Какво ми се случи днес.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какво ми се случи днес.

Мнениеот maiz » Съб 15 сеп 2007 10:19

Тази сутрин както обикновенно си паля голфчето и тръгвам за работа.До тук всико добре , след 1 км се чу странно скърцане и стържене от предното ляво колело, натиснах сприрачка всичко нормално колата си спря.Слизам аз да погледна какво става , вдигам колето с крика всичко изглежда добре на пръв поглед, колето се върти малко трудно и пак се чува това стържене.Веднага махам гумата и гледам пакета си е ок диска също (беше много горещ) , всичко изглежда пак ок.Връщам сичко на място ... пак скърца.Разголбявам аз на ново махнах пакета , махнах диска (вентилиран) няма надраскано , няма пукнатини всичко ок и... гледам между предпазната ламарина и диска влаязло камъче!Махнах го и всичко е ок, голем майтап на някой да му се е случвало това?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 15 сеп 2007 10:55

да .. не си първият.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 15 сеп 2007 11:00

Че то на един приятел на гаранционна кола след смяна на накладки във фирмения сервиз( а да не казвам кой е) му се надра диска, направи доста сериозенх канал, та от сервиза любезно му онюбясниха че накладките са си качествени, посто по време на движение е влезнало камъче между дика и накладката и при натискане на спирачката това камъче е надрало диска :shock :shock :shock
mhihi mhihi те там кадето ти казваш си е съвсем в реда на нещата mhihi

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ми се случи днес.

Мнениеот Muncho » Съб 15 сеп 2007 11:09

maiz написа:Тази сутрин както обикновенно си паля голфчето и тръгвам за работа....вдигам колето с крика... махам гумата..Разголбявам аз на ново махнах пакета , махнах диска (вентилиран)

Абе да ти кажа честно ти на път за работа голяма забава си си спретнал mhihi. Сигурно някой път когато няма задръствания и имаш повечко време ще вземеш да смениш я гумички на клапаните, я ангренажен ремък... :).

бтв.. на мен не ми се е случвало, но поне ще имам едно на ум ако ми се появят същите симптоми ;)

Оппс.. сега видях че караш ТДИ и гореописаните от мен ремонтчета не важат при тебе ;)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 15 сеп 2007 11:33

И на мене ми се случи това :shock :shock щях направо да получ удар тъкмо измих колата в двора и явно някак е влезнало нещо там. Гледам гледам няма никой ама като разглобих се видя пустото.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 15 сеп 2007 12:00

zaro написа:Че то на един приятел на гаранционна кола след смяна на накладки във фирмения сервиз( а да не казвам кой е) му се надра диска, направи доста сериозенх канал, та от сервиза любезно му онюбясниха че накладките са си качествени, посто по време на движение е влезнало камъче между дика и накладката и при натискане на спирачката това камъче е надрало диска :shock :shock :shock
mhihi mhihi те там кадето ти казваш си е съвсем в реда на нещата mhihi

вентилирал ги е :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”