Въпрос за 1800-кубиков цилиндров блок(81мм)
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_edition
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vlado_88 написа:на 1.6 пе4ка колко големи максимум бутала могат да се сложат според вас колеги .![]()
Ще сам ви много благодарен ако ми отговорите ясно и то4но
82.5мм и си върви без да дава каквито и да е ядове аз съм чувал от хора които разбират бая повече от мене че това е максимума и че ако е за въпрос и 84мм но не изкарва много и блока и всичко

- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само да попитам... с колко според вас се качва мощноста между 81мм и 82,5мм бутала
Мисля, че да се играе с размера на буталата за да се докара мощност е възможно най-грешния подход.
Какво ще го правите блока на мотора ако задере сегмент или нещо друго му причини деруга
щего стържете на 83мм
Говорим за ремонтни размери а 5-10 коня изкарани по този начин си е е*аси тунинга.
РАСО

Какво ще го правите блока на мотора ако задере сегмент или нещо друго му причини деруга

Говорим за ремонтни размери а 5-10 коня изкарани по този начин си е е*аси тунинга.
РАСО
- vw_edition
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
vw_edition написа:vlado_88 написа:на 1.6 пе4ка колко големи максимум бутала могат да се сложат според вас колеги .![]()
82.5мм и си върви без да дава каквито и да е ядове аз съм чувал от хора които разбират бая повече от мене че това е максимума и че ако е за въпрос и 84мм но не изкарва много и блока и всичко
Разликата между 1.6 бензин и 1.6 дизел е голяма....буталата на абф-а при този дизел могат да се използват само за пепелници

- vw_edition
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kav4o написа:vw_edition написа:vlado_88 написа:на 1.6 пе4ка колко големи максимум бутала могат да се сложат според вас колеги .![]()
Разликата между 1.6 бензин и 1.6 дизел е голяма....буталата на абф-а при този дизел могат да се използват само за пепелници
никои не говори аз бутала от абф колега а за бутала за дизела специално и то български

- vlado_88
- Автомобил: Golf 4 AGU
- Двигател: AGU
- Контакти:
Колеги много сам радостен зна4и по ва6те думи има Дружба 82-3мм за моита пе4ка.Това ще е супер таман ще се разреди още малко да мога да надувам пове4е турбинката
А да попитам за какви пари горе долу говорим ,
подскажете
А относно шлаифането не никакав проблем на баща ми братов4ет му се занимава с стругарски работи ,аз си имам гараж и вси4ко аз 4е си права ,и за това попитам за каква сума става вапрос и да я по4вам,КАЖЕТЕ некои да продава 2-ра употреба интерколер некои от краи в краи на бронята

А да попитам за какви пари горе долу говорим ,

А относно шлаифането не никакав проблем на баща ми братов4ет му се занимава с стругарски работи ,аз си имам гараж и вси4ко аз 4е си права ,и за това попитам за каква сума става вапрос и да я по4вам,КАЖЕТЕ некои да продава 2-ра употреба интерколер некои от краи в краи на бронята

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
paco написа:Само да попитам... с колко според вас се качва мощноста между 81мм и 82,5мм буталаМисля, че да се играе с размера на буталата за да се докара мощност е възможно най-грешния подход.
Какво ще го правите блока на мотора ако задере сегмент или нещо друго му причини деругащего стържете на 83мм
![]()
РАСО
Не става дума за мощност, а за ремонт на блока...нищо под 82,5мм няма да го хване и затова се интересувах от този размер.Ако разстържа на 83мм, то това означава че превръщам блока в еднодневка, защото няма накъде повече(както отбеляза и ти).Както и да е, проблема още не е решен

Благодаря за снимките, но като че ли най-удачни ще са бутала от 8-клапанов мотор.Ще дерзая...