Въпрос за вода в купето!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пон 16 окт 2006 12:52

varbanoff написа:На мене при голям дъжд или локви ми мокри при резервната гума и понякога под задна дясна стелка.Сега съм извадил кичето да съхне че мири6е гадно,немога да раэбера откаде влиза вода.Не е от стоповете,не е и отдоло :roll: :?:

и аз имам същия проблем от 2-3 месеца. При мен като че ли е отляво на гумата, защото дясната част е суха.

d00mEr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d00mEr » Сря 05 сеп 2007 13:38

Пак дъжд ... пак същия проблем :cry:

И на мен ми тече някъде около бушоните. В ляво от него има някаква материя дето е напоена с вода. Също и дунапрена под самото табло с бушоните :( А по време на предния дъждовен сезон (преди 2 месеца) виждах под педала на спирачката че е протекло малко вода.

Отворите в калниците мисля са ми чисти (поне като гледам под капака няма листа, незнам вътре как да ги проверя дали не са запушени). Поливах и оглеждах около предното стъкло да не просмуква някъде... нищо нередно не забелязах :(

Ще взема така след някой дъжд да се подпаля някъде :cry:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 05 сеп 2007 14:16

d00mEr написа:Пак дъжд ... пак същия проблем :cry:

И на мен ми тече някъде около бушоните. В ляво от него има някаква материя дето е напоена с вода. Също и дунапрена под самото табло с бушоните :( А по време на предния дъждовен сезон (преди 2 месеца) виждах под педала на спирачката че е протекло малко вода.

Отворите в калниците мисля са ми чисти (поне като гледам под капака няма листа, незнам вътре как да ги проверя дали не са запушени). Поливах и оглеждах около предното стъкло да не просмуква някъде... нищо нередно не забелязах :(

Ще взема така след някой дъжд да се подпаля някъде :cry:

Колега, махни внимателно щипките и вдигни пластмасовата кора, намираща се под капака, където е моторчето и механизма на чистачките. Тя покрива мястото между двигателният отсек и предното стъкло. Виж дали там някъде не е проблема и дали гумичката, уплътняваща жилото на скоростомера е на мястото си и е здрава.
:да:
Отворите за оттичане на водата покрай калниците провери с маркуч и струя вода или отиди на автомивка да ги прочистят.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 05 сеп 2007 18:11

Dpop написа:Колега, махни внимателно щипките и вдигни пластмасовата кора, намираща се под капака, където е моторчето и механизма на чистачките. Тя покрива мястото между двигателният отсек и предното стъкло. Виж дали там някъде не е проблема и дали гумичката, уплътняваща жилото на скоростомера е на мястото си и е здрава.
Отворите за оттичане на водата покрай калниците провери с маркуч и струя вода или отиди на автомивка да ги прочистят.

:да: отворите в ъглите под пластмасовата кора се задръстват с кал
скоро един приятел завъди риби :wink:

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Съб 08 сеп 2007 7:04

Така колеги аз имам същия проблем вода в купето и по-точно в краката на навигатора ;) се пълни с вода!
Вчера изчистих въпросните каналчета (който не бяха запушени имаше само листа ;) ) и исипах една двулитрова бутилка с вода да тествам и всичко си беше ОК,водата си се стичаше безпроблемно.
След час като заваля големия дъжд излязох да покарам и да видя дали ще почне да се мокри отнякъде,покарах 20 мин след това 10-тина минути оглеждах и незабелязах отнякъде да се мокри.
Тази сутрин като трагвах за работа забелязах че пак си имам локвичка на същото място!Какво да правя откъде може да е теча!?!?

Потребителски аватар
flash

Мнениеот flash » Съб 08 сеп 2007 11:00

Дайте съвет че с тази прогноза за времето ми става лошо :( :( :(

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Съб 08 сеп 2007 13:09

flash написа:Дайте съвет че с тази прогноза за времето ми става лошо :( :( :(

Провери дали не се стича през тавичката, намираща се над вентилатора за обдухване на купето. Тя е точно над краката на пасажера.

Потребителски аватар
fourkoa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fourkoa » Съб 08 сеп 2007 16:14

Истината колеги е че файтончетата ни са старички.Уплътненията на вратите са ни заминали.Точно от тях на мен ми се пълнят и 4-те места.Един път в голям дъжд станах като мокра кокошка да разбера от каде е.Вчера като заваля дъжд направих нещо което прочетох тук във форума.Сложих отдоло по дължимата на уплътнението само шоферската един парцал и само там нямаше гьол.после изцедих от него една чаша вода.

Потребителски аватар
bratignasio
Автомобил:
Двигател:

течове и риби

Мнениеот bratignasio » Чет 13 сеп 2007 11:25

Тва си е мистериа.Венаж пуска пред водача-друг пат не,после навигатора-тая схема,двете заедно.При мен не прогизва ама си
има 200гр.Смятам че е от уплатнението на стаклото(челното).

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Нед 16 сеп 2007 13:26

аз на предния голф имах един проблем с водата и беше голямо чудене откъде влиза. Тъй като имах счупен стоп и си го смених, та се оказа, че влиза през него. Водата минаваше през багажника и се събираше точно под шофьорското място. Искам да кажа, че там където ти се събира водата, не значи, че оттам някъде влиза.

Потребителски аватар
flash

Мнениеот flash » Пон 17 сеп 2007 12:04

luciuz написа:

аз на предния голф имах един проблем с водата и беше голямо чудене откъде влиза. Тъй като имах счупен стоп и си го смених, та се оказа, че влиза през него. Водата минаваше през багажника и се събираше точно под шофьорското място. Искам да кажа, че там където ти се събира водата, не значи, че оттам някъде влиза.

Да ама багажника ми е сух :oops:
Почистил съм , "тавичката" под чистачките , отпуших каналите от шибидаха и сега чакам да завали дъжд , ако пак тече...

ПС.Забелязах че вода се събира и на задното дясно място !!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”