Наказателни постановления - обжалване...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Чет 06 сеп 2007 11:40

По големината на корема.... mhihi

Май нещо в униформите имаха разлика или бъркам :roll:

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Чет 06 сеп 2007 11:54

Който са по големи ташкари са котаджиа Трябва май да са с желетки

Потребителски аватар
Golf_1.8_ART
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_1.8_ART » Чет 06 сеп 2007 12:58

При мен пък се получи също нещо интересно върху което може да се замислим как да постъпим.Значи на 9 юли ме спряха на АМ Тракия със 11 км над допустимата скорост и полицая ми казва сега трябва да ти взема контролния талон.Та взеха ми талона и ми пишат акт със който имам право да карам 1 месец докато ми излезе наказателното постановление и след това с акт отивам в КАТ плащам си глобата и те ми връщат талона.До тук всичко е добре, обаче на мен адресната ми регистрация е в Казанлък и съответно постановлението ще пристигне в КАТ Казанлък (аз си живея в София от 2 години) и трябва от там да отида да си взема талона.Отивам си в Казанлък след един месец (когато ми изтича правото да карам с акта) давам им акта и ченгето ми казва ами още не е пристигнало постановлението.Аз го питам в такъв случай какво ще правим и той ми казва ами ще ти удължа акта да можеш да караш още с него.Удължава ми той акта със 20 дни и ми казва като минат тези 20 дни пак да отида и БИ ТРЯБВАЛО ПОСТАНОВЛЕНИЕТО ДА Е ИЗЛЯЗЛО.Аз си казах, че може да се е забивило нещо постановлението и да не са виновни те.Така след като изминаха и тези 20 дни аз пак отивам в КАТ Казнлък с акта с мисълта че вече всичко ще е наред да си платя глобата и да си взема талона ама не.Давам си акта на ченгето и той ми казва ами още не е пристигнало постановлението.Вече направо побеснях защото вече за втори път давам пари да си ходя до Казнлък и тоя тапак ми казва че още го няма.Питам го аз ами сега как да карам?И той ми казва ами не можеш, защото не мога за втори път да ти удължавам акта.Аз го попитах къде е моята вина в случая при което тъпото ченге ми казва АМИ ДА СИ МИСЛИЛ КАК КАРАШ.Както и да е отидох при началника на КАТ и ми удължи човека акта но защо трябва да се подигравът така с хората ами ако не се бях качил при началника щях да си трагна и в момента да стоя без талон и без право да карам.Та ми е интересно от кого да търся отговорност за това че след 2 месеца и половина след съставянето на акта не е излязло наказателното постановление защото все още го няма в КАТ Казанлък и аз все още си карам с акта.Ако някой е имал същия проблем ще съм много благодарен да сподели към кого се е обърнал.
Дано на никой не се случва да се занимава със такива глупости защото наистина е много досадно!!!
Поздрави и карайте внимателно!!!!!!! 8)

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Чет 06 сеп 2007 17:17

Никой ли незнае по какво да различаваме обикновените полицаи от караджиите (освен, че са по нагли, и че постояно носят пояси както колегите от предишните постове споменаха) имат ли разлики в униформите ако има какви са ?

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 06 сеп 2007 19:57

hilqdarka написа: караджиите

novia написа: котаджиа

Какво ви става бре....
Катаджиий се пише,баси :twisted:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 06 сеп 2007 20:27

катаджиите са с бели форажки /може и да греша/ и със сигнални жилетки на които пише кат пътна полиция /пак не съм сигурен за надписа/ ;)

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Чет 06 сеп 2007 21:02

Asen_D написа:
hilqdarka написа: караджиите

novia написа: котаджиа

Какво ви става бре....
Катаджиий се пише,баси :twisted:

Разбирам да съм написъл КАТАДЖИИ грешно повече от един път ама за една грешка да се заяждаш май много дребнави станахме

Освен че катаджиите (тоя път правилно ли е написано) носят фуражки, и жилетки на които пише КАТ има ли нещо друго по което да ги различавам (и ако са без жилетки или на жилетката пише "полиция" значи, ли че не са катаджии а обикновени полицаи, а може би на обикновените полицаи не им е разрешено да носят жилетки).

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 07 сеп 2007 17:03

ето униформите в КАТ:
Изображение
Изображение
Изображение

корав
Автомобил:
Двигател:

като ви пише акта, гледайте какво пише

Мнениеот корав » Пон 22 окт 2007 0:04

Спряха ме веднъж за минаване на жълто, казаха, че било червено и махни това ами като слезнах от колата ченгето каза, че съм бил и без колан. Пък то аз се опасвам като алтав, щото колата ми има сензори и пищи като не си сложиш колана. Викам му - не е вярно за колана, а той: "ами може и да съм се объркал нещо господине, ама така ще напишем в акта".
Както и да е побеснях ама си трая и докато ми пише акта, гледам, глупака сбърка датата. Опааа-а, я ела на батко, довиждане , приятна работа им пожелах даже. Подадох жалба в съда и поисках от КАТ да представят нарядния дневник, много полезен документ, в него се пише кой патрул на кое място е трябвало да пази на тази дата. Успеха не беше на 100 % сигурен, ама при мен се оказа, че тоя изобщо не е трябвало да бъде там където ми е писал акта. Та така си оправих 20те точки.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 22 окт 2007 0:43

корав, на какво основание се иска този дневник?

корав
Автомобил:
Двигател:

за нарядния дневник

Мнениеот корав » Пон 22 окт 2007 4:35

На основание чл. 152 от сега действащия ГПК, който казва, че всяка страна може да иска от другата страна да представи намиращ се у нея документ, като обясни значението му за спора. От 01.03.2008г. влиза в сила нов ГПК и този текст вече е в чл.190, но съдържанието му не се променя. С две думи, ако не си юрист - просто казваш на съдията в първото съдебно заседание по делото, че искаш ответника КАТ да представи в съда нарядния дневник за периода, когато ти е бил съставен акта.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 22 окт 2007 12:26

ъъъ само да поправя колегата касае се за НПК, не ГПК иначе и това става, ако са работили извън работно време :wink:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 22 окт 2007 12:58

А защо мисля че и патрул може да пише актове стига да са минали курс . За съжаление никъде ненамерих инфо в нет-а, но нещо такова ми се върти в главата.

Golf_1.8_ART колега ти самия си си виновен че като живееш в друг град нямаш адресна регистрация и книжка от града в които живееш и при всяко едно такова нещо ще ти се налага да пътуваш. А това че се бават е ясно на всички, никои не си дава зор

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пон 22 окт 2007 15:24

за униформите - ако имат бели кантове по ризи и панталони / КАТ / - пишат и не мислят............. ако нямат са ППД - викат колегите ако не са зети толкова............ патрулките с с00..хх или са са на ПСО - кв. бенковски - базата май им е там - имат всички правомощия дори и да не са КАТ. трудно става работата ама....................

корав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот корав » Пон 22 окт 2007 17:40

Pichaga написа:ъъъ само да поправя колегата касае се за НПК, не ГПК иначе и това става, ако са работили извън работно време :wink:

ЪЪЪ, и за кой точно текст от НПК ве коуега - нали не смяташ, че делата по повод обжалване на НП се водят по реда на НПК?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”