baibradar написа:Проблема те в датчика най-вероятно поне при мен е там. И аз страдам от същите болежки и досега не съм намерил решение на проблема със уреда на таблото или датчика. Замервал съм температурата и при 90 градуса в разширителното казанче на таблото ми показва малко над 110 градуса. Смених 4 датчика сега два ми стоят чисто нови като паметници и ефекта е приблизително един и същ. само да ми остане малко време и ще сваля таблото да видия дали няма някакви тримери по платката за донастройка на показанието на температурата. Между другото имаше още една такава тема потърси с търсачката може да намериш нещо интересно.
Същия проблем, голяма борба, решението: вържи един резистор 22 ома последователно на кабела дето идва от датчика за към таблото - имам предвид режеш жицата и свързваш срязаното с този резистор. Всъщност за него си има място на гъвкавата платка на таблото ма кое точно така и не разбрахме, за това така го вързахме и заспа положението, знам за още поне един голф дето така му спестихме главоболия на човека. Първия път като ни дойде на акъла да пробваме нещо такова, взехме резистор именно от гъвкава платка на едно прецакано табло. Но това само ако си мерил темп. в казанчето и си сигурен че уреда ти показва повече. Добре че vit_autosofia се сети, че иначе още щях да се тормозя с това