свалих задните калници за поизчукване и прибрах висящите жици от стоповете при двигателя. сега върнах стоповете на мястото им, но светлии няма... при някаква комбинация светваше левия гбарит, но десния или мигачите - нътц.
погледнах релетата - едното, пластмасово - има белци на грело отвътре, деформирано е. другото е метално и няма видими белези да не е наред.
въпроса ми е може ли заради релетата да няма ток в задната част на колата? предни габарити и осветление на таблото има.
и тези релета може ли да ги има във всеки магазин за авто части или да бия път до магазина в захарна фабрика?
колата е 1302, 71ва
ток... релета...
- airMcooled
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- pavko
- Автомобил:
- Двигател:
Ако отпред има светлини трябва да има и отзад, за габарити и спирачки реле няма, има за мигачите. Провери дали има маса на основата на стоповете, най вероятно това е причината, виж и крушките. Най-добре е да се провери с пробна лампа дали няма проблем с връзките. Оригинално трябва да имаш откъм мотора щекери с кабелни обувки, провери и там. Значи габаритите са ти сив/червен и сив/черен, мигачите черен/зелен и черен/бял, спирачките са черен/червен, заден ход не помня вече... Успех и поздрави 

- airMcooled
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мани мани
изпукалото реле май е за мигачи и аварийни, днес ще търся ново. другото, което свалих - за къси и дълги. понеже и те изчезнаха след свалянето му, само предни габарити останаха.
имам цветна схема на ел инсталацията, цветовете по нея съвпадат с тези, които отиват към стоповете, но ток няма. масата е здраво хваната за купето, но може от ръждата да не прави контакт, довечера ще ръчкам.
имам цветна схема на ел инсталацията, цветовете по нея съвпадат с тези, които отиват към стоповете, но ток няма. масата е здраво хваната за купето, но може от ръждата да не прави контакт, довечера ще ръчкам.
- airMcooled
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ламерска грешка...
купих нови релета и всичко си заспа... май жиците докат са се размотавали са окъсявали и релетата накрая са се предали...
сега си имам почти всички светлини. останаха тези за задех ход, не ми се навираше отфолу без канал, пък и трябва да се обуят кабелите преди да се ръчнат в датчика.
сега си имам почти всички светлини. останаха тези за задех ход, не ми се навираше отфолу без канал, пък и трябва да се обуят кабелите преди да се ръчнат в датчика.
Върни се в “Air Cooled & Boxer”