Проблем със светенето на фар Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Проблем със светенето на фар Г3

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 сеп 2007 21:58

Преди стария ми двусекционен фар му се натрошиха щипките и го отварях няколко пъти да ги оправям/станаха от 4 тия с такива от друг фар/ и от тогава пусто се ме чопли за отваряне.Катастрофирах и си взех два почти нови фара от колегата GOLF GTI който си бяха перфектни.Да ама още при монтажа десния го намокрили майсторите и реших че пропуска-последва отваряне и осъзнаване че не е трябвало-че и в бързането не измих хубаво стаклото и остана леко мръсен.След тва четох темата"затъмняване на фаровете" и реших да боядиша протектора на крушката черен да се отразява в рефлектора.Хубаво ама както боядисвам заваля ,загърмя и без да чакам мтного да изсъхнат на тъмно в сумрак ги сглобих.Фаровете съвсем станаха мръсни и двата с нещо бяло-не разбрах от влага ли,от мърсотия ли или от изпаренията на съхнещата боя.После зех че свалих десния да измия стъклото - измих го ама отгоре остана съвсем леко дето и с препарат за прозорци неще да се махне-отделно и рефлектора го гледах че горе един бяло-матов ,ама с вода не се махна :cry: .Отделно на цялата тая история не успях да си регулирам фаровете по хоризонтала/а колко съм писал в темата за регулиране-ама не е късно човек да стане за срам :oops: /.Сега на финала на всички сглабяния/разглабяния,мърсенета,боядисване,регулиране забелязах че десния фар на стена не свети като"лястовичка" ,а има само наклонената част :cry: .Някой случвало ли му се е нещо подобно със светенето и другите небивалици покрай фара.
P.S.Кой ме би по главата да барам :cry:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 10 сеп 2007 22:01

Много условности, бате, нищо не може да се разбере, доста неща са сътворени. Вземай два други фара и казвай резултата.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 сеп 2007 22:14

Основно ме интересува от какво може да "избяга" хоризонталната част на "лястовицата".Другото съм го писал да споделя неволите и ако някой знае лек все пак да пише.|Други два фара няма смисъл да взимам щото тия си светят добре ,но все пак ме чоплят тия нередности :cry:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 10 сеп 2007 22:44

Rabbit_TDI написа:Основно ме интересува от какво може да "избяга" хоризонталната част на "лястовицата"....

От настройка на фаровете. От дупки, от разхлабени елементи, от много работи.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 сеп 2007 23:06

kam_tod написа:
Rabbit_TDI написа:Основно ме интересува от какво може да "избяга" хоризонталната част на "лястовицата"....

От настройка на фаровете. От дупки, от разхлабени елементи, от много работи.

Колега май не четеш какво пиша.Формата на светлината /дето прелича на рисунка ня лястовица/ няма как да изчезне от дупките.Причините са настройка/малко вероятно/ и по-скоро в работата крушка-рефлектор-стъкло :? :?:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 11 сеп 2007 6:58

Първото /доста тъпо... :) /, което ми идва на ум - защо не пробваш с други крушки - "нетунинговани"? :) Или замърсяването, което не си успял да отстраниш, в комбинация с боядисаните цокли... Всъшност - пазиш ли си старите фарове - за проба?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 11 сеп 2007 7:34

kokovanev написа:Първото /доста тъпо... :) /, което ми идва на ум - защо не пробваш с други крушки - "нетунинговани"? :) Или замърсяването, което не си успял да отстраниш, в комбинация с боядисаните цокли... Всъшност - пазиш ли си старите фарове - за проба?

Крушките са си нормални.Други фарове няма-умряха при катастрофата :cry: .Единственото което съм правил е да боядиша цокала - но боядисах и на двата фара-на левия лъча е ОК въпреки че той е и мръсен на всичкото и отгоре.Най-ме съмнява нещо в рефлектора.Някой дали няма няква схема коя част на рефлектора кое петно на лъча прави :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”