Здравеите на сички.Имам проблем със температурата.Колата е голф 2 GTD и много бързо дига температурата.Смених си уплатнението на термостата и са като работи не протича но като дигне някаде към 80-90 градуса и почва да подлизва.След като я запаля лампичката за водата спира да мига и след 10 сек пак почва от какво е това и другото което е понеже датчика за температурата ми е без цифри и немога да кажа точно градуси.но като стигне стрелката посредата тва са към 80-90 градуса не трябва ли да ми отвори термостата.и перката трябва да се включи някаде там ама неще.от какво може да е
Благодаря !!!
Температура !!!
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
имам още едно въпросче....
Днес сложих един друг термостат (не е нов) незнам дали е работил преди и запалих с него и изчаках стрелката ми стигна до 90 градуса но термостата не беше отворил оставих го да работи още малко дигна към 100 и пак ни перка нито нищо.Но този път забелязах че радиатора ми е по топъл.отколкото със стария термостат тва значи че е поотворил малко.Пипах и маркуча кадето отива към двигателя топъл беше но имам чувството че трябва да е по топъл при положение че колата е стигнала 100 градуса а този долния си беше почти студен но явно е минавала вода през него щтом ми беше позагрял радиатора та мисълта ми е как да съм обеден че е термостата или не ме лъже датчика.

Днес сложих един друг термостат (не е нов) незнам дали е работил преди и запалих с него и изчаках стрелката ми стигна до 90 градуса но термостата не беше отворил оставих го да работи още малко дигна към 100 и пак ни перка нито нищо.Но този път забелязах че радиатора ми е по топъл.отколкото със стария термостат тва значи че е поотворил малко.Пипах и маркуча кадето отива към двигателя топъл беше но имам чувството че трябва да е по топъл при положение че колата е стигнала 100 градуса а този долния си беше почти студен но явно е минавала вода през него щтом ми беше позагрял радиатора та мисълта ми е как да съм обеден че е термостата или не ме лъже датчика.
Купих си термостат. Тия дни го смених и сичко си беше добре.Но неска температурата ми стигна до 100 градуса а термостата още небеше отворил.От какво може да е това .Веднъж да отвори друг път не.Неска мисля да му смена течността,защото сега съм му налял само вода,и да му сложа антифриз. С какво може да го разреда, с обикновенна вода става ли, или трябва с дестилирана
и може ли от това ,че е само с вода сега да не ми се охлажда добре
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Racer написа:Купих си термостат. Тия дни го смених и сичко си беше добре.Но неска температурата ми стигна до 100 градуса а термостата още небеше отворил.От какво може да е това .Веднъж да отвори друг път не.Неска мисля да му смена течността,защото сега съм му налял само вода,и да му сложа антифриз. С какво може да го разреда, с обикновенна вода става ли, или трябва с дестилирана
Дейонизирана вода + антифриз "Верила" - за -25 го направи и карай - не е добре само с вода да се кара
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”