бас туба-самоделка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
counterbass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

бас туба-самоделка

Мнениеот counterbass » Пон 17 сеп 2007 10:31

здрвавейте колеги.преди няколко дни поработих над музиката в гууфа.както съм посочил в гаража-имам един усилвател thunder-обаче с говорителите бях наникъде.за високи честоти съм уредил там ени пищялки,обаче баса беше ино никакво 8" с тонкулонка.купих инъ басиорка-12",обаче доста време се чудих каква кутия да сложа.... и какво стана-намерих си ена тръба-трислойна за мръсен канал-много яка.наместих говорителя на нея,напраих и един заден капак с акустична дупка-и bak6i6a участва...стана една много добра туба/тръба,бас канал :lol: /.сега чувал съм как свирят такива туби,слушам и моята-не отстъпва да ви кажа.все пак-за 20 лева прекрасна туба...кат знам че планирах туба за около 70...кажете и вие тука идеите си за самоделки,предполагам че биха били полезни на много съфорумници... :wink: снимка--- http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... e_id=10293

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 17 сеп 2007 10:35

:No Друго си е дръвцето.

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пон 17 сеп 2007 11:57

ще кажа ,че си останал без багажник.иначе ме радва произведението.принципно за тая цел се използва пдч или мдф познати на повечето под наименованието "плоскост" ,но ти си намерил по-алтернативен начин за изработка.но да знаеш ,че не си първия които е открил топлата вода. :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 17 сеп 2007 16:32

Малко вата за плътност на Бас-а и вибрациите сложи ли? По принцип може да се смееш много ама преди време с едни приятели си правихме едни яки колони и вътре ги натъпкахме със стари дрехи (къде ти пари за вата по онова време на бедни студенти 8) ) да ти кажа добре си свиреше.Ама е хубаво да има вътре някакъв материал за да обира вибрациите на самото тяло...особено ако е тЪрба :lol:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 17 сеп 2007 18:53

Абе тебе с тази "басиорка" не те ли нахранихме на времето в кар аудио раздела на тунинг.бг???
Май не си си взел поука от тогава...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 17 сеп 2007 22:14

Muncho написа:Абе тебе с тази "басиорка" не те ли нахранихме на времето в кар аудио раздела на тунинг.бг???
Май не си си взел поука от тогава...

В...вие пък...чвоека е експериментатор,новатор......защо пък да не го подкрепим в начинанието и да помогнем с каквото можем :)
Ако идеята е да се храним из форума то никой нямаше да пише нещо смислено.А пък и тук е " Направи си сам " (това,което колегата е направил с подръчни материали) и ако тук не си излеем творенията къде другаде :lol:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 17 сеп 2007 23:51

Това изделие че ще свири-ще свири...ама звука му ще е "нема да казваш на никой". Няма лошо човек да е новатор, ама тази каса ще дрънчи яко, звука ще е много зле (поне за някой който е свикнал да слуша малко по-качествена музика)-сори ако съм засегнал някого, това е моето мнение, не задължавам никого с него

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 18 сеп 2007 12:09

malolitrajkata написа:.но да знаеш ,че не си първия които е открил топлата вода. :wink:

http://images09.snimka.bg/001102699.jpg

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 18 сеп 2007 12:17

Това с кофата е убиец! И начина за обезшумяване на дръжката е железен (вместо да се махне просто). :-) Интересно дали на рамщайн не изпада капака. :-)
Особено интерсно би било ако двете колонки в кофата са вързани с разменени +/-. :-) Предвид общото изпълнение, не би било изненада. :-)

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 18 сеп 2007 15:27

vladtod® написа:
malolitrajkata написа:.но да знаеш ,че не си първия които е открил топлата вода. :wink:

http://images09.snimka.bg/001102699.jpg

:heeeavy metal

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 18 сеп 2007 16:14

dlug написа:Това изделие че ще свири-ще свири...ама звука му ще е "нема да казваш на никой". Няма лошо човек да е новатор, ама тази каса ще дрънчи яко, звука ще е много зле (поне за някой който е свикнал да слуша малко по-качествена музика)-сори ако съм засегнал някого, това е моето мнение, не задължавам никого с него

Мислиш логически ,че няма да вади добър звук но на онази бака малко по горе вади много приличен звук и ако не видиш какво има в багажника не можеш да повярваш.

Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Мнениеот dan40 » Вто 18 сеп 2007 16:38

Бате ти като тръгнеш на море , къде си слагаш багажа :Mr Green Fun

Потребителски аватар
counterbass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот counterbass » Вто 18 сеп 2007 20:29

колеги колеги колеги.....всичко по тази каса съм направил черпейки опит от многобройните опити с други подобни същества който съм си правил/бас кашон,бас шише 10 литра,бас шкаф,бас "китара",бас "заден десен калник.../.съдейки по всичкото си опит,това стана много добро.даже и да ви кажа,ме е яд че тръбата не е по-мека или къвкава,най-точно тънка,за да вибрира заедно с говорителя/имам предвид-имам 2 идентични тонкулони-едната със заден капак от фазер,другата от талашит,еми с фазера свири много повече,баса кат удари и капака и тои свири с "басиорката".че и тука тъй.за вата също съм помислил-имам един дунапрен някъде,ама къде е....ако не го намеря скоро,ще купя там 1.5 м. вата по 1.50 лв. ли беше,колко беше...и тъй приятели...мога със чиста съвест,че музиката стана със най-много 20% по-лоша от една добра за мене музика.а именно-отлични високи и среди,и силен бас.чува са много и в колата,и навънка,регистрацията дрънчи-всичко е наред. 8) и пак казвам- самоделка>all. :D aaaa,и не помня никой да ме е"хранил"в друга тема,дано не бъркам... :roll: aaa и аз си живея до моренцето-варна. :wink:

Последна промяна от counterbass на Вто 18 сеп 2007 20:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 18 сеп 2007 20:35

Dankin написа:Бате ти като тръгнеш на море , къде си слагаш багажа :Mr Green Fun

ти му мисли ,ние сме на морето и пеша ходим mhihi

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 18 сеп 2007 21:35

vladtod® написа:
Dankin написа:Бате ти като тръгнеш на море , къде си слагаш багажа :Mr Green Fun

ти му мисли ,ние сме на морето и пеша ходим mhihi

:heeeavy metal :heeeavy metal :heeeavy metal
а към колегата - ела да я видим и чуем тая самоделка в неделя че и аз се чудя за музика

Върни се в “Направи си сам!”