имам едно дъно А7N8X rev 2.0 което си държи 400 Мхз на шината
ДДР400 имам два чипа, обаче като съм го купувал, кво съм блял и процесора ми е Бартън 2600+ обаче бачка на 333 Мхз
в момента е на 11.5 по 166 МХз демке 1920 МХц
множителят отключен, и аз не гоня супер големи Хз, просто искам да подкарам Рам, дъно и процесор в синхронен режим на 400 Мхз
та въпросът ми е следния, за да предотвратя по-голямото греене, достатъчно ли е да смъкна множителя на 10 и да вдигна шината от 167 на 200, демек 400 Мхз
някой с по-сериозен опит в овърклокинг?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Та със същото дъно съм сичко ми е 1 към 1 с тебе ...ама не ти трябва да пипаш нищо...в никакъв случай... С тва така и така не може ш да играеш нещо от сорта на ДООМ3 така че ни ти треа... Иначе тва моито съм го ръгал много ама за ко !? Нищо не може да се направи новите игри си искат много повече...
А ако не играеш игри още повеме се губи смисъла за това което си тръгнал да правиш....
А ако не играеш игри още повеме се губи смисъла за това което си тръгнал да правиш....
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Колега пропускаш факта че 2 еднакви процесора няма , при единия става при другия НЕ , зависи и рама.....и т.н. така че сядай и почвай да търсиш сам най-добрите честоти за твойте компоненти
А относно колегата с комунизма .... друго си е да си купиш процесор за 200 $ и да го пуснеш на честотите от 1000+++ $
стига да можеш .

didodi написа:Колега пропускаш факта че 2 еднакви процесора няма , при единия става при другия НЕ , зависи и рама.....и т.н. така че сядай и почвай да търсиш сам най-добрите честоти за твойте компонентиА относно колегата с комунизма .... друго си е да си купиш процесор за 200 $ и да го пуснеш на честотите от 1000+++ $
стига да можеш .
Малко не разбрах - процесор за $200 да върви със скоростта на процесор за $1000? Я ми дай конкретен пример с 2 такива процесора. С овърклока се получава примерно 50% повишение на честотата, но това не значи 50% повишение скоростта на целия комп. Тъй че е една играчка цялата работа. Социализма го споменах, защото тогава беше времето когато и да имаш нужда от нещо и съответните пари, пак не е лесно да го придобиеш и се налагат всякакви направи-си-сам методи.
- Dic
- Автомобил: Seat Leon 1M
- Двигател: ARL
- Контакти:
Според мен, трябва да няма проблеми на 11х200 с малко повече точец. Моето старо бартонче изкара времето при мен точно така и нямаше проблеми. (Само си иска добро охлаждане)
Относно овърклока, наистина не е работа за всеки. Трябва доста подготовка, но може да се спестят доста пари като се изцеди ресурса на доста по-евтини компоненти. Примерно сегашната щайга от 1.8Ghz e на 3.3Ghz и смея да твърдя, че прираста в производителността е повече от значителен.
Относно овърклока, наистина не е работа за всеки. Трябва доста подготовка, но може да се спестят доста пари като се изцеди ресурса на доста по-евтини компоненти. Примерно сегашната щайга от 1.8Ghz e на 3.3Ghz и смея да твърдя, че прираста в производителността е повече от значителен.
- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така и така съм и в Хардуера от бая време - няма проблем да е на 200х10, би трябвало да върви без допълнително напрежение, единственото, което не трябва да забравяш, е лок-а на pci шината, на 66-67мхз, че харда и периферията ти може да изгърми, сменяш множителя, вдигаш шината, това е. После оставяш машината да врътне 3-4 пъти гейм тестовете на 3дМарк01, защото той тества цялата система реално, ако мине всичко окей - пускаш Prime95, torture тест-а, чакаш да минат 4-5 часа (хубаво е поне 12 де, за 100% стабилност). Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател: