Б4 - смяна на ел. стъкла с ръчни??

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Б4 - смяна на ел. стъкла с ръчни??

Мнениеот Гергин » Пон 03 сеп 2007 20:28

Дайте акъл, колеги. То верно, че акълът е с пари ама :( :roll:
Лявото ми ел. стъкло не работи, зъбите са му изядени, мъка, мъка нали съм пушач. А на дясната врата липсва целият механизъм, така купих колата, нали съм си наивен...
Такива цифри чувам, а и трудно се намирали моторчетата. питах двама трима монтьори, не им се занимава, било много трудно и т.н знаете, овертюра за дране. Говорих и с Niksi, ама и на него нещо не му се занимаваше, незнам.
Та се чудих не може ли вместо ремонти, нови части и вероятност за бъдещи проблеми, да се монтират ръчни стъкла. Говоря само за предните врати, задните са ръчни. Можете ли да ме насочите???
Предварително благодаря на откликналите.

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Пон 03 сеп 2007 20:37

Колега по тази тема има много писано за съжаление обаче писаното не намалява цените на тези ел. стъкла. Дали става за ремонтиране или не ще бъде много трудно на мен, а предполагам и на колегите от форума да ти отговорят преди да са видяли състоянието на счупеният механизъм. Ако са се изяли само зъбите има начин да се оправят чрез наваряване ако е някоя от пластмасите трудно защото не се продават. Виж първо състоянието и вземи дай по-подробно описание на нещата за да се помъчим да ти помогнем.

Гергин

Мнениеот Гергин » Пон 03 сеп 2007 20:48

Преди да пусна темата доста се порових, не намерих нещо което да ми е от полза.
Отварях вратата, изядени, надъфкани или незнам как да кажа, са зъбите, 4 или пет точно, не са шчупени ами като все едно са ударени с нещо по върха. В горно положение нещо е напъвано ли незнам как може така да се получи. Интересното е, че с моя помощ прозорецът отваря, без нея обаче прескача и не може да зацепи. Пробвах да ги позапиля но промяната е минимална. Само си утрепах денят и акумулаторът.
А, и не видях да има пластмаса.

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Пон 03 сеп 2007 20:55

Ами колега ако са само зъбите иди до МЕИ-то и ги занеси на някой от 3 корпус защото там са заварчиците да ти навари зъбният венец и после трябва да си потърсиш такава фреза за да се полуи същият профил на зъбът тъй като със пила НЕ СТАВА. Това е вариянта който може да се направи с минмални разходи иначе си приготви 130 лева за моторче и механизъм.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 03 сеп 2007 21:00

Моя Пасат е така още от Италия :evil: Левите врати са механични а десните ел. (неработещи) :014: Това е единственото нещо което ме дразни в тая кола! Добре, че поне работи климатика

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Пон 03 сеп 2007 21:03

И моята я взех със този проблем и по съшият начин прескачаше но при мен бяха "ремонтирали " механизмът по начи по който го бяха унищожили и аз си взех един от втората употреба.

Потребителски аватар
slavias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavias » Вто 04 сеп 2007 8:39

От къде го взе и за колко гроша.

Гергин

Мнениеот Гергин » Сря 05 сеп 2007 19:33

slavias написа:От къде го взе и за колко гроша.

Взех го за 5100 от човек. Само дето забравих да питам от къде е внос
Човекът каза чего е купил за себе си, докарал му го приятел преди повече от година, но взел ван и този нему трябва, занимавал се с мебели и искал по голяма кола. Мисля че не лъже защото го видях с вана. Водих колата при NIksi, ходовата част била супер. Ама тея пусти стъкла май ще ми изядът главата, много пари бре.

П.С Благодаря на колегите които се отзоваха с мнение.

Потребителски аватар
slavias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavias » Чет 06 сеп 2007 9:50

Аз питах за механизма :D

Asparuh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asparuh » Чет 06 сеп 2007 21:57

Ако ти трябва десен механизъм - имам, взех го преди за мен ,защото беше изгоряло моторчето, в последствие се оказа че е скъсан кабел там където минава в гумения маншон между колонката и вратата,така че ако решиш имам с модула и напълно здрав вид - 100 лв. А за лявата я занеси на добър специялист който може да ти среже венеца и отново да го завари - по този начин ще се приближи 1-2мм към зъбното колело на моторчето а наранените зъби ще се запилят за да се оформи износеният ъгъл на последните зъби в горно положение

Гергин

Мнениеот Гергин » Съб 08 сеп 2007 18:56

Asparuh написа:Ако ти трябва десен механизъм - имам, взех го преди за мен ,защото беше изгоряло моторчето, в последствие се оказа че е скъсан кабел там където минава в гумения маншон между колонката и вратата,така че ако решиш имам с модула и напълно здрав вид - 100 лв. А за лявата я занеси на добър специялист който може да ти среже венеца и отново да го завари - по този начин ще се приближи 1-2мм към зъбното колело на моторчето а наранените зъби ще се запилят за да се оформи износеният ъгъл на последните зъби в горно положение

Asparuh написа:Монтажа от мен - безплатен

Здравей колега Asparuh. Имаш предно-дясно за 100. Ако ми монтираш и на мен предна дясна, както си писал в горната тема, веднага го взимам за 100 :wink: .

Asparuh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asparuh » Нед 09 сеп 2007 11:28

Ок нямаш проблем кажи кога за да се разберем монтажа е около 20 мин

Потребителски аватар
KOCMOC
Автомобил: VW PassaT B5 комби
Двигател:

Мнениеот KOCMOC » Сря 23 яну 2008 17:24

Здравейте колеги !
Имам следния проблем - Пасата (комби `95) понеже здадоха багажа и 4 машинки на прозорците и купих 2 механизма Х-образния без жила за предните врати,обаче ми трябва някакъв накраик на който да може да се сложи врътката.Кората или е мн дебела или в комплекта който ми дадоха няма такива накрайници.Търсих по магазините (3-4) и ми казаха че по принцип в комплектите няма такива накраиници,пасвало си сичко ........ :cry:
Самата дръжка не достига до механизма за да подигне прозореца !
някакви идеи !!!??!!?!?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 23 яну 2008 20:08

KOCMOC написа:Здравейте колеги !
Имам следния проблем - Пасата (комби `95) понеже здадоха багажа и 4 машинки на прозорците и купих 2 механизма Х-образния без жила за предните врати,обаче ми трябва някакъв накраик на който да може да се сложи врътката.Кората или е мн дебела или в комплекта който ми дадоха няма такива накрайници.Търсих по магазините (3-4) и ми казаха че по принцип в комплектите няма такива накраиници,пасвало си сичко ........ :cry:
Самата дръжка не достига до механизма за да подигне прозореца !
някакви идеи !!!??!!?!?

Наистина има преходник (алуминиев) със един дълъг болт около 5см е :idea:

Потребителски аватар
KOCMOC
Автомобил: VW PassaT B5 комби
Двигател:

Мнениеот KOCMOC » Чет 24 яну 2008 23:29

Поръчах от Ауто плюс въпросното преходник и тия дни ще си ги монтирам ....... 6 лв/бр. :wink:

Върни се в “Passat”