техника!
Очаквам коментарите Ви!
За и против купуването на употребяван автомобил от Ауто-
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Трудно е да се каже. Минал съм през този път и тази дилема и аз преди 2,5 години. Но това, което се предлагаше тогава там, не ме устройваше.
Има си своите + и -. Най-вероятно това е била служебна кола, купена като нова в Бг. Би трябвало каквото сервизно обслужване се е налагало, да е правено там. Би трябвало преди продажбата също да е прегледано какво има, и съответно ако е имало нещо за ремонт/смяна, да е извършено.
Всичко си е до късмет. Ако ти е писано да патиш с кола, и нова да си я вземеш (с найлоните), все ще береш ядове (ако четеш руски, виж ТУК за Смитт). Ако ти е късмет колата, и от дъно на язовир или море да е извадена, пак ще си пееш с нея.
Мисля че ти намери някаква връзка там - ако може някой да ти подшушне коя кола е хубаво да вземеш, и коя - не - действай. И нищо че е от Аутотехника колата - пак обстоен преглед на всичко, както се прави при покупка на автомобил втора употреба.
Успех и късмет !
Има си своите + и -. Най-вероятно това е била служебна кола, купена като нова в Бг. Би трябвало каквото сервизно обслужване се е налагало, да е правено там. Би трябвало преди продажбата също да е прегледано какво има, и съответно ако е имало нещо за ремонт/смяна, да е извършено.
Всичко си е до късмет. Ако ти е писано да патиш с кола, и нова да си я вземеш (с найлоните), все ще береш ядове (ако четеш руски, виж ТУК за Смитт). Ако ти е късмет колата, и от дъно на язовир или море да е извадена, пак ще си пееш с нея.
Мисля че ти намери някаква връзка там - ако може някой да ти подшушне коя кола е хубаво да вземеш, и коя - не - действай. И нищо че е от Аутотехника колата - пак обстоен преглед на всичко, както се прави при покупка на автомобил втора употреба.
Успех и късмет !
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Едната ми кола е купувана от представителство на опел в италия. Дойде си с пълен комплект документи, книжки, сервизни, мервизни, ключове, кодове, покривала, джанти.......колата беше обслужена преди да я сложат на салона, намазана със специална паста...ALCARA се казва представителя в Рим и до колкото знам имат сериозно изисквания за колите втора ръка, защото все пак това говори за имиджа на фирмата...ако Аутотехника се грижат по същият начин за имиджа си никога няма да изкарат да продават разпръцани коли...така че твърдо съм ЗА!
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За и против купуването на употребяван автомобил от Ауто-
The Red Guy написа:техника!
Очаквам коментарите Ви!
и аз минах оттам миналата година по това време... жена ми си беше харесала Сеатите...
От към цени са доста добре - т.е. добре за евентуалния купувач на втора употреба, и зле от към обезценяване като нови. Примерно 3-4 годишна Ибиса или Кордова се продава за половината от цената като нова. Има и читави коли, но има и бракми - повечето им коли са върнати от оперативен лизинг - т.е. докато изтече гаранцията, и после взимат нова. Съответно старата я връщат - и понеже знаят че ще я връщат хич не си и дават зор да ги пазят през тези 2 или 3 години на първоначална употреба. Като сервиз се подържат там, но как - не знам, нямам отзиви от сервиза. Най-смешното е че една от Ибисите, които гледахме се оказа бивша служебна кола на тъст ми, (с него ходихме на оглед), поогледа я, гледа номера и вика - абе ние тая кола я карахме на летището бе... И аз се опулих - даже звънна на един колега да потвърди номера - същата беше. Каза директно да не я гледаме повече.

- bodlivez
- Автомобил:
- Двигател:
И аз си губих времето миналата зима с buyback коли - два извода:
1. По скъпи са от еквивалентен нововнос.
2. Правени са за България, карани са в България и са подържани от българи в България.
След като се убедих в точка 1 опитите на разни търгаши да ме убедят че точка 2 е някакъв плюс някакси не хванаха дикиш.
Естествено народа е полудял по buyback, продават ти 3 годишна кола на 200'000 км с 15-20% отстъпка от нова, the choice is Your's
1. По скъпи са от еквивалентен нововнос.
2. Правени са за България, карани са в България и са подържани от българи в България.
След като се убедих в точка 1 опитите на разни търгаши да ме убедят че точка 2 е някакъв плюс някакси не хванаха дикиш.
Естествено народа е полудял по buyback, продават ти 3 годишна кола на 200'000 км с 15-20% отстъпка от нова, the choice is Your's
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bodlivez написа:2. Правени са за България, карани са в България и са подържани от българи в България.
Престанете с тези глупости, митове и легенди, че дадени нови автомобили са били правени специално за България

Няма такова нещо и никога не е имало.
Много се дразня на подобни писаници.
Така да минем по съществно, в Аутотехника изпадат и много читави коли, просто трябва да се гледа повечко за да се вземе читава колица.
Повечето коли са върнати от оперативен лизинг, което ще рече, че дадена фирма ги е взела под наем (дългосрочен) за 3години да речем с клауза за по 30хил.км. годишно и след като въпросния лизингов период изтече те ги връщат на лизингодателя Аутотехника

През времето, което дадения автомобил се кара от лизингополучателя, колата се обслужва и подържа само от оторизиран сервиз за сметка на лизингодателя и т.н
Лизингодатела поема също така застраховки и т.н (всичко зависи от това какво желае лизингополучателя може да се включат дори винетки и зимни гуми)
Демек плащаш 300Евро на месец за дадена кошница (което ти се признава за разход) само караш и сипваш гориво за всичко друго се крижи Ауто..... или които там е лизингодателя Дирент, Мото-Пфое и т.н
Така, че има читави коли, всичко зависи, кой е карал кола преди това, а това може лесно да се разбере.

Няма универсална формула

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The Red Guy написа:Mиналата седмица ходи мой приятел в София за коли, казах му да мине и през Аутотехника за огледа Толедо-тата, не искам да повтарям коментарите му - това, което е останало, явно наистина е било "служебна кола", ако ме разбирате.
Има и друг момент, там колите не ги пудрят и ги виждаш в натуралното им състояние.
Аз лично съм карал от там няколко доста читави Толедота, вярно е че има и кошове, но всичко е според зависи каква е стоката в момента, читавите коли там си заминават доста бързо.
Така, че отваряй си очите търсене му е майката, дет се вика дори и на Горубляне където са най-големите кошове може да излезне твоята кола.

Стоката е важна не магазина, ако така мога да се изразя.
- bodlivez
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:bodlivez написа:2. Правени са за България, карани са в България и са подържани от българи в България.
Престанете с тези глупости, митове и легенди, че дадени нови автомобили са били правени специално за България

Няма такова нещо и никога не е имало.
Много се дразня на подобни писаници.
Да, а завода в Румъния прави Renault за износ в Франция и турските Тoyota пътуват за Япония

И не се дразни много ще ти станат бръчки

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За и против купуването на употребяван автомобил от Ауто-
- видяхме се с т.нар Менидърж Продажби на употребявани автомобили, или както там му е титлата - един небръснат младеж с анцунг.

Мерси за комплимента че ме нарече младеж...За анцунга си в грешка - никога в живота си не съм носил подобно облекло.
Колкото до колите - пазар голям,коли много,избор огромен.
P.S.В ауди форума съм продал няколко коли....Доколкото имам информация,доволни били хората.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”