Здравейте
колата започна да ми гори според мен доста масло
започна да испушва особено при запалване на мотора първо пушеше по малко сега вече сутрин е страшна работа
погледнах маслото за около 3000хл км е изгорила 1л
бих те ли дали съвет
Благодаря
колата гори масло
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
prj57 написа:10W40 не е за двигател на 200000 км, много е тънко, сипи й 15W40......
Сигурен ли си 100% в това, което казваш...съветваш човека да премине от полусинтетика на минерално масло !
Когато маслата са студени 15w40 e по-гъсто на вид от 10w40, но когато температурата на маслото се покачи, на минералното масло вискозитета и смазочните свойства падат много по-бързо , отколкото при маслата на синтетична и полусинтетична основа.
Технологията при производство на двата типа масла е коренно различна.
Лично аз не бих препоръчал на човека да премине от по-качествено на по-ниско качествено масло. Ако изобщо има някакъв ефект от такъв преход, то той няма да продължи дълго и накрая пак ще стигне до ремонт на двигателя(ако разбира се това е бил проблемът).
Не мисля, че в неговия случай е "виновно" маслото!
Проблемът може да е в гумички на клапаните или маслени сегменти например!
Хайде със здраве!
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Li4o написа:prj57 написа:10W40 не е за двигател на 200000 км, много е тънко, сипи й 15W40......
Сигурен ли си 100% в това, което казваш...съветваш човека да премине от полусинтетика на минерално масло !
Когато маслата са студени 15w40 e по-гъсто на вид от 10w40, но когато температурата на маслото се покачи, на минералното масло вискозитета и смазочните свойства падат много по-бързо , отколкото при маслата на синтетична и полусинтетична основа.
Технологията при производство на двата типа масла е коренно различна.
Лично аз не бих препоръчал на човека да премине от по-качествено на по-ниско качествено масло. Ако изобщо има някакъв ефект от такъв преход, то той няма да продължи дълго и накрая пак ще стигне до ремонт на двигателя(ако разбира се това е бил проблемът).
Не мисля, че в неговия случай е "виновно" маслото!
Проблемът може да е в гумички на клапаните или маслени сегменти например!
Хайде със здраве!
Тъй като ви слушам ще кажа за средния вариянт 15W-50W полусинтетика на MOTUL 4100
а иначе имаш проб. с ДВГто нема да спре да гори масло само от смяната на вискозитета на използваното досега масло.
ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСПЕХ Drive
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”