И при мен се оказа филтър - не беше менте, просто не беше за моя
мотор и клапана отваря при друго налягане.
Гледайте какво ви продават ! Защото на градско така 2 секунди по
2 секунди всяко палене мотора да работи с ниско налягане си
е ненужно никому сдухване
Лампата на маслото мига след запалване-не подценявайте !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лампата на маслото мига след запалване-не подценявайте !
lyubobg написа:И при мен се оказа филтър - не беше менте, просто не беше за моя
И как ще познаеш какво ти продават?
По надписа?

Re: Лампата на маслото мига след запалване-не подценявайте !
lyubobg написа:И при мен се оказа филтър - не беше менте, просто не беше за моя
Е ти какво очакваш като врътнеш ключа и лампата въобще да не свети ли, та нали на помпата и трябва малко време да дигне маслото до датчика на главата ,който от своя страна ще изгаси лампата на таблото все пак при по продължително изгасен мотор (5-6часа) маслото се стича в картера и маслените магистрали се по изпразват.Има едно понятие наречено сух старт ,това нещо го има при всеки двигател и защитата от него зависи от това колко е качествено маслото с което караш.Що се отнася до филтъра си прав че има ментета , но и само куха коруба от филтар да сложиш ,лампата пак ще гасне тогава когато системата достигне неопходимото налягане а това зависи от степента на износване на масленната помпа , характеристиките на маслото , температурата му както и от филтъра но повярвай ми той не е основната причина.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
VW има два датчика за налягането....един за 0.4 бар и друг за 1.8 бар + интегрална схема в таблото = система за ранно предупреждение....лампата угасва ВЕДНАГА след запалването защото до 2000 об действа само датчика за ниско налягане след тяха вече се включва динамичния интегрален мониторинг!....Лампата остава светната само ако въобще няма налягане(знаеш колко бързо се прехвърля 0.4 бара.....щом на 800 об налягането вече е 1.5 бара прецени)
така,че Даскала е абсолютно прав ,че при неизпрваност на филтъра лампата може да остане да свети по-дълго(е и масло, и датчик и т.н и т.н......няма сега да зреждаме всичко)
Нормалното е лампата да изгасне веднага!!!!това не е ЛАДА 1300!
така,че Даскала е абсолютно прав ,че при неизпрваност на филтъра лампата може да остане да свети по-дълго(е и масло, и датчик и т.н и т.н......няма сега да зреждаме всичко)
Нормалното е лампата да изгасне веднага!!!!това не е ЛАДА 1300!
Много ясно , че ако филтъра не пропуска масло и лампата няма да изгасне обаче колегата е писал за итервал от 1-2 секунди което като се вземе в предвид износването на двигателя и супер качествените масла които продават в БГ. това закъснение си е напълно номално.
п.с Моля колегата Joker обясни какво означава лампата да изгасва веднага и как точно предценява времето от същинското запалване на двигателя ,до изгасването на лампата ,все пак в тази тема става въпрос за итервал от 1-2 секунди а не 1-2 минути.Може би си пали колата с хронометар в ръка
п.с Моля колегата Joker обясни какво означава лампата да изгасва веднага и как точно предценява времето от същинското запалване на двигателя ,до изгасването на лампата ,все пак в тази тема става въпрос за итервал от 1-2 секунди а не 1-2 минути.Може би си пали колата с хронометар в ръка

Последна промяна от scruc на Вто 11 сеп 2007 17:14, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В момента съм с достатъчно скъп филтър,купен от Ауто 1 (зареждат от същите складове,от които взимат и Ауто +).Контакт - лампите светят,въртя - маслото изгасва за момент (части от сек),после пак светва (за около 03-0,5 сек) и след това угасва.Един път ми беше блокирал и някой от клапаните на филтъра след каране на по-високи обороти.
При предишната смяна на маслото (еднакво масло,от един магазин) + супер евтин китайски Топран ("произведен в германия"
) нямах абсолютни никакви проблеми,лампата си гаснеше когато трябва,без да примигва.
После ми говорете за марки и цени в БГ...
При предишната смяна на маслото (еднакво масло,от един магазин) + супер евтин китайски Топран ("произведен в германия"

После ми говорете за марки и цени в БГ...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
scruc написа:Много ясно , че ако филтъра не пропуска масло и лампата няма да изгасне обаче колегата е писал за итервал от 1-2 секунди което като се вземе в предвид износването на двигателя и супер качествените масла които продават в БГ. това закъснение си е напълно номално.
Мисля,че 2 сек са много като се има впредвид,че при нормално налягане лампата гасне още на стартер!А при палене все пак маслото е поне хладно и дава доста по-голямо налягане от горещото разредено масло.... колкото и лошо качество да е ....проблемът става по-често при високите температури...
При такова задържане аз бих си проверил първо контактие на датчика и после самият датчик(ако не е от филтъра разбира се)....
scruc написа:Е ти какво очакваш като врътнеш ключа и лампата въобще да не свети ли
joker написа:лампата гасне още на стартер! ...
Точно така,на личния ми автомобил съм свидетел как с един филтър лампата свети на контакт и щом завъртя ключа да запаля МИГНОВЕНО ГАСНЕ!!!
Това е.....аз не си измислям и колкото по-бързо гасне тази лампа толкова по-добре...........

joker написа:scruc написа:Много ясно , че ако филтъра не пропуска масло и лампата няма да изгасне обаче колегата е писал за итервал от 1-2 секунди което като се вземе в предвид износването на двигателя и супер качествените масла които продават в БГ. това закъснение си е напълно номално.
Мисля,че 2 сек са много като се има впредвид,че при нормално налягане лампата гасне още на стартер!...
Да можеби при нов двигател с читаво масло и филтар ДА.Ако сега се опиташ да ми обясниш ,че твойта лампа гасне още докато върти старатера значи или на твоя мотор му е правен основен ремон или наистина трябва да си провериш датчика.И пак да попитам ти с хронометар ли си палиш колата.
Даскала™ написа:Чичо Скруч,недей да спориш,защото аз и Джокеро сме свидетели как гасне още на стартер!!
В момента след няколко смени на масла и филтри ми примигва,но е гаснела мигновено!!
На следващата смяна ше си сложа къс филтър ако ще и китайски да е,защото сега е Филтрон и е цветомузика батка![]()
E щом си ходил на гости на Joker и си видял как гасне неговата лампа OK

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”