загряване !? и маслото..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

загряване !? и маслото..

Мнениеот blondeskiller » Вто 18 сеп 2007 6:22

Така .. става въпрос за Голф 3, 1.6 моноинжекция , 94г.. проблема е следният.. колата вдига темперетура - ок. 96-97 градуса .. пускам парното на макс за 1 мин и се оправя .. и после и 100 км да карам не вдига темперетура .. !? на какво се дължи това?

Освен това .. наскоро смених маслото .. сипах LIQUI MOLLI (не съм сигурен че така точно се пишеше) с Молибден .. но сега като паля колата лампичката за масло премигва .. а преди светваше и изгасваше .. Сега прави 1-2 мигания и гасне..

И последен въпрос .. има ли място в ( дори и около!) София, в което мога да си закарам колата и да я погледнат хубаво и да ми кажат .. :
- Пич, еди кое си е за смяна , еди кое си е преебано, еди кое си не е.. (може и без "пич" ) :) .. Въпроса е , че ми писна да карам някъде колата и някви да я гледат и "ами добра е ама тука ше пипнеме малко .. и бам 50 лв за пипването (няколко пъти ) и после само проблеми .. :twisted:

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Вто 18 сеп 2007 7:23

Лики моли са добри масла - незнам с какъв вискозитет е - дали си избрал правилното масло ; а това с мигането на лампата може да е от клапанчето на филтъра - т.е. недобър филтър - сменяваш го и нямаш ядове.Има доста писано за това във форума - пунси една търсачка и стой та гледай!
А иначе бих ти препоръчал да ходиш само при един майстор - в София имате добър избор. За справка виж в сервизи във форума - там са точните майстори на които можеш да разчиташ! Успех! 8)

bodigarda
Автомобил:
Двигател:

Re: загряване !? и маслото..

Мнениеот bodigarda » Сря 19 сеп 2007 15:21

blondeskiller написа:Така .. става въпрос за Голф 3, 1.6 моноинжекция , 94г.. проблема е следният.. колата вдига темперетура - ок. 96-97 градуса .. пускам парното на макс за 1 мин и се оправя .. и после и 100 км да карам не вдига темперетура .. !? на какво се дължи това?

Освен това .. наскоро смених маслото .. сипах LIQUI MOLLI (не съм сигурен че така точно се пишеше) с Молибден .. но сега като паля колата лампичката за масло премигва .. а преди светваше и изгасваше .. Сега прави 1-2 мигания и гасне..

И последен въпрос .. има ли място в ( дори и около!) София, в което мога да си закарам колата и да я погледнат хубаво и да ми кажат .. :
- Пич, еди кое си е за смяна , еди кое си е преебано, еди кое си не е.. (може и без "пич" ) :) .. Въпроса е , че ми писна да карам някъде колата и някви да я гледат и "ами добра е ама тука ше пипнеме малко .. и бам 50 лв за пипването (няколко пъти ) и после само проблеми .. :twisted:

Аз не карам голф а бмв и сам много доволен от Мото Екперт сервиза на Симеоновско шосе пробвай там сигурен съм че щети помогнат!!!!

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Re: загряване !? и маслото..

Мнениеот pacohaker » Сря 19 сеп 2007 16:18

blondeskiller написа:Въпроса е , че ми писна да карам някъде колата и някви да я гледат и "ами добра е ама тука ше пипнеме малко .. и бам 50 лв за пипването (няколко пъти ) и после само проблеми .. :twisted:

Баси,аз си мислех че само на мен ми се случва

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”