Главата ли е заминала или гарнитурата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Goshko_Golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goshko_Golfa » Сря 12 сеп 2007 7:26

Нека и аз да си напиша първото мнение. Аз не мисля че меси маслото с вода и ще ви кажа защо. Когато водата влезе в маслото то става бяло. Трябва му много малко количество вода за да побелее. Това съм го пробвал и изван колата и наистена е така. Проблема според мене е някъде из водното охлаждане. Има въздух в системата, термостата не работи коректно, запушени канали ...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 12 сеп 2007 7:36

Goshko_Golfa написа:Нека и аз да си напиша първото мнение. Аз не мисля че меси маслото с вода и ще ви кажа защо. [b]Когато водата влезе в маслото то става бяло[/b]. Трябва му много малко количество вода за да побелее. Това съм го пробвал и изван колата и наистена е така. Проблема според мене е някъде из водното охлаждане. Има въздух в системата, термостата не работи коректно, запушени канали ...

Бъркаш !Когато влезе вода в маслото!......а когато малко масло попада във "водата"????чети внимателно какво са писали другите колеги за наляганията в двете системи!....и за "въздуха" откъде идва!

Goshko_Golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goshko_Golfa » Сря 12 сеп 2007 7:45

Да прав си. Това обаче ако влиза вода в маслото става бяло е 100% а ако е издухана гърнетурата между вода и цилиндър без да засяга маслен канал ей тогава наистена се получава този проблем. Извинявам се за неуточнението... моя грешка :)

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Сря 12 сеп 2007 21:02

juve написа:
Juve Arrow Що не хванеш да четеш преди да говориш (пишеш).

Ами чета и пиша , ама и мисля ! Не съм предполагал , че някой може да си кара колата да му меша масла така явно и да си кара така " някое време " или 3 -4000 километра ..... никаква предистория не беше спомената , обаче като махнем твоето уточнение защо и вие не подходихте малко по миролюбиво ? В случая се разярих не заради майстора , а за принципа :!: :idea: .... защо така реагирах - ами защото съм написал защо :!: Сега предлагам , колегата дето е пуснал темата да ми прати една каса с бира Загорка , че от толкова писане ( спамене) се ожаднява :wink: :wink:

Абе ти че не мислиш е повече от явно, ама защо пак отказваш да четеш??? По-горе съм ти написал два цитата, един на автора на темата, дето много иска да те черпи бира, не знам защо, ама нейсе и втория цитат - от тебе. Горния пост показва, че не четеш, ама много искаш да пишеш (за мисленето не казвам нищо), но ти по гръб не падаш... И вместо да дадеш някакво техническо мнение по въпроса, ти започваш да разнищваш моя морал и този на Joker-a, без въобще да ни познаваш. Отделно от това започваш да защитаваш баш "майстора" от Видин, когото също не познаваш...
Както се казва в един култов български филм "Абе, и ти си сложна личност...".
Айде, моля те, чети, мисли и после пиши. Не всички сме тука за да трупаме мнения и рейтинг, а аз още по-малко, за да чета подобни мнения за рейтинг.
Жив да си!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 12 сеп 2007 23:52

Goshko_Golfa написа:Да прав си. Това обаче ако влиза вода в маслото става бяло е 100% а ако е издухана гърнетурата между вода и цилиндър без да засяга маслен канал ей тогава наистена се получава този проблем. Извинявам се за неуточнението... моя грешка :)

Баш асъл тва ще излезе!
Залагам си дипломата, която няма нищо общо с автомобилната индустрия! :lol:

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Сря 19 сеп 2007 18:19

Днес си взех Голфи от ремонт.Оказа се гарнитурата.И понеже се сваля главата ми смениха и гумичките на клапаните.
Длъжник съм по една бира на всички за мненията. :D

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 19 сеп 2007 18:23

Радвам се, че Голфи вече е добре. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”