Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 08 сеп 2007 0:03
Здравеите и от мене.Сега по темата-карал сьм ТДИ през последните 8 години, до август месец 2007г.Това е нещо невероятно, имах три кладенеца от кадето я вземах по 1,20 до последно.Колата ми беше опел астра и гореше 6 литра по 1,20=7,20 градско.Караш си гледаш се в огледалото и се смееш, хората може и да те сметнат за луд.(като казвам каране значи каране а не разходки.) Та за 8 години колицата ми измина 368 192 км само вьв мене, и накрая пукна глава. 430 лв ремонти заварки аргонови ,гарнитура и т.н.Мои приятели сьс бензинови пили над 100 коня започнаха , А УУУ, ЕЕЕ-на ти сега дизел.Сьбрах ги всичките в кьщи за да им ударя лекичьк хесап че преди 8 години на сьщата дата(беше свети валентин)аз си бях взел бензинова кола която е слагам да гори средно 9л. спрямо нафтата(от хубавата по 1,20),и сьответно опела като гореше 6л при тези изминати километри РАЗЛИКАТА ДОИДЕ НЯКАДЕ КЬМ 29 000хил. БЬЛГАРСКИ ЛЕВА СПРЯМО БЕНЗИНА.И НА 18 000 хил.СПРЯМО ГАЗТА. ТА спрямо дизела,бензина и газта-нямат вьобще обща база за сравнение.Приятелите ми почнаха , ми ти колко го плати опела , викам 5100 ми тои се е избил ШЕСТ ПЬТИ(леко зеинали ми казват те).Сега ако се зарежда на бензиностанция работите седят сьвсем по друг начин, няма да излязат сметките като моите.Някои начинаещ младеж(дизелжия)да не се подведе по моя коментар че ще ми се кара маика му че , сьм подкокоросал сина и да си вземе дизелова кола.За сьжаление всичко хубаво си има и краи, моите момчета (кладенчета) напуснаха вкупом , колата ми пукна глава и на мене не ми остана нищо друго освен да я продам.Сега сьм сьс голф-3 1,6 бенз смятам да му сложа газ и тов е.Последно искам да споделя едно лично мое мнение сьс дизелжиите.СПОРЕД МЕНЕ ДО ДВЕ ГОДИНИ НАФТАТА ПО ВЕРИГИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЩЕ СТАНЕ МИНИМУМ СЬС 60СТ> ПО СКЬПА ОТ БЕНЗИНА.Някои ще кажат веднага не може да стане това нещо, а аз веднага ще му отговоря ще стане .Както преди пет шест години си викахме(дизелжиите) че нафтата не може да стигне бензина по цена(била отпадьчна суровина от петрола, технологията и за добив била елементарна и т.н.)Ето че тя в момента е на една цена(ФАКТ).ТАКА И ЩЕ СТАНЕ И ПО СКЬПА всичко това е игри един голям бизнес защото 90% от автомобилните заводи, след 2000г. бьлват само дизелови агрегати, като вземем и камиони и реисове и т.н. тоест има голямо ТЬРСЕНЕ а знаете едно нещо щом се тьрси много!!!!!Сьс целия този разказ исках да ви загатна че ако нямате от кьде да вземате нафта както триябва губи се целия ефект. И газта в този случаи седи на една везна с дизела поне в момента.Това е мое мнение не ангажирам никои.Аре че заминавам за едно заведение на плажа.