Откъде да си взема кутия за басс?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Откъде да си взема кутия за басс?

Мнениеот oSViRePql » Съб 15 сеп 2007 15:27

До сега бях с туба но ми взима много място и не свири говорителя в нея както трябва защото няма вата и по други причини... Искам да си взема като
http://www.etg-shop.com/images/250necom ... pty.jpgurl]
или
http://www.prag-info.cz/_shop/image_141 ... x_25cm.jpg

Имам една кутия подобна на 2-та която съм показал но тя взима повече място от тубата :roll:

Мисълта ми е ако някой колега работи в тази сфера и може да ми направи или да ме ориентира от къде да си взема такава на реални цени ще съм много доволен :D Преди малко бях в един сервиз и ми обявиха цена от 60лв за кутия като 2-та която съм показал... тапицирана но кабелите бяха изкарани от тръбата за въздуха :evil: Тази цена ми се вижда нереална... Ако може да ме насочите и към някой сервиз в който ще го направят на добра цена пак добре :)

Благодаря! :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 15 сеп 2007 19:08

http://www.ljclub.net/ - Виж в "Кутии и боксове".Човекът е от Лом,но ти все пак виж.

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Съб 15 сеп 2007 19:14

Колега, аз имам точно такава каквато си показъл, че искаш и си я направих сам. Ако искаш да я видиш съм пуснал снимки в темата "съвет за туба и усилвател " на Дон Хуан Голфа. Ако ти хареса кажи и ще ти разкажа по подробно

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Съб 15 сеп 2007 19:22

saint написа:Колега, аз имам точно такава каквато си показъл, че искаш и си я направих сам. Ако искаш да я видиш съм пуснал снимки в темата "съвет за туба и усилвател " на Дон Хуан Голфа. Ако ти хареса кажи и ще ти разкажа по подробно

Ейййй :D Точно това ми трябва :D Кажи как и що си я правил и от какъв материал... предполагам че в същата няма да има проблем ако сложа моята 12"-ка :?

Имам всички необходими инструменти за направата й... и не съм толко ритнат през ръцете ще я направя все някак си :lol:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 15 сеп 2007 19:43

60 кинта е напълно нормална цена.
Най-малкото само филца ( платът ) струва 15-20 лева.
Дървеният материал също стъпва на около 20 лева.
Видийки, лепила - 3-4 лева.
Терминал за кабели ( на винтове ) - 5 кинта.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Съб 15 сеп 2007 19:46

Muncho написа:60 кинта е напълно нормална цена.
Най-малкото само филца ( платът ) струва 15-20 лева.
Дървеният материал също стъпва на около 20 лева.
Видийки, лепила - 3-4 лева.
Терминал за кабели ( на винтове ) - 5 кинта.

Може но ще видя на колегата колко е излезнала и може би ще си направя ;) Защото като неговата ще ми взима по-малко място :)

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Съб 15 сеп 2007 20:04

saint написа:Колега, аз имам точно такава каквато си показъл, че искаш и си я направих сам. Ако искаш да я видиш съм пуснал снимки в темата "съвет за туба и усилвател " на Дон Хуан Голфа. Ако ти хареса кажи и ще ти разкажа по подробно

Дай размери на кутията и ако имаш чертеж. С 12" гоеорител ли е? Ти ли си си правил капаците отстрани на багажника, за да закриеш така готино дупките зад калниците.

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Съб 15 сеп 2007 23:36

Значи, на мен кутията ми излезна към 40 лева. Взех от Практикер дървенията. Там има 2 варианта единия е ако си кажеш какъв да бъде материала (като дебелина и дали да е ПДЧ и т.н.)и съответно размерите и ти ги режат на место , но така е по скъпо, и другия вариант на който се спрях аз е да си земеш остатъци. Има парчета останали от рязането на други клиенти и тях ги продават по ефтино.Това с което съм я "тапицирал" е мокет които е 6 лева за кв/м ,а сам се сещаш че кутията не е повече от един квадрат. Залепих го с хелмевект (щото такова лепило имах сигурно става и с друго) За зглобяването ми бяха нужни още винтове силикон и вата. Които не съм ги купувал ,защотото си ги имах силикон слагах само по ъглите за по добра изолация. Входа за кабелите си го взех от Илиенци за 2 лв и пластмасата за рефлекса също от там също 2 лева. Баса ми е 10" такаче за 12" кутията ще трябва да е по голяма. просто няма как самия говорител е по голям пък и по- мощен. Аз за изчисляването й ползвах BassPro тук из форума е писано доста за тази програма. Не я направих точно спрямо излчисленията ,но е в допустимите норми. Като цяло едвали ще спестиш повече от 10 лева, но пък ще е с размер какъвто на теб ти харесва.Моята е с точния наклон на седалката и влиза плътно пак за да пестя място. Размери и чертеж мога да ти дам утре като я премеря че не ги помня точните габарити.Дано съм бил изчерпателен ако съм пропуснал нещо питай:)

Skruji, колега капаците от страни са си оригинални ,не съм ги правил аз ,но ако искаш мога да ти ги снимам по детайлно , ако имаш някакви планове да правиш подобни изпълнения :wink:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Нед 16 сеп 2007 11:39

Можеш направо да ми пуснеш готовия файл на skruji@gmail.com. Имам предвид файла на програмата Basspro, който со сейвнал като си смятал колоната, аз оттам нататък ще се оправя. Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 17 сеп 2007 17:44

Дали знаете някой сервиз в който ще ми я направят по размер? Цената от 60лв ме устройва само при това положение :)

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Откъде да си взема кутия за басс?

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 18 сеп 2007 21:48

oSViRePql написа:До сега бях с туба но ми взима много място и не свири говорителя в нея както трябва защото няма вата и по други причини... Искам да си взема като
http://www.etg-shop.com/images/250necom ... pty.jpgurl]
или
http://www.prag-info.cz/_shop/image_141 ... x_25cm.jpg

Имам една кутия подобна на 2-та която съм показал но тя взима повече място от тубата :roll:

Мисълта ми е ако някой колега работи в тази сфера и може да ми направи или да ме ориентира от къде да си взема такава на реални цени ще съм много доволен :D Преди малко бях в един сервиз и ми обявиха цена от 60лв за кутия като 2-та която съм показал... тапицирана но кабелите бяха изкарани от тръбата за въздуха :evil: Тази цена ми се вижда нереална... Ако може да ме насочите и към някой сервиз в който ще го направят на добра цена пак добре :)

Благодаря! :)

Аз си купих такава кутия от Марни за 10ка за 50лв
Единствено няма вата но се слага за 5 лв
cheerz

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 27 сеп 2007 22:05

Взех кутия от колегата pipi_to и искам да му благодаря и да кажа че съм много доволен ;) Кутията е такава като на 2та снимка. Екстра е :D

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”