Колеги,дайте мнение за един проблем с акт.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Колеги,дайте мнение за един проблем с акт.

Мнениеот Symptom » Пон 03 сеп 2007 9:42

:mad: Случая е следния, преди месец и нещо... спирам на една пресечка на бул.Х.Ботев в Плд, Константин Величков е улицата,има караулка и платен паркинг...

Имах работа в сградата ,там съм спирал няколко пъти... излизам и колата я няма!
Питах този на караулката и тои с половин уста ми каза ,че е минал паяак... :insane Бам на 1 такси и на паркинга на Марицата..голфето там..Знака за забранено спиране и паяак няма да го коментирам каде е ,...после минах ,..имало,..наврян...некаде си зад дърветата...писаха ми акт, платих си го, 36 лева май беше ,имах копие, а колата я записаха в един дневник на тази дата. Случая за мен беше приключил..копието го изхвърлих мисля....
Тез дни бях в Китай, през това време дошло на дом.адрес,наказателно постановление за неправилно паркиране и 20 лв глоба.Майка ми минала и го платила, без да ми каже,та я мъмрях...

Как стана така ,че платих за 1 и също нещо 2 акта ???? :072:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги,дайте мнение за един проблем с акт.

Мнениеот Tougi » Пон 03 сеп 2007 10:11

Symptom написа::mad: Случая е следния, преди месец и нещо... спирам на една пресечка на бул.Х.Ботев в Плд, Константин Величков е улицата,има караулка и платен паркинг...

Имах работа в сградата ,там съм спирал няколко пъти... излизам и колата я няма!
Питах този на караулката и тои с половин уста ми каза ,че е минал паяак... :insane Бам на 1 такси и на паркинга на Марицата..голфето там..Знака за забранено спиране и паяак няма да го коментирам каде е ,...после минах ,..имало,..наврян...некаде си зад дърветата...писаха ми акт, платих си го, 36 лева май беше ,имах копие, а колата я записаха в един дневник на тази дата. Случая за мен беше приключил..копието го изхвърлих мисля....
Тез дни бях в Китай, през това време дошло на дом.адрес,наказателно постановление за неправилно паркиране и 20 лв глоба.Майка ми минала и го платила, без да ми каже,та я мъмрях...

Как стана така ,че платих за 1 и също нещо 2 акта ???? :072:

Най-вероятно първия път си платил таксата на "Паркинги и гаражи". Вдигане на колата, превоз, паркинг и т.н.

Сичкото т'ва пари струва...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 03 сеп 2007 10:15

да там на място плащаш само за паяка и паркинга
а после се плаща акта

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 03 сеп 2007 10:16

Е да де ама то за тая такса имам акт,? който е пак по закона, и после пак 20 лева пак по същия закон...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 03 сеп 2007 10:29

я ги снимай нещата и ги пусни
най -вероятно първото е било за вдигането+паркинга
а глобата от 20 лв е точно за неправилното паркиране

Потребителски аватар
vodoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodoo » Сря 05 сеп 2007 23:29

понеже имах същия проблем, но в София, това дето го плащаш на място не е самия акт, а разноските по вдигането на колата и престоя на паркинга. акта си е 20 лв+ точки (2-3). така че, това е. погледни нещата от положителна страна - платил си една глоба на две вноски(черен хумор, да не се разсърди някой) :D

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Чет 06 сеп 2007 7:32

мене вчера ми дигнаха колата, трябваше да викам баща ми щото съм с 1 точка, а ти взимат 5

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 06 сеп 2007 8:29

Ами в Пловдив има нещо подобно ..даже стойностите са същите.... едното е за вдигане на автомобила , а после 20 лева са от общината за извършено административно нарушение .....
оффтопик : не ме е яд , че "надупват" нарушителите на какви ли не закони и разпоредби , яд ме е , че за управленските педали- тузари законите не важат :!: :evil: :x

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”