Колеги, накратко да обясня какви терзания имам. Значи става въпрос за разход на газ при Голф 2 1,8 / 90 к. / , значи напоследък нещо ми качи разхода и стигна 12,5/ 100 градско, сега мисля че това не е много нормално, при положение че ми гореше 10-10,5/ 100 градско, въздушен филтър сменям на 5-6 хиляди км. , газовата е ловато на 40 хил. км. досега не съм барал нищо по нея, чудя се какво да правя, на газаджия ли да ходя незнам, някакви насоки ако може да дадете
иначе колата върви отлично на газ, ама тоя разход
питане зъ съвет?
- pb.7171.xt
- Автомобил:
- Двигател:
- pb.7171.xt
- Автомобил:
- Двигател:
- pb.7171.xt
- Автомобил:
- Двигател:
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
pb.7171.xt написа:м/у другото може центровката на газ да се е прецакала, ще взема да мина газ анализ
Точил ли си така наречената "мизерия" от изпарителя?
Изпарителите имат една врътка (пластмасов-а) и като я отвиеш източваш събраната в изпарителя течна маса от някакво станно гадно вещество което е остатъчно при изпарението на газта.Започва да ти пречи като стане повече защото затруднява движението на основната мембрана в изпарителя и оттам ти се прецаква разхода.
Иначе аз лично през 2-3 месеца като карах кола на газ ходех на профилактичен реглаж.
Също така за газовата е от голямо значение запалването как ти е - свещи,кабели и т.н. което е хубаво да го провериш преди да ходиш където и да е

Иначе с нов филтър,нормално запалване и почистен от мизерията изпарител можеш да хванеш разхода и тогава да съдиш има ли проблем в системата.
Въпросната мизерия се източва на загрял и изгасен двигател.Отвиваш пробката и гадостта изтича.После завиваш и караш смело.
- pb.7171.xt
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”