Проблем със задната чистачка.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със задната чистачка.

Мнениеот ALiGaToR » Пет 07 сеп 2007 10:14

Някой може ли да ми каже от какво може да не ми работи задната чистачка. Когато натисна лостчето моторчето за пръскалките започва да работи но моторчето за чистачката не заработва.
Свалих моторчето за задната чистачка пуснах му ток директно от акумулатора и то заработи. От това си направих извода, че не е от моторчето проблема. Замерих отзад дали отива ток до моторчето, но уреда не показа нищо.
Това вече ме хвърли в дълбоки размисли от какво може да е при положение, че не е от бушона. Първата мисъл която ми дойде на акъла беше дали не е от релето. Ами оказа се, че когато пусна предните чистачки или пръскалката предна или задна все едно реле цъка. Това реле беше с номер 19. Но пък при положение, че бушона за предните чистачки и предната и задната пръскалка е един, а за задната чистачка друг ме наведе на мисълта дали не е друго релето на задното моторче. Но при положение, че не работи то не цъка и не моге да разбера кое реле е за задното моторче.

Моля който може да помага. :)

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пет 07 сеп 2007 10:38

Може да е от кабелите които са междо купето и вратата на багажника ,точно там където е гумения маншон , с течение на времето в следствие отваряне и затваряне въпросните кабели могат да се по прецакат.Що се отнася до релето не знам при 2-ката как е но при 3-ката предните и задната чистачка са на отделни релета , ако е така и при 2-ката може и релето да е , трета възможна причина може да е ръчката при волана но щом казваш , че пръскалката работи най вероятно не е от нея.Успех.

Vesselin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesselin » Пет 07 сеп 2007 10:38

Имах същия проблем при мен причината не беше в релето а там където влиза кабела от купето в задня капак се беше прекъснал самия кабел

sveskovs76
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със задната чистачка.

Мнениеот sveskovs76 » Пон 30 ное 2009 18:54

И аз имам същият проблем на голф3 само че при мен всичко е проверено от зад чак до таблота и майстора ми каза че над реле 99 има празно място а там трябва да има реле за да работи и там с някви кабелчета беше си направил и подаде ток и задната чистачка тръгна но тва беше да се уверим че тва е гнездото кадето трябва да се постави реле.Но проблема е че реле 19 което ми предложиха в магазина е с 6 крачета а на гнездота са 4 отвора за крачета :banghead: .Ще се рови в нета за още инфо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”