Такаааа, поради намаляваща наличност на финикийски знаци и нарастваща цена на бензина започвам да се смислям за газификация (евентуално).
Каляската е Пасат, 1.8 ABS мотор, комби.
В момента на дълго при скорост до 120 км/ч разхода рядко минава 6.5 л/100 км. бенз.
Карам смесено, 80-85 % извън, 15-20% вътреградско
Годишно навъртам 15 000 км. и мало више.
Та в тази връзка са и следните ми питанки:
1. Да се занимавам ли аджеба при този разход да си разбутвам колата и да я скопявам и да се занимавам с всички съпътстващи проблеми на газификацията?
2. Ако все пак реша да се гЪзифицирам, кое гориво ще ми запази максимално динамиката на колата и плюсовете на К(амион)омбито- газ или метан, говориме и в двата случая с ламбда контрол и ТАП и каквото там е необходимо за да продължа да си карам колата и на бензин без ядове (ако е възможно въобще това

3. Може ли да се сложе газова инДжекция на моноспринцовка като моят ABS?
4. За к`ви пари говориме все пак?
а) газ, бутилка-гума, ламбда контрол, тап, качествена уредба, ако е възможен газов инжекцион - къде и колко...
б) метан, леки бутилки за 250-300 км пробег, ламбда контрол, тап, качествена уредба, някакво разпорожение на "шишетата" така, че комбито да не си загуби смисъла все пак (не знам да има бутилка-гума за метановите налягания, но все пак...)
Та туй са ми терзанията...
Очаквам мнения и предполагаеми цени, направих го и като анкета за общото мнение