Прехъркване при превключване от 2-ра на 3-та над 5000 об.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Прехъркване при превключване от 2-ра на 3-та над 5000 об.

Мнениеот driver » Пон 10 сеп 2007 18:10

Става въпрос за ABF. Прехърква ми третата когато я включвам при високи обороти /примерно драг/. Това прехъркване е при по-бърза смяна на предавките от 2-ра на 3-та. Когато превключвам бавно или при нормално каране включва абсолютно безпроблемно.

Някаква идея, синхронизатор, съединител, маслото на скоростите????

ivan tsvetkov

i

Мнениеот ivan tsvetkov » Пон 10 сеп 2007 19:17

при мене пак от 1 кам 2. казаха ми че може да са некви щанги

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: i

Мнениеот Ludia » Пон 10 сеп 2007 19:40

ivan tsvetkov написа:при мене пак от 1 кам 2. казаха ми че може да са некви щанги

и при ме не от 1 на 2-ра при много зор....но се случва рядко, и си мисля че пускам съдеинителя рано, преди да е влезнала 2-ра :roll:
очевидно при колегата е друг проблема :roll:

ivan tsvetkov

i

Мнениеот ivan tsvetkov » Пон 10 сеп 2007 21:17

гледаите сега . зха4и, 1 гас до 5000 после когато искам да вклиу4а 2 натискам цаеденителиа но вез да пускам гаста-----е тогава не6те.но 3....4 никав проблем

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 10 сеп 2007 21:21

Много й трепериш при драга, ръката ти не влиза в нормалната траектория и затова. Повече тренировки, баце, не малко добри коли са падали от адреналин и трепетлък на десната ръчица в повече.

ivan tsvetkov

и

Мнениеот ivan tsvetkov » Пон 10 сеп 2007 21:24

сти га бе 4овека има проблем с колата не с раката :D

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 10 сеп 2007 21:26

kam_tod написа:Много й трепериш при драга, ръката ти не влиза в нормалната траектория и затова. Повече тренировки, баце, не малко добри коли са падали от адреналин и трепетлък на десната ръчица в повече.

:lol: :lol: :lol:

Абе и друг път ми се е случвало драг-мраг и т.н. ама не е имало такова хъркане. :wink: :lol: Появи се от скоро и май съединителчето ще ме изоставя.... натам бият нещата. До сега не съм усетил да пребоксува или да повлича, но ще почвам да се пооглеждам за нов.

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 10 сеп 2007 21:26

тогава левия крак и десната ръчица, да не забравяме и десния крак, петата некъде, пръстите на друго място. абе според мен ще излезне проблема или в масло или в задкормилно...

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 10 сеп 2007 21:28

kam_tod написа:тогава левия крак и десната ръчица, да не забравяме и десния крак, петата некъде, пръстите на друго място. абе според мен ще излезне проблема или в масло или в задкормилно...

Абе проблема в "ръчиците", "краченцата" и "задкормилното устроство" направо им слагай един голям Х , и давай други предложения. :wink:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 10 сеп 2007 21:37

driver написа:
kam_tod написа:тогава левия крак и десната ръчица, да не забравяме и десния крак, петата некъде, пръстите на друго място. абе според мен ще излезне проблема или в масло или в задкормилно...

Абе проблема в "ръчиците", "краченцата" и "задкормилното устроство" направо им слагай един голям Х , и давай други предложения. :wink:

Ами тогава всичко сочи синхронизатор. Ако е масло или съединител, ще те припотва и в другите предавки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”