колянов вал на GOLF ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

колянов вал на GOLF ABS

Мнениеот kombito-tdi » Пет 14 сеп 2007 12:47

колеги заформи се една полемика в тема малко по-надолу за смяна на белни лагери при светеща лампа за маслото . ако може да изкажите мнения дали на една 15год кола може да се мине без щлаиф на вала и тои с новите лагери да се включи вьв всички дапуски .
колега ми обясни с какьв уред се мерело в някькви сервизи но тька и не схванах, микрометьр маи .

а за незнаещите "ТОЛИАТИ" е наи-доброто возило комбинация от пьтнически автомобил пикап-джип и е печелил многократно бьлгарските ралита .
и всички свременни возила са негово бледо копие :lol: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=58051
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Пет 14 сеп 2007 13:49

Нещо отговори няма ... :roll:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 14 сеп 2007 13:56

Според мен проблема на колегата за лампата на маслото не е в коляновия вал и лагерите ,те да не са от кашкавал че да се изтрият така лесно при положение че не са оставали да работят на сухо без смазка т.е. масло.Мисля че или филтъра е проблемен с клапата или датчиците за високо и ниско налягане.Пък знае ли се и какво масло са ми сложили ,колегата не казва че го е сменял може и 20w40 да са му блъснали.Биелни лагери това да не е москвич или жигула че на 100к да се прави основен ремонт... :lol:

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Пет 14 сеп 2007 15:05

Преди бях с масло Shell 10x40. Вчера в сервиза ми сложиха Total 10x40. Уж е много добро това масло. Биелните лагери бяха надрани. Съжалявам че ги изхвърлих да ви ги покажа ... Днес ще изляза извънградско да пробвам дали пак ще светне и ако светне пак у сервиза да вдигна един панаир защото 110 лева им дадох да ми оправят колата и ако не е ... незнам. Също така като си взех колата от сервиза CD-то ми не работеше и от тогава още ми е подпушило

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пет 14 сеп 2007 15:53

колеги тази тема не е заради проблема на колегата а за извьршването на някакьв ремонт . МОЛЯ НЕ ПИШЕТЕ ЗА КОЛЕГАТА ЗАЩОТО И ТОИ СЕ ДРАЗНИ .тук да дискотираме само за вал лагери и смяна с или без шлаиф .
ако не да я изтрием наи-добре
БЛАГОДАРЯ ЗА РАЗБИРАНЕТО ВИ

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Пет 14 сеп 2007 18:37

Ако се сменят биелни лагери,според мен е задължителна проверката на основнните лагери и състоянието на коляновия вал.И за кола над 200 000 километра (не вярвайте на километража),по-добре е частичен основен ремонт (ако има идникация) - смяна на биелни,основни ишлайфане на колянов вал едновременно.Иначе е безмислено...

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 14 сеп 2007 18:47

Ами колега сам питаш и сам си си отговорил - мериш с микрометъра и разбираш дали трябва шлайф или само нови лагери. Така , ако аз разбирам правилно въпроса - на око да ги смениш - няма никакъв смисъл. А за лампата ти написаха - от поне още 10 неща може да е.
Тропане имаш ли та мислиш че са лагерите?

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Пет 14 сеп 2007 18:56

Нямах аз ги смених вчера лагерите. Старите бяха надрани все едно с отверка съм ги драл.Имаше на места леко вдлъбнато навътре ... изключително зле бяха. Така или иначе ги смених. Чудя се някой датчик да не се ебава. Щото колата няма проблеми върви ускорява си няма никви проблеми относно вървежа ...

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Пет 14 сеп 2007 19:13

Ако си сменил само биелни лагери си сбъркал...трябва и основни и шлайфане...но трябва да си убеден,че трябва да започнеш с този ремонт...т.е.,че биелните са за смяна...има и други причини за светване на лампата на мсалото...това имах предвид,че тррябва да сиубеден,че не е по-елелентарна причината...затова наи-напред се сменя масления филтър с друга марка (подчертавам) и после се мери налягането на маслото...

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 14 сеп 2007 20:37

"ТОЛИАТИ" ,пикап-джип,смяна лагери,биелни,основни,помпи,дюзи,сърдене на колегата....В таз тема има нещо сбъркано.Кой какво правил и за какво го правил...Прилича ми на ICQ 5

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пет 14 сеп 2007 20:49

задължителен шлайф и първи ремонт, кво го сучете...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 14 сеп 2007 21:04

дотука поне на 5 мотора съм сменил лагери с оценка на вала на око-хареса ми как изглежда...mhihi на колеги от форума са...
шлайф при правилна поддръжка не е нужен защото всички размери по шийките са в допуски. независимо от пробега-той в случая е без значение.
ако се хванат износените лагери навреме-няма падове на налягането на маслото а ако си спомняте една от основните тънкости на плъзгащите лагери е че са безконтактни. вала плува на филм от масло и не пипа лагера. пипането и износването идват при сухите стартове. докато се получи правилното налягане и вискозитет. :wink:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Re: колянов вал на GOLF ABS

Мнениеот yossarian » Пет 14 сеп 2007 21:45

kombito-tdi написа:колеги заформи се една полемика в тема малко по-надолу за смяна на белни лагери при светеща лампа за маслото . ако може да изкажите мнения дали на една 15год кола може да се мине без щлаиф на вала и тои с новите лагери да се включи вьв всички дапуски .
колега ми обясни с какьв уред се мерело в някькви сервизи но тька и не схванах, микрометьр маи .

а за незнаещите "ТОЛИАТИ" е наи-доброто возило комбинация от пьтнически автомобил пикап-джип и е печелил многократно бьлгарските ралита .
и всички свременни возила са негово бледо копие :lol: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=58051
mod edit: vaskoto1

Знаеш ли, гарнитура на глава съм сменял, без шлайф, беше пробила маслена магистрала навън. Та едни "мастори" се кълняха че няма да мина и 500 км. Е аз направих 75 хил. преди да продам колата, а те останаха гладни :Mr Green Fun

Освен за микрометър и за SEM съм ти писъл, ама то май ептен не ти е ясно какво е :Mr Green Fun

Чети Васето какво е писал, може и до чирак да го добуташ :D

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пет 14 сеп 2007 21:50

Момци, има една приказка: От жената пари можеш да скриеш, от колата - не!
Аз бих шлайфал вала и на първи ремонт, за да съм си спокоен поне още 5-6 години. Колко струва шлайфането на вала, демек колко пари ще спести? Дето не ги е изпил и изял за една вечер?

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пет 14 сеп 2007 22:41

потребител yossarian тук дискотираме за КЛЯНОВ ВАЛ а не кво си правил ти .
това да го видя случаино и да ти светна
васко пише;
.....ако се хванат износените лагери навреме-няма падове на налягането на маслото....
некадьрни експериментатори като теб имам и срещу моя вход които иде и плаче
извиняваи че повече няма да ти обрьщам внимание :глупав

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”