Баш те разбирам че това е програмка и така се казва и трябва да се здобия с нея за да ми е лесен живота?
2. въпрос, ако не стана нахален де.
За да си инсталирам два пъти настроики за интернет. /две различни, една за в къщи, една за в офисо/ ми казаха че трябвало пак на сони някаква програмка. Как да се здобия с това нещо и има ли друг заместител?

Кабел компютър ->ТВ + още нещо:)+ отново аз
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
та дотук добре, гледам си аз от бая време филмчета, много доволен и сие.
Обаче, тоз кабел ми виси от комп до тв кат простор и ме дразни.
а си имам закопани тръби по пода и изкам да си направя мрежа със розетка.
Иксма да две места в стаята да имам гнездо в което като си го включа кабела на снимката по надолу и да ми излиза на тв то.Не искам кабела да е супер дълъг и да виси и да си го включа, а да си имам гнезда в конзоли както си трябва:)
За целта ми трябва такъв стерео жак със съответния брой канали ли как се наричат незнам - съответно мъжка и женска букса.
както и една джаджа за разделяне на сигнала (за да излезне на 2 места)
До тук добре, самоче не мога да намеря толко дълъг стерео жак и като го прозвъня установявам че от 3те чинча сигнал отива на по един канал от жака (които има 4) а на 4тия канал пищат всичките.
От тук изказвам съмнение относно това колко ще се справя със запояването на кабелите към съответния стерео жак.
Вариант да направя замисленото е удължението да го напрая, като в крайщата вместо дългия стерео жак използвам 3 те чинча, но ще стане много грозно и по не ми харесва като вариант.
Та питането ми е можете ли да ми дадете акъл от къде да си купя такива жакове само, ще се справя ли да запоя стерео жака към кабела, Има ли някъде място в СФ кадето да кажа искам такъв и такъв кабел, с такъв и такъв жак в двата края, толкова и толкова дълъг и те да ми го направят,
или има ли по интелигентен начин да постигна целта си.
извинявам се за можеби неясния си въпрос, но малко разбирам от тез работи, а пък имам мерак да си го направя.
предварително благодаря за вашите отговори.
Обаче, тоз кабел ми виси от комп до тв кат простор и ме дразни.
а си имам закопани тръби по пода и изкам да си направя мрежа със розетка.
Иксма да две места в стаята да имам гнездо в което като си го включа кабела на снимката по надолу и да ми излиза на тв то.Не искам кабела да е супер дълъг и да виси и да си го включа, а да си имам гнезда в конзоли както си трябва:)
За целта ми трябва такъв стерео жак със съответния брой канали ли как се наричат незнам - съответно мъжка и женска букса.
както и една джаджа за разделяне на сигнала (за да излезне на 2 места)
До тук добре, самоче не мога да намеря толко дълъг стерео жак и като го прозвъня установявам че от 3те чинча сигнал отива на по един канал от жака (които има 4) а на 4тия канал пищат всичките.
От тук изказвам съмнение относно това колко ще се справя със запояването на кабелите към съответния стерео жак.
Вариант да направя замисленото е удължението да го напрая, като в крайщата вместо дългия стерео жак използвам 3 те чинча, но ще стане много грозно и по не ми харесва като вариант.
Та питането ми е можете ли да ми дадете акъл от къде да си купя такива жакове само, ще се справя ли да запоя стерео жака към кабела, Има ли някъде място в СФ кадето да кажа искам такъв и такъв кабел, с такъв и такъв жак в двата края, толкова и толкова дълъг и те да ми го направят,
или има ли по интелигентен начин да постигна целта си.
извинявам се за можеби неясния си въпрос, но малко разбирам от тез работи, а пък имам мерак да си го направя.
предварително благодаря за вашите отговори.
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
zaro написа:до 5 метра ще е дължината.
И мене това ме притеснява, че ако тръгна да поя и да наснаждам със сигурност ще направя смущение в сигнала, за това моля ако някой има идея за по рационално решение за връзка между комп и телевизора:)
Няма друг начин (има , ама цифрата няма да ти хареса). Смело взимай дългия кабел , ако не - наставяй 2 с преходници . Поносими кабели има в "Конрад" .
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
zaro написа:А дали там могат да ми ги наснадят?
Нямаш проблем - пичове са

Те ти и алтернативата :

Видео сендер комплект STRONG SRT-VS101
Висококачествено видео и стерео аудио предаване.
Предаване на сигнал за дистанционно управление.
Възможност за допълнителни приемни модули.
Високочестотен диапазон 2.4Ghz за аудио и видео.
Обхват до 50 метра в зависимост от преградите.
Произведен в Тайван.
1 година гаранция.
Сендера струва 85лв.
http://www.sky-digital.eu/
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
zaro написа:това е чудесно, 85 лева не ме бъркат, само ако може на по български език да ми обясниш за какво може да се ползва друго?
Пренос на видео и аудио сигнал - написано е .
Идеята : не се спъваш нон-стоп в кабели/кабелчета/кабеляци .
Честотата на излъчване е достатъчно висока за да са ограничени възможно най-много шумовете/смущенията и да се постигне добрата дължина на сигнала . Само си представи 50м. кабел като дължина и качеството на приемане дори с усилватели (за домашна употреба)....
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”