Проблем със скоростите на Голф 2 GTI
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
ск.лост
И аз го имам тоя проблем,моите ограничители са здрави,маистора каза че е износена сферичката под лоста.
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
evlogi написа:Пропуснах да кажа (ама съм една "куха лейка"), че от когато се появи проблема с първата ск., от тогава целия скоростен лост престана да стои стабилно във съответното положние. Имам старо Рено 11 и там знам, че има фиксаторна пружина за лоста, но тук (Голф3 1.6) не знам как е.
ако лоста ти много се мандахерца ти се е скъсал един тампон който се вижда като погледнеш от към мотора. Лошата новина е, че се продава заедно с вилката върху която стой - 30 -50лв.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 14:11, променено общо 1 път.
- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
evlogi написа:Nova, нещо не схващам - някаква си 5см пласмасово парче в/у кожуха на кутията да обърква нещата с първа ск.! Я се поясни моля те - каква е ролята на тази джаджа. Имай прдвид, че другите скорости се влкючват.
Значи от кожуха на скоростите излиза метално лостче (като погледнеш кожеха отзад се пада) което е свързано с 1 друго лостче което се мърда като лъчкам скоростите посредством тази пластмаска. Значи като си карам аз, се чу тропване и оттам нататък не можех да вкарам нито 1 скорост нито другите или с големи мъки - задна нямах, на мястото на първа ми беше 3-та и лоста беше много лабав.
Както вече казах ако се появи някой около мен с цифрово фото ще го щракна!
- evlogi
- Автомобил:
- Двигател:
Nova, ти си абсолютно прав! Май при мен ще се окаже същата работа, само, че явно свръзката м/у двата лоста се осъществява с малко по-различен вид (геометрично) връзка, тъй като единия лост "обхваща" другия с един обръч. Той е празен, а сигурно трябва да има някакъв тампон за да уплътнява!
Колеги, аз съм невежа в тази област
. Кажете ми какво да търся в магазините - как да задавам въпроса дали го има нещото без да звучи глупаво?
Evgenih, май това ще е същия тампон (+вилка), за която говориш. А сменя ли се лесно?
Благодаря.
Колеги, аз съм невежа в тази област

Evgenih, май това ще е същия тампон (+вилка), за която говориш. А сменя ли се лесно?
Благодаря.
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
evlogi написа:Nova, ти си абсолютно прав! Май при мен ще се окаже същата работа, само, че явно свръзката м/у двата лоста се осъществява с малко по-различен вид (геометрично) връзка, тъй като единия лост "обхваща" другия с един обръч. Той е празен, а сигурно трябва да има някакъв тампон за да уплътнява!
Колеги, аз съм невежа в тази област. Кажете ми какво да търся в магазините - как да задавам въпроса дали го има нещото без да звучи глупаво?
Благодаря.
едва ли? на мен ми го смени майстор с нова вилка с въпросния ябълковиден силиконов оранжев тампон, който седи върху пластмасово зъбно колелце. Взе ми 40лв. като частта е нова. Но има 2 вида/поне/ които доста се различават - едната е Г-образна - тази е за GTI, другата ми е сложно да я опиша. На старо не може да се намери.
И моя е счупен от както се понмя а голфа го имам от 97г. демек от 8-9г. и вече съм спец по включването на скоростите.
Ще свикнеш, пробвах се веднъж да си направя такава пластмаса и да я хвана със нит но се оказа дебела а и няма място да се занити / незнам как са я занитили но не е било на място / и от тогава така си карам. Така че според мен свиквай
А ако намериш да се продават пиши едно лично и аз да си купя.

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Какви пищялки, какви лампи? Момчето ще кара или ще свири и свети? От казаното до тук има и верни работи, но по-добре си оправи механизма вместо да се учиш да включваш скорости все едно вдяваш конец!Имам познат, който работи в магазин за авточасти и със сигурност има елементите за лостовата система! Ако е пластмасовия палец занитен към купето първо пробвай в Юнитрейд. Ако ти обадят цена като за нова кола или че трябва да смениш палеца с купето използвай малкко въображение и технически познания> Ако нямаш и двете- иди при някой който има! Пиши да кажеш какво стана! 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, защо не хвърлите едно око тука. Аз така си реших проблема и сега скоростите ми се превключват перфектно. Тази ябълка пластмасовата я има в ауто+ и струва 4.20.
Ремонта си струва да се направи между другото - удоволствие е след това направо да се кара. Манете ги тея звукови сигнализации и али бали.
Успех.
Ремонта си струва да се направи между другото - удоволствие е след това направо да се кара. Манете ги тея звукови сигнализации и али бали.
Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”