Неравномерни обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Неравномерни обороти

Мнениеот ALiGaToR » Сря 12 сеп 2007 0:08

Колата в последно време съвсем изперка :049:. Всеки път когато я запаля все е на различно мнение за оборотите. Понякога държи 1500rpm, понякога 1000rpm а понякога дори пада около 500-600rpm (на студен двигател).
Лошото започва когато колата загрее( t > 50 градуса ). Тогава двигателя започва да се вживява като дизелов. Оборотите падат около 500 - 600rpm, двигателя започва да друса зверски и чака "най-удобния" момент да изгасне, и си изгасва. Понякога когато изфорсирам двигателя до към 3500rpm, оборотите на двигателя се нормализират и влизат в зоната 900-1000rpm, но някой път не се получава.
Доколкото си спомням и на бензин го прави това, но не съм я карал скоро на бензин и затова не съм абсолютно сигурен.
Според вас на какво може да се дължи този проблем с оборотите, и кое евентуално е причинителя на всички тези мизерии.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 12 сеп 2007 0:26

:търсачкаа
има писано

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Неравномерни обороти

Мнениеот joker » Сря 12 сеп 2007 7:43

ALiGaToR написа:Колата в последно време съвсем изперка :049:. Всеки път когато я запаля все е на различно мнение за оборотите. Понякога държи 1500rpm, понякога 1000rpm а понякога дори пада около 500-600rpm (на студен двигател).
Лошото започва когато колата загрее( t > 50 градуса ). Тогава двигателя започва да се вживява като дизелов. Оборотите падат около 500 - 600rpm, двигателя започва да друса зверски и чака "най-удобния" момент да изгасне, и си изгасва. Понякога когато изфорсирам двигателя до към 3500rpm, оборотите на двигателя се нормализират и влизат в зоната 900-1000rpm, но някой път не се получава.
Доколкото си спомням и на бензин го прави това, но не съм я карал скоро на бензин и затова не съм абсолютно сигурен.
Според вас на какво може да се дължи този проблем с оборотите, и кое евентуално е причинителя на всички тези мизерии.

Иди при Вальо и Ицо на Елкон....местността Пчелина(до ОМВ-бензиностанцията по пътя към кв.Младост)......с питане трудно ще се оправиш.

Goshko_Golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goshko_Golfa » Сря 12 сеп 2007 7:50

Брадаре аз имах същия проблем и оговора го намерих тука с много търсене и четене ... е при мен поне се получи. От много четене разбрах че компа се пълнел с грешки и дава грешни дани и за тази цел откачаш акумолатора за около 2-3 мин и сичко после е ок :)
Пак казвам при мен това проработи :)

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Сря 12 сеп 2007 8:37

Goshko_Golfa написа:Брадаре аз имах същия проблем и оговора го намерих тука с много търсене и четене ... е при мен поне се получи. От много четене разбрах че компа се пълнел с грешки и дава грешни дани и за тази цел откачаш акумолатора за около 2-3 мин и сичко после е ок :)

Ами при теб може от компа да е бил проблема, ама аз нямам комп на колата. Все пък съм със 2Е2 карбуратор.
joker написа:Иди при Вальо и Ицо на Елкон....местността Пчелина(до ОМВ-бензиностанцията по пътя към кв.Младост)

Този сервиз да не се намира от дясна страна на пътя посока KAUFLAND. А отдругата страна на главния път в ниското се пада ДАП-а за тролеите?
Ако отида при тях дали ще ми излекуват болежките на двигателя? :?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 12 сеп 2007 11:42

ALiGaToR написа:
Goshko_Golfa написа:Брадаре аз имах същия проблем и оговора го намерих тука с много търсене и четене ... е при мен поне се получи. От много четене разбрах че компа се пълнел с грешки и дава грешни дани и за тази цел откачаш акумолатора за около 2-3 мин и сичко после е ок :)

Ами при теб може от компа да е бил проблема, ама аз нямам комп на колата. Все пък съм със 2Е2 карбуратор.
joker написа:Иди при Вальо и Ицо на Елкон....местността Пчелина(до ОМВ-бензиностанцията по пътя към кв.Младост)

Този сервиз да не се намира от дясна страна на пътя посока KAUFLAND. А отдругата страна на главния път в ниското се пада ДАП-а за тролеите?
Ако отида при тях дали ще ми излекуват болежките на двигателя? :?

Сервизът се намира точно над бинзиностанция Адмирал .....
От тях по-добри не познавам!А аз познавам много автомеханици....ама много бе....чак ми иде да скръцна със зъби от спомена за болката.....

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 12 сеп 2007 19:07

Смуче повечко въздух отколкото и трябва,а от къде го смуче от разтояние не мога да кажа

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Сря 12 сеп 2007 20:04

vit_autosofia написа:Смуче повечко въздух отколкото и трябва,а от къде го смуче от разтояние не мога да кажа

и при мен го имаше тоя проблем и се оказа спукан въздохопровод иначе се бях ошашавил тотално все едно работеше на 3 цилидъра :shock (най-веселото беше, че като откачиш 4 цилидър и нямаше промяна та хептен се бях шашнал да не е сдухал двигателя ама с нов въздохопровод нещата се кротната на 800 оборота :) )

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Сря 12 сеп 2007 22:29

vit_autosofia написа:Смуче повечко въздух отколкото и трябва,а от къде го смуче от разтояние не мога да кажа

Е ако е така защо не го прави постоянно, ами само когато и скимне.
Примерно днес държеше що годе добри обороти и не е правеше мизерии. Но както казах всеки път различно.
Съмнява ме да не е някой клапан някъде или нещо такова.
Ако отида на ЕЛКОН дали биха ми помогнали и биха ми казали и отстранили болежките?

П.С: Препоръчайте ми свестен ЕЛКОН във Варна.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 13 сеп 2007 3:57

ALiGaToR написа:

Е ако е така защо не го прави постоянно, ами само когато и скимне.
Примерно днес държеше що годе добри обороти и не е правеше мизерии. Но както казах всеки път различно.
Съмнява ме да не е някой клапан някъде или нещо такова.
Ако отида на ЕЛКОН дали биха ми помогнали и биха ми казали и отстранили болежките?

П.С: Препоръчайте ми свестен ЕЛКОН във Варна.

Смуче въздух.
Прехледай си маркуча от смукателния колектор до серво усилвателя на спирачките.Или си вземи един спрей за почистване на карбуратори и на работещ двигател пръсни около танпона на карбуратора.Ако си промени оборотите докато пръскаш,сменяш танпона.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=29623

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Чет 13 сеп 2007 11:30

Жокер кадее този бензиностанция Адмирал питам за Вальо иИцо дето писа бегачката ми е болна и трябва да я карам при тях :screwy

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Чет 13 сеп 2007 12:07

novia написа:Жокер кадее този бензиностанция Адмирал питам за Вальо иИцо дето писа бегачката ми е болна и трябва да я карам при тях :screwy

Това се намира във Варна, ама проблема е, че вчера когато отидох до тази бензиностанция Адмирал, видях сервиза залепен до нея. Отидох и отвънка имаше някакъв майстор дето се ровичкаше в един разглобен двигател. Обясних му кое как е и онзи ми вика: Отиди на ЕЛКОН. Там ще ти помогнат. Там ще си покаже всичко.
Само че тук се получава някакво недоразумение. Joker-а казва отиди на ЕЛКОН при тях. Майстора ми казва, че при тях нямали такава техника.
Е какво излиза, че Вальо и Ицо не са до самата бензиностанция "Адмирал". Този сервиз беше с име "Съни ауто" или нещо от сорта.
Но на диагонал на този сервиз има друг който е с едни големи табели на покрива и е залепен точно за възвишението. Да не би всички да ми говорите за него сервиз?

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Чет 13 сеп 2007 12:25

Еееееееее :x :x :x :x :x :x :evil: :x :evil: :evil:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 13 сеп 2007 12:33

novia написа:Еееееееее :x :x :x :x :x :x :evil: :x :evil: :evil:

Я по-полека бе!
Абе как ще е залепен до нея!!!!Ама той е на баира отсреща!!!!!На 50 метра..голяма бяла сграда с няколко модерни халета...пише отгоре с големи букви АВТОСЕРВИЗ..ТАМ ИМА И Елкон и механици и електрици...но освен Елкона от другите бягайте далеч .......

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Чет 13 сеп 2007 12:47

Е не съм от Варна успех колега :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”