Нормално ли е волана да вибрира (МК3)
Нормално ли е волана да вибрира (МК3)
При 70-90 волана понякога почва да вибрира, дори и на привидно гладък път(гърба не усеща вибрации, пък ме съмнява окачването да обира). Та тъй като не разбирам реших за всеки случай да питам. Благодаря предварително.
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stanislav_s написа:Не е нормално колега. Отиди на гумаджия да ти види баланса на гумите, ако не е от това може да продължиш с преглед на ходовата част

Както казва колегата ГУМАДЖИЯ.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Нормално ли е волана да вибрира (МК3)
Kingsix написа:При 70-90 волана понякога почва да вибрира, дори и на привидно гладък път(гърба не усеща вибрации, пък ме съмнява окачването да обира). Та тъй като не разбирам реших за всеки случай да питам. Благодаря предварително.
Гуми и/или джанти....точно при тази скорост май те си казват думата....
Ясно - понеделника ще ходя на гумаджия. Между другото като стана дума да споделя една история да кажете дали може да има нещо общо(за да знам къде да ходя).
Та миналата година купувахме летни гуми. И като ги сложиха казаха, че имаме право на безплатен реглаж на преден мост или каквото там беше. Обаче казаха, че единия тампон отпред бил за смяна. Отидохме при един наш познат майстор (който сега слагаше гумите това лято) и каза, че всичко било наред и нямало нужда да се сменя тампона. Съответно не сменихме тампона и не направихме реглажа. Възможно ли е и от това да се тресе волана - тампон за смяна.
Та миналата година купувахме летни гуми. И като ги сложиха казаха, че имаме право на безплатен реглаж на преден мост или каквото там беше. Обаче казаха, че единия тампон отпред бил за смяна. Отидохме при един наш познат майстор (който сега слагаше гумите това лято) и каза, че всичко било наред и нямало нужда да се сменя тампона. Съответно не сменихме тампона и не направихме реглажа. Възможно ли е и от това да се тресе волана - тампон за смяна.
Последна промяна от Kingsix на Пет 14 сеп 2007 16:06, променено общо 1 път.
Направиха ми баланс - на задните джанти трябваше да сложат по 50-60 грама. Отпред бяха по 10-20. Освен това лагерите на едното задно колело бяха се "спекли" и не можеше да се завърти с ръка гумата. Смениха лагерите. Още не съм ходил извън града да видя дали всичко е ок, но ще редактирам поста ако ви е интересно да разберете.
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бате ,от субаруто по здрава кола нема ,тои пича може така да си е свикнал да кара .не му се сърдиAdnan написа:jagler написа:аз ако бях на теб на твоя приятел да съм му счупил главата да му дойде акъла...как се кара чужда кола.
Най лошото че бях в колатавикам човек строши ми колата карай малко по внимателно и пак в някаква дупка. Само като се сетя още ме боли сърцето
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”