OLYMPUS FE-230.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
boi4eto
Автомобил:
Двигател:

OLYMPUS FE-230.

Мнениеот boi4eto » Съб 15 сеп 2007 9:57

Здравейте,вчера си взех цифров фотоапарат OLYMPUS FE-230.
Та въпроса ми е,добър ли е този фотоапарат защото ,гледам че е
произведен във Виетнам.
П.П Взех и допълнителна памет 250мб.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 15 сеп 2007 11:01

добър лош,щом си го взел файда от коментара ми ,че не е хубав ,няма.Шегувам се:)

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 15 сеп 2007 12:30

Аз съм с такъв от доста време.Добре работи и прави хубави снимки.Доволно :)

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Съб 15 сеп 2007 12:44

Честита нова придобивка, [/b]като данни е добро, остава само да ни снимаш Камелия и тук във форума, за да видим и качеството какво е! Успех! :wink:

п.п. А това, че е от Виетнам, не се претиснявай- на времето ни оглозгаха кучетата, а сега се реваншират с цифрови апарати ... :lol:

Последна промяна от VW_forever на Нед 16 сеп 2007 16:08, променено общо 2 пъти.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Нед 16 сеп 2007 7:43

VW_forever написа:Здравей, колега включвам се със закъснение, но просто цифровите апарати са моята страст....и нямаше как да подмина темата, затова...
Чети внимателно, за да ти стане всичко ясно!
Защо първо не питаш, а после да купуваш, а първо купуваш и след това питаш :?: Преди да го вземеш, чете ли му данните, защо не видя в гугъла, какво пише за тях, специално за тези произведени във Виетнам, та те по са зле и от китайчетата бре, нищо че горе долу са ублизо, като географско положение имам в предвид! Пише, че са от неръждаем метален корпус и как ли пък не, като са правени от всичките електронни часовници, дето виетнамците си ги занесоха от нас, защото неможаха да ги продадат на времето, примесени с останките на американските самолети от войната, ама като са изобретателни хората- нека правят... И това дето пише "6.4cm / 2.5'' цветен дисплей" са пълни глупости! Как от дисплея на един ръчен часовник ще направиш такова нещо. :idea: Става ама всичко е оптична измама, на принципа на пречупването на слънчевите лъчи и разграждането им до цветовете на дъгата през призма, което всъщност са използвали и тея кучояди, да те заблудят, ефект известен даже и на всеки един далтонист! Ти си мислиш че е цветно ама друг път..., по- скоро е плачевно! А па това дето хората реват по форумите, че цветните снимки, като ги качат по компютрите си излизат чернобели и при това са негатив и в нито едно фото немогат да извадят снимки и това ли не видя? Понеже виждам, че си от Чипровци, вземи снимай Камелия, като се прибере към вас и я качи, (във форума имам в предвид на снимка), та да видим тази Камелия на какво ще прилича, през твоя апарат, затова ми стана жал, та викам "Чакай да драсна някой ред на земляка..." ама те станаха доста..
А загледа ли се там дето уж пише 7.1 мегапиксела, че това 7 не е никакво 7, а си е чисто фалшифицирана единица- така че това си е откадето и да го погледнеш чисто и просто 1.1 мегапиксела. Аз съм сигурен, че старата ми СМЯНА8 ще направи по- хубави снимки от този апарат
Видеозапис със звук (30 кад/сек, VGA)- дрън дрън та пляс. Правил ли си клип за да видиш, че клипа свършва и чак тогава звука се появява
Единственото добро ти е паметта, но и нея трябва да я вадиш веднага след като си снимал, защото тия виетнамчета са направили някакъв ауторесет, дето трие сите снимки в апарат и памет, така че ако си снимал, бързо вади паметта, преди да е станало късно. И това го пишеше в същия форум!
Ако си чел внимателно, както ти написах в началото, мисля че и на теб трябва да ти е станало ясно, че в случая, повтарям в случая си се много, много прецакал....,така е защото реших да убия скуката, а пък темата нямаше голям интерес,... и като за край, но този път сериозно, мога да ти честитя новата придобивка, като данни е добро, остава само да ни снимаш Камелия и тук във форума, за да видим и качеството какво е- поне да оправдая щракането по клавишите. Успех! :wink:

п.п. А това, че е от Виетнам, не се претиснявай- на времето ни оглозгаха кучетата, а сега се реваншират с цифрови апарати ... :lol:

Е значи съм изгорял,с 400лв.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Нед 16 сеп 2007 9:43

VW_forever написа:Здравей, колега включвам се със закъснение, но просто цифровите апарати са моята страст....и нямаше как да подмина темата, затова...
Чети внимателно, за да ти стане всичко ясно!
Защо първо не питаш, а после да купуваш, а първо купуваш и след това питаш :?: Преди да го вземеш, чете ли му данните, защо не видя в гугъла, какво пише за тях, специално за тези произведени във Виетнам, та те по са зле и от китайчетата бре, нищо че горе долу са ублизо, като географско положение имам в предвид! Пише, че са от неръждаем метален корпус и как ли пък не, като са правени от всичките електронни часовници, дето виетнамците си ги занесоха от нас, защото неможаха да ги продадат на времето, примесени с останките на американските самолети от войната, ама като са изобретателни хората- нека правят... И това дето пише "6.4cm / 2.5'' цветен дисплей" са пълни глупости! Как от дисплея на един ръчен часовник ще направиш такова нещо. :idea: Става ама всичко е оптична измама, на принципа на пречупването на слънчевите лъчи и разграждането им до цветовете на дъгата през призма, което всъщност са използвали и тея кучояди, да те заблудят, ефект известен даже и на всеки един далтонист! Ти си мислиш че е цветно ама друг път..., по- скоро е плачевно! А па това дето хората реват по форумите, че цветните снимки, като ги качат по компютрите си излизат чернобели и при това са негатив и в нито едно фото немогат да извадят снимки и това ли не видя? Понеже виждам, че си от Чипровци, вземи снимай Камелия, като се прибере към вас и я качи, (във форума имам в предвид на снимка), та да видим тази Камелия на какво ще прилича, през твоя апарат, затова ми стана жал, та викам "Чакай да драсна някой ред на земляка..." ама те станаха доста..
А загледа ли се там дето уж пише 7.1 мегапиксела, че това 7 не е никакво 7, а си е чисто фалшифицирана единица- така че това си е откадето и да го погледнеш чисто и просто 1.1 мегапиксела. Аз съм сигурен, че старата ми СМЯНА8 ще направи по- хубави снимки от този апарат
Видеозапис със звук (30 кад/сек, VGA)- дрън дрън та пляс. Правил ли си клип за да видиш, че клипа свършва и чак тогава звука се появява
Единственото добро ти е паметта, но и нея трябва да я вадиш веднага след като си снимал, защото тия виетнамчета са направили някакъв ауторесет, дето трие сите снимки в апарат и памет, така че ако си снимал, бързо вади паметта, преди да е станало късно. И това го пишеше в същия форум!
Ако си чел внимателно, както ти написах в началото, мисля че и на теб трябва да ти е станало ясно, че в случая, повтарям в случая си се много, много прецакал....,така е защото реших да убия скуката, а пък темата нямаше голям интерес,... и като за край, но този път сериозно, мога да ти честитя новата придобивка, като данни е добро, остава само да ни снимаш Камелия и тук във форума, за да видим и качеството какво е- поне да оправдая щракането по клавишите. Успех! :wink:

ето една снимка:
http://img.data.bg/i.php?id=561507

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Нед 16 сеп 2007 9:55

Гледам тема за фото апарати....та реших да си позволя да попитам направо тук за това чудо- http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027290

някой да има преки впечатления?

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Нед 16 сеп 2007 10:06

boi4eto написа:ето една снимка:
http://img.data.bg/i.php?id=561507

Не разбирам много от фотоапарати , но снимката не е никак лоша :dontknow: :gruebel :lupe

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Нед 16 сеп 2007 11:44

boi4eto написа:Е значи съм изгорял,с 400лв.

Не, не си изгорял, снимката е добра, но обърни внимание, за каква всъщност ставаше на въпрос.. :!:

Последна промяна от VW_forever на Нед 16 сеп 2007 16:11, променено общо 1 път.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Нед 16 сеп 2007 11:50

VW_forever - моля, не пиши глупости...

@boi4eto - снимката, дето си я дал, е с много шум. Гледам, че е правена на ISO 50 и време на затвор 1/400 от секундата, което си е чисто самоубийство за вечерна снимка. Я пусни 2-3 снимки снимани през деня да видим как са... Явно на апарата му куца авто режима на снимане (а ако няма ръчен - лошо...).

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Нед 16 сеп 2007 12:03

Ето още
http://i.data.bg/07/09/16/561770.jpg
имам проблем с качванета на снимките. Къде да ги качвам най-бързо?
http://i.data.bg/07/09/16/561475.jpg

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 16 сеп 2007 12:32

reinhard написа:Аз съм с такъв от доста време.Добре работи и прави хубави снимки.Доволно :)

Колегата е категоричен - моето мнение е,че снимките са добри за любителски нужди, но за 400 лв. едно Канонче
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... des-pane-1
щеше да ти прави по-добри снимки - свиркай си и си снимай,не е лош апарата :!:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 16 сеп 2007 12:46

спред мен е добре за лубителски фотоапарат.
Това е апарат правен за масовия потребител кой ще снима през деня обекти на 2-3 метра.
Естесвено че ще има шум при лоша светлина.
И червения цвят не много червен но това го има при доста олимпоси и фуджита.

Като цяло апарата за парите си е добър. (няма ти казвам това коло струва в китай или япония)

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Нед 16 сеп 2007 12:46

веселин написа:
reinhard написа:Аз съм с такъв от доста време.Добре работи и прави хубави снимки.Доволно :)

Колегата е категоричен - моето мнение е,че снимките са добри за любителски нужди, но за 400 лв. едно Канонче

Този си го е избрал сина най-вече за това,че не е с батерйи,а с зарядно.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 16 сеп 2007 13:54

boi4eto написа:
веселин написа:

Този си го е избрал сина най-вече за това,че не е с батерйи,а с зарядно.

аве зарежете тез зарядни ве хора. Ей сега вчера се прибра съквартиранта от германия. Пратих го там с моя апарат ,който му трябват 4 АА батерии.
Снощи източих 900 снимки и 5-6 килпчета. Каза че е ползвал 2 комплекта батерии, с последния се прибра и апарата още снима.

С тез зарядни едно че батерията им стува сумати пари, 2-ро кат падне и оставаш без апарат докато не намериш къде да го закачиш да се зарежда за 2-3 часа мин.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”