Значи, на мен кутията ми излезна към 40 лева. Взех от Практикер дървенията. Там има 2 варианта единия е ако си кажеш какъв да бъде материала (като дебелина и дали да е ПДЧ и т.н.)и съответно размерите и ти ги режат на место , но така е по скъпо, и другия вариант на който се спрях аз е да си земеш остатъци. Има парчета останали от рязането на други клиенти и тях ги продават по ефтино.Това с което съм я "тапицирал" е мокет които е 6 лева за кв/м ,а сам се сещаш че кутията не е повече от един квадрат. Залепих го с хелмевект (щото такова лепило имах сигурно става и с друго) За зглобяването ми бяха нужни още винтове силикон и вата. Които не съм ги купувал ,защотото си ги имах силикон слагах само по ъглите за по добра изолация. Входа за кабелите си го взех от Илиенци за 2 лв и пластмасата за рефлекса също от там също 2 лева. Баса ми е 10" такаче за 12" кутията ще трябва да е по голяма. просто няма как самия говорител е по голям пък и по- мощен. Аз за изчисляването й ползвах BassPro тук из форума е писано доста за тази програма. Не я направих точно спрямо излчисленията ,но е в допустимите норми. Като цяло едвали ще спестиш повече от 10 лева, но пък ще е с размер какъвто на теб ти харесва.Моята е с точния наклон на седалката и влиза плътно пак за да пестя място. Размери и чертеж мога да ти дам утре като я премеря че не ги помня точните габарити.Дано съм бил изчерпателен ако съм пропуснал нещо питай:)
Skruji, колега капаците от страни са си оригинални ,не съм ги правил аз ,но ако искаш мога да ти ги снимам по детайлно , ако имаш някакви планове да правиш подобни изпълнения