Шум в скоростите ???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
TT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шум в скоростите ???

Мнениеот TT » Вто 18 сеп 2007 23:38

Здравейте, значи проблема ми е следния: при пуснат съединител - на свободна - се появява шум в скоросната кутия или някъде около или преди нея :roll: .... та искам да питам и вас от какво може да е, защото се наслушах на най - различни мнения от майстори... един ми казва да съм пробвал с добавка за скорости ... ако утихнело ... така 6е карам ... а ако не утихне ... щял да я сваля ... друг пък ми казва, че съм имал разлика в компресията в цилиндрите и оттам се получават вибрации и вала от двигателя като вибрирал и удрял във вала от скоростите (влизали един в друг) ... и така ... чудя се какво да правя ... дали да я свалят да сменят лагери или да си карам така ... но ме притеснява това че шума малко по малко се увеличава ... това е ... благодаря предварително на всички дали мнение по въпроса ...

Поздрави

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Сря 19 сеп 2007 11:19

Колега шума е най вероятно от демпферните пружини на феродовия диск.

Потребителски аватар
passat_comby
Автомобил:
Двигател:

Шум в скоростна кутия

Мнениеот passat_comby » Сря 19 сеп 2007 11:55

Колега, демферните пружини не шумят те придърпват при потеглене от място и при превключване на нисни оболоти. Шума идва най вероятно от аксеалния лагер или от разбит лагер на скорстната кутия .Аксиалния лагер се чува при натиснат саединител, останалото в движение . Oбадими се на 0885786072 Петьо

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 19 сеп 2007 12:26

Ако шумът изчезва при натиснат съединител, най-вероятно е да е лагерът на съединителя.

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Сря 19 сеп 2007 19:25

Сваляй кутията и е прави докато не са се влошили нещата.Най вероятно е лагер на първичния вал на скоростната кутия ако при натиснат съединител шума изчезва.Естествено може и така да караш но по добре го оправи докато е време за да не се наложи да сменяш кутията след това.

Потребителски аватар
TT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TT » Чет 20 сеп 2007 12:19

Да ... при натиснат съединител шума изчезва ... изчезва също и при пуснат съединител и оборотите се увеличат до към 1700 - 2000. И аз мисля че е от лагер защото в движение на скорост, в един момент когато нито ускорявам нито намалям ... също се появява подобен шум ... (не знам дали ме разбрахте) :)

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пет 28 сеп 2007 20:41

А като увеличаваш оборотите на 1000- 1200 изчезва ли? Ако е да от пружинките на феродовия диск е.

Върни се в “Дизелови агрегати”