Помощ! И аз ще се газифицирам! - МОНТИРАНА ВЕЧЕ :)

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Помощ! И аз ще се газифицирам! - МОНТИРАНА ВЕЧЕ :)

Мнениеот agopov » Нед 16 сеп 2007 13:43

Здравейте,колеги :D

Доста време стисках зъби,преглъщах всяко увеличение на бензина и си сипвах като бял човек,обаче вече ми идва на нагорнище,и колкото и да не ми се иска - трябва да слагам газ :( Прочел съм темите на други колеги,но все пак си имам индивидуални въпроси,затова и ги отделям в моя си тема,надявам се да ми помогнете :oops: :D
1.Както се вижда от профила ми,карам Венто 1,8 ААМ,75 коня.В Русе не познавам свестни майстори на АГУ,най-много са нашумели тия до Строителния,но аз не искам и да чувам за тях,доста хора се оплакват,а и главния майстор,дето ги разбирал нещата се махнал.Другото което е,че ми искат 530 лева(преди 2-3 месеца беше толкова,сега май е повече).Дотук добре,но масово мои съграждани палят към В.Търново или Разград,където е с над 100 лева по-евтино(говорим за газова уредба Ловато)Въпроса ми е : възможно ли е толкова голяма разлика в цената,или тия по-евтините са съмнителни :?: Тук след някои консултации чух някои подмятания,че там "не слагали всички части" :shock Интересно ми е къде е възможно да се спести откъм монтаж,или да се ползва по-некачествен асортимент (тръби,маркучи и т.н.),откъдето да идва разликата :roll:
2. За Търново чух само отрицателни думи,за Разград имам данни за два сервиза : Единия е сервиз "ИЛКО",другия ако не се лъжа се казва Росен.Ако някой има информация за тези сервизи,нека сподели,за да добия представа,защото колкото и да е - едно е да чуя някой да плюе,друго е да се допитам до хора,които са минали през този път :)
3.Когато си закарам колата в сервиза - имам ли право да им кажа къде да ми монтират "биберона",също така и копчетата за управление в купето,защото съм виждал сложени на адски неудобни и рискови места,а и е грозно според мен :roll:
4.Какво трябва да гледам,след като си взема колата,за да съм сигурен,че всичко е монтирано както трябва :?: Все пак аз ще съм с баща ми,но той не е специалист все пак....

Очаквам мнения на всички колеги,разбиращи,специалисти,клиенти на сервизи във въпросните градове,изобщо всичко свързано с моите колебания :roll: Благодаря Ви предварително :)

Поздрави

Последна промяна от agopov на Чет 15 ное 2007 20:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 16 сеп 2007 14:41

:lol: Човек ще си помисли,че кой знае какво ще слагаш на колата...и все пак-изпарителя се слага обикновенно до акумулатора,то другаде и няма място
Изображение
,копчето за превключване на газ-бензин е добре да е тук
Изображение
,и последно мястото за зареждане е тук
Изображение.
:D Естествено ,че ще им кажеш кое как да е монтирано и къде,особенно отвора за зареждане съм го виждал на такива места,че ме е обземала тиха ярост за гаврата с колата...

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ллллл

Мнениеот XIKS » Нед 16 сеп 2007 15:10

разликата идва в алчноста на майсторите за ловато обикновено 400-450 мах

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 16 сеп 2007 18:12

разгледай и тази колекция

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=47076

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 16 сеп 2007 18:52

Цената на такава газова уредба е около 420лв.
Ако желаеш тороидна бутилка (на мястото на резервната гума) ще ти вземат още 50-60лв.
Ти сам избираш къде да ти монтират ключа и извода за зареждане.

Един съвет от мен - маркучите за подгряването на изпарителя обикновено ги слагат български, които издържат не повече от година.
Купи си свестни маркучи (предварително питай майсторите какъв диаметър им трябва и колко дължина) примерно на марката Heater Hose (made in USA).

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Нед 16 сеп 2007 20:16

Колега,не съм съгласен с теб за майсторите в Търново...Аз съм от Г.Оряховица и ако имам някакъв проблем с газовата,паля и отивам в В.Т. срещу КАТ ,минаваш покрай макета на самолета,направо и на дясно последния гараж...За него съм чувал,че е най-добрия...

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пон 17 сеп 2007 0:29

Възможно е,колега,аз затова и пускам темата тук,за да събера впечатления и да си направя сметката :) Утре ще се въртят телефони,и ще измисля къде да закарам каручката :D Също така ще послушам колегата vasstop за маркучите,тази задача ще я възложа на стареца :twisted:

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пет 21 сеп 2007 21:17

Понеже днес в Русе откриха ПРАКТИКЕР,бащата минал и видял да се продават газови уредби "Тарантини" за 280 лева.Това предполагам е без маркучите,тръбата,отделно е узаконяването.Та....някойда знае долу-горе колко парички струва монтажа и според вас - струва ли си или по-добре да не се занимавам с подобни каскади :roll:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 21 сеп 2007 21:36

Във Търговище взимат около 100лв.за монтаж на АГУ и неговото узаконяване.Виж какво включва комплекта да не ти излезе солено.Има ли тръби колко метра са ,смесител предполагам няма зарядно също абе по добре недей влиза във такъв филм.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пет 21 сеп 2007 23:49

Да,и аз така предполагам,май ще ми излезе по-скъпо,а и повече разкарване...уж тия "Тинтири-минтири" били хубави ама по-добре да не рискувам.Сега ще си търся свестен тенекеджия да ми оправи едни неща по пода на колата + прагове евентуално и след това слагам газовата,че и без това ще искат да се сваля бутилката като я занеса за кърпене :)

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 23 сеп 2007 16:17

Свестен в Русе за газови - Стойчо на международното преди Шел в посока Метро. По-добър от този в града няма! Наистина разбира страшно много - досега съм гледал над 100 негови монтажа и всичките са адски кадърни! Върви си сложи Тартарини при него - монтира такива уредби вече от 10-на години. Пиши ми л.с., ако искаш телефона му.
Тея в Търново до самолета - Олимпик, са най-големите лайнари на света, абсолютни дървета, аз си слагах газовия инжекцион там и после заедно е момчетата от Клас го преправяхме целия, имам един приятел с такси, поради некадърно монтирана метанова уребда на третия ден след монтажа в Търново колата се запали, не ми се говори повече за тях. Клас в Русе - да, познавам се лично със собствениците от много години, в добри отношения съмс тях - можеш и там да сложиш, но аз горещо ти препоръчвам Стойчо - пипа всичко сам, рекламации от там досега не съм чувал. В Разград недей да ходиш, и от там съм гледал циркове безброй....

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 23 сеп 2007 17:14

Да,при него ще я слагам,вече се разбрахме :D Другото,което е,че живея на 5 мин от Стойчо,и дори и да стане нещо,няма да имам проблем и няма да се налага да търча до друг град...Та Стойчо ми предложи 3 вида - някаква италианска не и помня името за 450 лв,Ловато на 480 и Тартарини на 500.Не съм решил коя от всичките да сложа,но все пак ако някой ми каже каква е разликата м/у Тартарини и Ловато ще съм много благодарен :D

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 23 сеп 2007 19:18

А каква е разликата между рено и VW? Слагай Тартарини!

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 23 сеп 2007 21:09

Е.....убеди ме,сравнението с Рено бе толкова красноречиво :lol: Но все пак съм любопитен кое е предимството на тартарини-то :roll: :)

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 23 сеп 2007 21:31

Моят скромен опит ми показва до момента, че всички мои познати, сложили Тартарини нямат оплаквания с газта (говорим за тези при Стойчо), ама никакви. Стойчо ми е разказвал, че на Тартарини компонентите били само италиански и че нямало ментаци, а на ловатото имало, излизали доста калпави консумативи понякога.
http://www.tartariniautobg.com/index.html - виж от кога правят уредби.
Не искам да те убедя, че и Ловато са скапани уредби - напротив, лично аз съм карал Ауди 80 с Ловато 3 г. без проблеми (малко миришеше на газ от изпарителя, ама свиква се :) ). Но нали ти казвам - ментаци бол.

Върни се в “Автогазови уредби”