правилен избор ли е VW и по-специално Touareg 3.0 TDI/Aut ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Пон 10 сеп 2007 12:59

Tougi написа:
bb_bg написа:Но защо ти, а и повечето от другите не помогнете за Touareg-а - мнение за него или помощ къде мога да почета повече за впечатления на потребители (в Български и/или сайт на Английски...)? :?:

Карам R2.5.

Това за шума са глупости. Шумен в сравнение с какво?

Макар двигателя да е по-слаб от V6, съм особено впечатлен от ускорението при високи скорости - от 100 до 120 дърпа като от 0 до 20. Не си падам по скоростно каране и не мога да кажа как е при скорости над 150-160. Пък и то си е забранено, нали така?

Нямам гуми за офроад, та не съм го пробвал в екстремни ситуации, но по селско-планински пътища (на сухо, при наклон до ~15-20%) е като танк - особено при включен демултипликатор няма спиране. Същото е и на пясък - даже без изпускане на гумите минава спокойно по плажа на някои диви места.

Недостатък (общо взето присъщ на всички големи коли) - лоша видимост - от мястото на водача не се вижда нито един габарит. Парктроника в такива ситуации не е лукс а необходимост - поне на първо време.

Преди седмица спуках гума (задна). При скорост около 70-80 км не се усеща изобщо докато не легна на джантата и не започна да "вие". Не ми е за първи път да пукам гума, та докато не слязох за да видя какво става не си и помислих че е от гумата.

Та чак след покупката на нова гума установих, че системата за следене на налягането в гумите (липсва в моята конфигурация) също е полезно нещо и си струва парите.

Разход - според книжката.

Комфорт - несравним даже с Мерцедес ML. Вози по-приятно и по-плавно. В този смисъл е съпоставим с возенето на BMW X5.

Управлението (поне за мен) е по-добро от ML. Но това си е вече много субективно.

Абе харесва ми :)

Много благодаря - безценно мнение за мен!

Няма ли друг/и потребител/и на Touareg?!

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Пон 10 сеп 2007 13:00

iwanst написа:Човека маи си го купи вече ма неще да се похвали....:)))
Да му е честит де...

Е, все още не... Решен съм на 90%... Надявах се на повече мнения/препоръки тук...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 10 сеп 2007 16:28

хайде някой да почисти че се нацапа лошо .......

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Пон 10 сеп 2007 16:44

Tyan написа:хайде някой да почисти че се нацапа лошо .......

какво значи това?! Не е ли този форум тъкмо за това - обмяна на мнения, съвети...?!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 10 сеп 2007 17:11

Напоследък много пътувах до Стара Загора...по стечение на обстоятелствата виждам какво се случва в тамошният преставител на VW /автохит ли беше не съм сигурен/. Всеки път имаше сервизирани именно туарези...единият път извадиха цялата скоростна кутия...следващият път не разпознах частта която сменяха. От колеги подразбрах че през няколко дни идват със сериозни проблеми различни гаранционни туарегчета. ПРОУЧИ.

п.с. аз лично зяпнах с огромна уста...не бях си и помислял че имат каквито и да било проблеми...

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 10 сеп 2007 20:40

chefito написа:Напоследък много пътувах до Стара Загора...по стечение на обстоятелствата виждам какво се случва в тамошният преставител на VW /автохит ли беше не съм сигурен/. Всеки път имаше сервизирани именно туарези...единият път извадиха цялата скоростна кутия...следващият път не разпознах частта която сменяха. От колеги подразбрах че през няколко дни идват със сериозни проблеми различни гаранционни туарегчета. ПРОУЧИ.

п.с. аз лично зяпнах с огромна уста...не бях си и помислял че имат каквито и да било проблеми...

То това може и да е поради некадърността на сервиза - дали оторизирания на Фолксваген, с обучените техници, или някой гаражен, не толкова че Туарег има проблеми. Неправилна диагностика на проблем, който обикновено се решава с 20 левова част или флашване на софтуера или правилното масло, впоследствие прераства в основен ремонт на двигател или трансмисия...

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 10 сеп 2007 20:52

Като включиш темпомата на МАХ - 200км. ги набира бързо и ги потдържа, иначе педала до дупка и около 220, но не това му е чара, комфорта преди всичко.Иначе, ако търсиш икономична кола пробвай нещо друго :wink:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 11 сеп 2007 7:56

Опита ми се ограничава до возене /с разл. моторизация/ и 2 тестдрайва с фейслифта... Очарован съм от комфорта и управляемостта, усещането се усилва като осъзнаеш, усетиш размерите на колата... :) Казаното от колегата по-горе за сервиза в БГ е доста вярно - тук веднъж вече сменяха ДВГ на Туарег гаранционно... :shock Иначе словашката сглобка е на ниво, има проблеми - предимно досадни дреболий с някои екстри - нищо наистина сериозно... А бензиновите са наистина големи "лапачи", особено градско при по-динамично каране, или извън-, при по-висока скорост /над 120-130 км/ч/ стават мн. лакоми - ако се вярва на показанията на таблото...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 11 сеп 2007 8:46

chefito написа:Напоследък много пътувах до Стара Загора...по стечение на обстоятелствата виждам какво се случва в тамошният преставител на VW /автохит ли беше не съм сигурен/. Всеки път имаше сервизирани именно туарези...единият път извадиха цялата скоростна кутия...следващият път не разпознах частта която сменяха. От колеги подразбрах че през няколко дни идват със сериозни проблеми различни гаранционни туарегчета. ПРОУЧИ.

Баце същото мога да ти го разкажа за Мерцедес,БМВ.... че и Тойота па да не говорим за френските и Италиански дришни.Пича си копува нова кола с гаранция - ако има нещо да се развали ще му го сменят.Иначе тва че всички нови коли са с масово излизат с дефекти е мноо тъпо но е факт - за тва който си копува нова кола дори и след изтичане на гаранцията да си държи сервизната книжка :!:

Потребителски аватар
inox65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inox65 » Вто 18 сеп 2007 6:35

За 15000км мога да кажа следното:
засега няма никакви проблеми
като ускорение колата е сравнима с МЛ320 и малко по мудна от новатаХ5.Като разход-лакома си е защото предлазполага към натискане на газта постоянно-при спокойно каране градско12.0,извънградско-9.0,при по сериозно гр.14,извънгр.11.Като цена при едно и също оборудване е около 20000лв по ниска от МЛ и 30000 от Х5.Като возия/говоря за възд.окачване/ еднаква с МЛ и по добра от Х5.Звука на Двигателя при ускорение е като на бензин а иначе почти не се чува в колата.Лично аз се чудих 2 месеца,карах какво ли не но в момента мисля че е правилен избор,освен това има голяма наличност от туарези и няма да чакаш 3 месеца за Мл или 5 за Х5.За мен колата е добра.Колкото до автоматика-с 2 ръце съм за-особено когато караш на положение S -няма разлика с ръчката

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 18 сеп 2007 11:31

По отношение на помпа дюза двигателя, може колегата да дойде да покара моя Пасат, и сам да прецени колко е несполучлив, шумен и ненадежден. :не:
По отношение на Туарега - само дизел според мен, ама аз съм си облъчен, и друго, освен дизел не карам, поне за сега. 3.0 TDI е супер избор. Това е ценовата листа на новия Туарег в България. Там няма двигател 3.2, а 3.6 бензинов.

blimonov
Автомобил:
Двигател:

Re: правилен избор ли е VW и по-специално Touareg 3.0 TDI/Aut ?

Мнениеот blimonov » Чет 20 яну 2011 15:50

Здравейте,

Утре ще взимам един Tuareg 2008 TDI 3.0 V6 , понеже има да му се сменят масло и накладки, можете ли да ми препоръчате наистина добър сервиз в София за следгаранционна подръжка na VW Tuareg. Където да са добри професионалисти и цените да са коректни.

Благодаря предварително за мнението ви ?

kind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kind » Пет 28 яну 2011 10:45

Привет колеги,

На мен лично ми е направило впечатление, че на задните места на туарега не е особено комфортно - някак си седалката е по-плитка и изглежда като "пейка". Освен това и наклона на облегалката ми се стори по-особен. Не съм се возил, просто с едни познати, които търсеха туарег, оглеждахме един екземпляр.

Не искам да натоварвам никого с мнението си - просто лично впечатление.
Но вече съм на мнение, че човек като си купува кола каквато и да е, не е за подценяване да пробва и задните седалки, дори в 99% от ползването на возилото си да е в ролята на шофьор и да ползва мястото до него.

Поздрави

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 09 фев 2011 10:08

kind написа:задните места на туарега не е особено комфортно - някак си седалката е по-плитка и изглежда като "пейка".

За плитка незнам но сравнително тясно пространство да,и на AUDI Q7 е така задната седалка,можеби защото ги сравнявам на базата на задната седалка на моя Б3.
Сега за Туарега-Имам приятели работещи във оторизиран сервиз на VW,по техните думи най-честите посетители на сервиза са Пасат Б6 и Туарег!!!Най-редки са Тигуаните.....Изводите си ги правете вие!!! А и не е лошо да му направи колегата една VAG проверка за да не се окаже че Туарега не е точно пройзведен в Германия ;)

ilian_y
Автомобил:
Двигател:

Re: правилен избор ли е VW и по-специално Touareg 3.0 TDI/Au

Мнениеот ilian_y » Пон 30 мар 2015 18:30

Здравейте, от няколко седмици се чудя между Tuareg V6 3.0 TDI 2007г. с фейса и ML 320 Cdi 2006г, туарегът е без въздушно окачване, а мерцедесът е с въздушно окачване (но това не ме притеснява). Става въпрос за извън градско шофиране + риболов и теглене на лодка около 900кг. Гледам, че туарега има някакъв блокаж на централния диф, но мерджана няма нищо такова, освен за катерене и спускане по наклон. Та в дилема съм, кое би било по удачно като оптимален вариант (цена за поддръжка, разход на гориво и т.н.) на тея борд компютри май май не може много да се вярва.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”