Не ми светят копчетата за парното
- murder
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не ми светят копчетата за парното
Не ми светят копчетата за парното, какво да направя ? Хабер си нямам
Имам колата от 3 дена.. голф3

здр колега, проблем при тази ситуация са аъзможни няколко при4ини:
1 - провери си бушоните
2 - изгорели крушки на врътките на парното , намират се то4но под тях трябжа да издарпаш самата врътка или леки4ко с една отвертка да я отщтракнеш (те са на щракалки) и под тях се намират едни зелени прозрачни пластмаси които като издарпаш и ще видиш въпросите лрушки
3 - прекъсване в инсталацията някаде, за целта трябжа да изкараш блок4ето с вратките и да огледаш. Възможно е и буксата която е за осветлението на блок4ето да е разка4ена
1 - провери си бушоните
2 - изгорели крушки на врътките на парното , намират се то4но под тях трябжа да издарпаш самата врътка или леки4ко с една отвертка да я отщтракнеш (те са на щракалки) и под тях се намират едни зелени прозрачни пластмаси които като издарпаш и ще видиш въпросите лрушки
3 - прекъсване в инсталацията някаде, за целта трябжа да изкараш блок4ето с вратките и да огледаш. Възможно е и буксата която е за осветлението на блок4ето да е разка4ена
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Виж това - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 329f2ae703
и като свалиш и смениш крушчицата хубаво измии светловодите със сапун и вода и внимателно да не ги счупиш!!!
и като свалиш и смениш крушчицата хубаво измии светловодите със сапун и вода и внимателно да не ги счупиш!!!
- VW_ABT
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AKL
Аз имам същия проблем на моята 3-ка и откакто я имам.т.е. от 8 месеца през повечето време не ми светят крушките на панела с врътките за парното , но от време на време светват и не изгасват през цялото пътуване, дори да минавам през дупки. А на следващия ден като запаля колата и включа фаровете отново нямам осветление на въпросното място. Свалях цялото панелче заедно с пепелника и гнездото за запалката, но кабелите си бяха здраво закрепени. Нямах повече време да се занимавам и затова зарязах нещата...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
VW_ABT написа:от време на време светват и не изгасват през цялото пътуване, дори да минавам през дупки. А на следващия ден като запаля колата и включа фаровете отново нямам осветление на въпросното място.
Ми пак си е до крушка!

Тя е с едни пластинки отстрани. На нея контактуват. Като я чукнеш и опре се получава малка искрич=ка и става микрозаварка. За това и държи, изглежда.
На другия ден, като я светнеш, заради началния по-голям ток на крушката тази микрозаварка се разтапя веднага и изгасва... до следващата подходяща искричка.
Ако не ти се занимава да бъркаш там с тънък поялник, просто я смени с нова.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”