Здравейте!
От извесно време имам проблем с предното ел. стъкло на шофьорската страна на моето Vento.Стъклото се вдига и сваля на равни интервали от около 5см.,което е супер досадно, защото непрекъснато трябва да се помпи на бутона и не мога да си използвам ефективно комфорт-модула.
Според мен ел. двигателчето вижда някакъв зор и защитата му изключва преждевременно,а най-вероятно биметалната пластина на защитата вече с годините се е втвърдила.
Аз обаче реших да пробвам следното:
Сипах малко масло в страничните канали на водачите на стъклото и то взе че почна да работи нормално и така в продължение на 1 седмица.След това отново се появи стария проблем със стъклото.
Явно смазочното действие на стъклото вече е преминало, та въпроса ми е:
Вместо да наливам масло имало някакви специални спрейове за целта с дълготраен ефект на смазване незнам нито какво представляват,нито какви са точно(предполагам няква синтетика).Един колега ми каза ,че имал същия проблем с неговата Jeta и с някакъв такъв спрей работата се оправила, а аз го питам от къде го взе тоя спрей,а той има го навсякъде.............
Така,че помагайте колеги какъв е тоя чудноват спрей и от къде да си го набавя в Пловдив?
Vento - ел. стъкло
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мене така.. един път се смъква и дига перфекно.. друг път на степени.. колата Голф 3 93та.. значи да търся проблема в копчето и кабелите до машинката така ли .. ? не е от машинката.. ? Че аз я купих от морга и си помислих ... леле пак съм купил някъв боклук
и със задно ляво ми прави тоя проблем .. на степени 

Колеги проблема е в максимално токовата защита на ел. моторчето-намира се на оста на моторчето в предния му край и не е никва електроника,просто с годинките биметала губи еластичността си и почва да изключва веригата по-рано.Тази защита може да се шунтира с запояване на кабелче и проблема отпада стъклото си бачка нормално,ама остава риска при натоварване да ти изгори ел. моторчето.
Моя въпрос обаче бе откъде да си набавя спрей за смазване на стъклото,така че да се намали триенето и мисля че в моя случай това ще е достатъчно и ще мина без да разглобявам моторчето,ако пък не стане няма начин ще се разглобява,така че колеги моля пишете конкретно по задания въпрос.....
Моя въпрос обаче бе откъде да си набавя спрей за смазване на стъклото,така че да се намали триенето и мисля че в моя случай това ще е достатъчно и ще мина без да разглобявам моторчето,ако пък не стане няма начин ще се разглобява,така че колеги моля пишете конкретно по задания въпрос.....
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
Аз си реших проблемите със стъклата с този спрей Има го в почти навсякаде аз лично си го взех от Бриколаж но го има и на други места.
Момчета,проблема както каза един колега е в електронния блок.Той е в кутията на моторчето.Отворете и ще видите планини от чудеса.Обаче аз ги поправям,това ми е ра ботата.Може да ми пращате съобщения или 0897935100 Оги.Смазката е хубаво нещо,ама правите ли сметка,че точно във вратата има доста прах и като полепне по маслото става чудо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”