падна ми педала на съединителя... :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bate_pe60
Автомобил:
Двигател:

падна ми педала на съединителя... :(

Мнениеот bate_pe60 » Съб 08 сеп 2007 15:55

падна педала..първо почна по-трудно да влиза...после изведнъж взе да опира в нещо там кормилната щанга ли деа знам...като мърдах волана с натиснат съединител и се усещаше на крака ...щракаше пукаше трескаше...
и накрая изведнъж педала си падна като у дома си на пода... :((
кво се праи в такива случаи? жилото си беше на мястото като го погледнах

видях и напипах неква ос на която са нанизани съединителя и спирачката..газта е на отделно такова...ама ми се стори че треа да има некви зегерки които явно при мене липсвата...нанизването стаа лесно ама не съм сигура за тия зегерки дали треа да ги има и тнтнт...и другото е 4е бащата ми разпрааше 4е закачането на жилото било кошмар... ???
какво да правя ?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 08 сеп 2007 15:57

закачването на жилото е лесно...3-4 мин...останалото ме хвърли в тъча...като прочетох заглавието си беше ясно че е от жилото ама сега след като прочетох и нямам сигурно мнение...

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Съб 08 сеп 2007 16:04

Жилото, както ти казаха се закачва лесно, особено ако си с по-малки ръце, не с мойте лапи дето едвам ги завирам :) Иначе предполагам оста, на която са "нанизани" педалите е излязла и трябва да се вкара отново а тя би трябвало да е законтрена със зегерки именно за да не излиза... заври се при педалите и виж какво е положението не е някаква виско специализиране работа :) Иначе съединителя при скоростната кутия пробва ли да мръднеш лоста да видиш как се движи?

Потребителски аватар
bate_pe60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bate_pe60 » Съб 08 сеп 2007 16:40

давате ми надежди :)

ми начи скоростния лост като е запален мотора и не ще да влиза наникъде...само като ръчна задна и почват да тракат зъбните такова там...
иначе като е изгасен мотора си влизат скоростите нормално без проблеми...
лошото е че единствения начин да се завра там под педалите за да имам достатъчно видимост е като се "извися" от седалката надолу с главата иии не ми стига въздух че не моа да дишам от волана...жилото под капака дето е на съединителя си седи нормално (според мене) всмисъл мърда си както преди (преди го бях мърдал с ръка не помня за какво...детски мераци) и сеа пак е така...обаче не знам дали не е скъсано самото въженце на жилото...или пъпката ли деа знам...
то като видях самия педал...не очаквам точно пъпка да намеря ми по-скоро няква кукичка ли ...ба ли му мамата...треа утре да ида до луковит да си я прибера...че вчерра тва беше удар под кръста...и се прибрах с рейса , ама колата ми треа...а там сервизите никой нищо не знаеше (ебати сервизите)...

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Съб 08 сеп 2007 17:10

наизуст малко хора ще знаят (освен ако не са имали същия проблем) ама нали за това е сервиз...да погледне да види какво не е ОК и да го оправи. А никой не е казал че трябва от седалатада се спускаш :) от страни ти види половината задник ама поне се лежи без да те затиска нищо :)

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Съб 08 сеп 2007 17:25

не знам как е точно при голфа< но на рендака ми се беше шчупила тресчотката и имах същите симптоми при натискане на педала се чуваше силно изщтракване

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 08 сеп 2007 17:33

Старческа болест на двойките е че се чупи и конзолата с педалите... от там нататък пътищата са два - смяна с "нова" или заварка и след месец-два смяна.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Съб 08 сеп 2007 17:34

plamen032 написа:не знам как е точно при голфа< но на рендака ми се беше шчупила тресчотката и имах същите симптоми при натискане на педала се чуваше силно изщтракване
на реното им е слабото място това .при голфа нее така

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 08 сеп 2007 17:37

Ето и снимка ( снимката е от тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 7%EE%EB%E0 )

Изображение

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Нед 09 сеп 2007 0:35

При мен първо се случи,че в движение ми падна педала на съединителя.Когато нямаш подходящата зегерка е проблем,особено като ти падне в събота.След много мъки да се направи нещо като зегерка,стигнахме до най -сигурния начин-заварихме една шайба и сега е супер сигурно. :oops: Само да не се налага да свалям педалите... :lol: Това става и от прокъсано жило и проблем със съединителя,трябва все по-голямо усилие за натискане и накрая хоп и ..-..педала на земята.
Второто беше,че ми се счупи цялата стойка ,която е на снимката,точно където се захваща за купето.А аз се чудех защо се движат педалите настрани.Накрая един ден едвам се прибрах.Проблема се реши със заварка и вече над 3 месеца държи.Обаче заварянето си е проблем,много е завряно и нямаш видимост за цео-то.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 09 сеп 2007 0:45

Требе си нова планка или човек който наистина разбира от заварки,защото после пак ще трябва да се разглобява всичко.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 09 сеп 2007 2:52

Да не би само пръта дето минава през оста на скоростната кутия и натиска оная плочка която пък натиска демферните пружини да я е пробил тая въпросната плочка?Симптомите са същите,изведнъж изчезва педала някъде до ламарината.Ако е така се сваля скоростната кутия иначе самата плочка струваше 15 лв в Ауто + ама х.я е свалянето и качаването на кутията.Ако правиш процедурата препоръчвам да си смениш и феродовия диск на съединителя,все пак едно сваляне на кутия върви от 80 лв нагоре,не знам в София как е...!Успех,дано се разминеш с нещо леко! :wink:

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Нед 09 сеп 2007 6:14

При мен се счупи лосчето което натиска оста която пък натиска талерката, и симтомите са същите !!!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 09 сеп 2007 9:16

Yonata написа:При мен се счупи лосчето което натиска оста която пък натиска талерката, и симтомите са същите !!!

Това е много гадно и най лошото е ,че не се заварява,а трребе да сваляш скоростите :banghead:

Потребителски аватар
mariqna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mariqna » Нед 09 сеп 2007 16:02

didkoltd написа:Да не би само пръта дето минава през оста на скоростната кутия и натиска оная плочка която пък натиска демферните пружини да я е пробил тая въпросната плочка?Симптомите са същите,изведнъж изчезва педала някъде до ламарината.Ако е така се сваля скоростната кутия иначе самата плочка струваше 15 лв в Ауто + ама х.я е свалянето и качаването на кутията.Ако правиш процедурата препоръчвам да си смениш и феродовия диск на съединителя,все пак едно сваляне на кутия върви от 80 лв нагоре,не знам в София как е...!Успех,дано се разминеш с нещо леко! :wink:

На мен точно тази ос беше пробила плочката накриво и ми отказа съединителя.След смяната на оста , плочката и феродовия диск ,се оправи.Но още на следващия ден ми отказа съединителя.След тръгване на скорост след малко се оправи.От време на време ми отказва съединителя пак,или не мога да го натисна или не мога да включа на скорост,и след това се оправя сам. :dontknow:
Как пак да отворя скоростната като ми струваше 70лв., и сега пак.... :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”