Гори масло + скапана компресия...РЕШЕН. Основен ремот :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, моя пасатор 1.8 моно RP на 320 000км , май са реални, че направо от германия го купувах навремето. Гарах го 15-20хиляди км и не харчеше масло и после постепенно работата стана доста зле (като колата не съм я прегрявал, ръчкал прекалено много и тн. Общо взето добре се грижех за нея) - при палене не пушеше (гумичките здрави), обаче над 75-80С почваше яко да кади и гореше около 0,5 - 0,7 литра на 1000км. Карах го така поне още 20 000км. Миналата седмица направих ремонт. Майстора ми взе 370лв с работата (това е без да сменям маслата и филтрите). Като каза че е сменил сегменти, гумички и необходимите там гарнитури и една фтулка на едното от буталата че се чуваше едно чукане като от повдигач само че идваше от към картера. Оказа се че почти всичко си е било наред с изключение на едното бутало което по неизвестни причини било сменяно някога и било сложено втора употреба добро бутало ама със старите сегменти. Сега колата работи супер. Още нямам впечатления за разхода на масло защото съм минал само 100км. Почти спря да пуши макар че още излиза пушек от време на време защото ауспуха е яко нагнетен с масло от преди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
съгласен съм със колегата относно точка 4 аз съм със голф 3 гти едишън мога да кажа че добре ми върви голфа не гори масло не иэлиэа дим от ауспуха а от капачката эа маслото духа на оборот и то не леко но когато подам повечко гаэ духането иэчеэва така че и аэ мисля че духането от капачката эа маслото не е приэнак эа смяна на гумички или сегменти чакам подобни мнения и от другиGlove написа:Е като пиша на кирилица така е
Добре:
1.Какви са характеристикаите на масло с параметри 10W40 и 15W40, да оставим научните дрънканици и да кажем просто че пуржото има по малик вискозитет от второто, т.е. е по рядко от другото. Хидравличните повдигачи са направени за масло с вискозитет на 10W40, за по рядко масло при което налягането в тях е определено от хлабините на основните и биелните лагери на мотора, ако се сложи масло с по голям вискозитет, т.е. е по-гъсто, какво се получава, видимо няма разлика но не е така, има. Мисля че с тожа отгооворих на въпроса с маслото защо да е 10W40.
2.Защо гори масло един мотор, защото е износен дали са сегменти на буталата дали а вложките , се остановява след като се отвори двигателя.
3.Потъмняването на маслото е свързано с окисляването на самото масло, а замърсяването му с така наречените сажди зависи от самия мотор колко е износен, когаро пропускането на сегментите се повиши, започне да духа в картера започва да се цапа повече и маслото, следва, че един нормално работещ двигател винаги трябва да си променя цвета на маслото, ако не това е признак че сегментите са прекалено плътни и мазането на цилиндъра не е добро.
4. Когато мотор работи и отжориш капачката за маслото винаги ще духа, ами нали отточните магистрали на маслото са свързани с картера а там се върти коляновия вал, движат се буталата по цилиндрите нали се сещате че е наормално да има поток от въздух.
5. Що се отнася до нагара на ауспоха, ако някои има вузможност да си зареди бензин извън БГ и да кара с него повече от 100км ще разбере че в БГ бензина не е бензин, когато аз си купих Golf-а пристигна с 25л бензин в резервоара, докато карах с него ни гореше 7/100 в града, а аз не карам бавно, когато заредих от нашенскиа , разхода ми се качи на 9/100 а смиатаи за какво си говорим

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, щом имаш осезаема разлика в компресията на цилиндрите, едва ли ще се разминеш само с клапани, за съжаление! Това говори и за износване на блока, и то не малко, или поне за запекли доста сегменти!
Преди няколко месеца правих ремонт за челосване на блока, защото ми беше издухало гарнитура. Нямах времето, а и условията нямам вече, така, че го закарах при приятел. Попита ме : Как да е? Качественно или евтино?
Тъй като избрах качественото, сменяхме и сегменти, припасвахме клапани (на 4-ти знаех от преди, че е за припасване някой, защото като мерих компресия ми показа 15-15-15-14.6 атм. ), смених и биелни лагери.
С качествените гарнитури (на Гьотце) и всичко друго с реномирана марка върху тях, за части ми излезе около 450 лева и му оставих на човека 150 лева за труд. Тук са включени и цени за масла и филтри. По принцип на моя мотор са по-дебели чарковете ( на сегменти например с 50 лева) така, че можеш и по-леко да минеш, но щом си решил да правиш ремонт, то вероятно смяташ да си караш колата още доста време, също като мен, така, че ти препоръчвам да си избереш качествения вариант. Иначе навремето на предишната ми кола Г2 1.6Д минах само с нова гарнитура на главата и нови сегменти (евтини), макар, че имах почти 1 мм РЪБ в цилиндрите! Карах след това около 40к км и разхода на масло ми беше около 1л/10 000 км.Така го и продадох и доколкото чух след това, поне от мотор човека няма оплаквания. Така, че... то май си е до късмет и това даже, ама ти си решаваш!
Успех и дано съм успял да те подготвя поне психически, а финансовото... ти си знаеш!

Преди няколко месеца правих ремонт за челосване на блока, защото ми беше издухало гарнитура. Нямах времето, а и условията нямам вече, така, че го закарах при приятел. Попита ме : Как да е? Качественно или евтино?
Тъй като избрах качественото, сменяхме и сегменти, припасвахме клапани (на 4-ти знаех от преди, че е за припасване някой, защото като мерих компресия ми показа 15-15-15-14.6 атм. ), смених и биелни лагери.
С качествените гарнитури (на Гьотце) и всичко друго с реномирана марка върху тях, за части ми излезе около 450 лева и му оставих на човека 150 лева за труд. Тук са включени и цени за масла и филтри. По принцип на моя мотор са по-дебели чарковете ( на сегменти например с 50 лева) така, че можеш и по-леко да минеш, но щом си решил да правиш ремонт, то вероятно смяташ да си караш колата още доста време, също като мен, така, че ти препоръчвам да си избереш качествения вариант. Иначе навремето на предишната ми кола Г2 1.6Д минах само с нова гарнитура на главата и нови сегменти (евтини), макар, че имах почти 1 мм РЪБ в цилиндрите! Карах след това около 40к км и разхода на масло ми беше около 1л/10 000 км.Така го и продадох и доколкото чух след това, поне от мотор човека няма оплаквания. Така, че... то май си е до късмет и това даже, ама ти си решаваш!
Успех и дано съм успял да те подготвя поне психически, а финансовото... ти си знаеш!

- Angeljordan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Частите за 1.6 ABU също не са най-евтините. Няма почти никаква съвместимост с друг ДВГ 1.6 на VW. За съжаление и с 1.4 ABD, с когото са близки на пръв поглед, съвместимост почти няма. 1.6 ABU е монтиран сравнително кратко, след което е заменен. Преценяват го като неособено сполучлив в експлатацията и относително скъп за производство. Среща се достатъчно често само защото автомобилите, на които е монтиран са сред най-масовите, произведени от VW Груп.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
пчелар
хубавото масло почернява.
[/quote]
Ти да не си пчелар? Хубавия мед замръзва!
Когато карах издухана Вектра маслото почерняваше на другия ден. С Пасата маслото потъмнява леко.

Ти да не си пчелар? Хубавия мед замръзва!
Когато карах издухана Вектра маслото почерняваше на другия ден. С Пасата маслото потъмнява леко.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”