Автогаз с подобрители, който рязко сваля разходите на автомобила, пуска "Петрол". Това е първото гориво от този вид на пазара у нас. Така лидерът по продажби на дребно в страната излиза с едни гърди пред останалите играчи с ново поколение пропан-бутан Blue Force Gas. Компанията отговаря на изискванията на потребителите. Колите с газови уредби в България стават все повече. По официални данни 20-25% от потреблението на горива в страната се заема от газа. Така излиза, че всяка четвърта кола по родните пътища ползва пропан-бутан. При такситата процентът е над 70. Причините за това са много, като най-често посочваната е по-ниската цена. За да работи обаче добре моторът, е необходимо качествено гориво. Проблемът с некачественият газ мъчи много водачи. А и създава рискове за самата кола.
Газът, който от 24 септември ще бъде пуснат в продажба по бензиностанциите на "Петрол" в страната, е с подобрени показатели. Намалени са различните коефициенти на изгаряне и отделяне на вредни газове в атмосферата, като в същото време дава много предимства на двигателя на автомобила. Blue Force Gas намалява общия разход на автомобила, подобрява смазването на мотора, увеличава километрите, които се изминават с този продукт, в сравнение с друг. Така, зареждайки колата с новото подобрено гориво на "Петрол", шофьорите всъщност инвестират в запазване живота на двигателя и спестяват от намаления разход. А и инвестират и в опазване на околната среда. Причината е, че добавките, които "Петрол" смесва с пропан-бутана, подобряват основните му показатели - мощност на двигателя при изгаряне и икономичност. Лабораторните изследвания върху реални автомобили показват повишаване на мощността между 8 и 10%. При разхода на гориво пък се наблюдава намаляване с над 10-12%. Колко в крайна сметка ще икономисате, зависи и от газовата ви уредба.
Освен това изследванията в лаборатория показват, че Blue Force Gas влияе добре и върху експлоатацията на мотора. А това води до намаляване на разходите за поддръжка на двигателя от подобреното изгаряне на новия газ. В същото време от "Петрол" са категорични, че Blue Force Gas отговаря на европейските изисквания за качество, които в момента са по-високи от българските и към които страната ни се стреми.
ха да видим и това чудо
“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zfa159
- Автомобил: SX4 M16A B4 Syncro AGG
- Двигател:
- Контакти:
didoriginal написа:Хах... ще видим и цената каква ще е. Иначе е оферта - 10% вдигане на мощността - ми това ще върви като бензина ве... Екстра!
Само и цената да не му е като на бензина
Иначе звучи добре пък да види.Аз досега веднъж съм зареждал от Петрол газ и след това останах леко потресен от разхода - около 14-15/100 при нормален около 10 за 1108см3 двигател...оттогава ги проклех
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
За да заредя в Петрол(а то ще е след като почна да зареждам в Лукойл,от който не си взимам и вестник,както казват колегите),трябва да съм обут с ония картонените обувки,за еднократна употреба,или това да е последната бензиностанция на Земята,и да е свършил твърдият алкохол на цялата планета,както и керосина,спирта за горене,ферментиралите джанки,и въобще,всичко,което мога да използвам за гориво,вместо продуктите на Петрол!И то-първо на колата на тъщата!
П.С. -Сори за спама,колега!
П.С. -Сори за спама,колега!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Не вярвам Петрол да са много по-напред от западните компании (визирам ОМВ) в разработките на горива и подобрители.
Аз лично съм много доволен от газта на ОМВ - колата върви много и харчи малко.Никога не са ми сипвали 30литра в 25 литрова бутилка (като Шел) или да имам разход 15/100 при разход на предишното зареждане 10 и при следващо пак 10 както при Петрол...
Аз лично съм много доволен от газта на ОМВ - колата върви много и харчи малко.Никога не са ми сипвали 30литра в 25 литрова бутилка (като Шел) или да имам разход 15/100 при разход на предишното зареждане 10 и при следващо пак 10 както при Петрол...
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
andro_ написа:Ще пробваме.
Отначало ще е добре,после ще е в г**а.
Е че то с кое не е така че тук да е изключение
Ясно е че цената ще е по-висока ама въпроса е колко по-висока.Ако е 1.20 както каз аколегата то така или иначе няма сми защото при 0.99 и 10/100 са грубо 10лв.С новото при 1.20 трябва да харчи 8.3 за да е същото.Изчислението ми беше че трябва да сваля разхода с 17% (ако смятам правилно) т.е 17% по-добро изгаряне и мощност (иначе няма откъде да дойде икономията) като добавим загубите които ще има при процесите трябва да е поне 20-25% по-ефективно....да ама не ми се вярва да е с 1/4 по-добра
всичко е лъжа и измама
докато нямо кой да контролира и санкционира за качеството на горивата по бензиностанциите ще ни продават боклуци вместо горива!!!
на 1 тон бензин пропорцията е 100 кофи вода - аре майната ви тарикати
ви пауър ми пауър простотии
нали сичкия бензин и нафта иде се от нефтохима се едно лайно ?
ОМВ да не го търкалят от австрия или шел от дания или от майната им ?????
добре че има лапнишарани да вярват
докато нямо кой да контролира и санкционира за качеството на горивата по бензиностанциите ще ни продават боклуци вместо горива!!!
на 1 тон бензин пропорцията е 100 кофи вода - аре майната ви тарикати
ви пауър ми пауър простотии
нали сичкия бензин и нафта иде се от нефтохима се едно лайно ?
ОМВ да не го търкалят от австрия или шел от дания или от майната им ?????
добре че има лапнишарани да вярват
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
andro_ написа:Аз не искам да гори по-малко,искам да върви. като на бензин,щото съм с ГИ,добре настроен,ама вървежа не е същия :wink: .
АНДРО не се хваля ,не съм и Шехерезада,но при мен колата върви на газ както ина бензин...газовото ми е BRC с оригинални ТАП и ламбда контрол...има и система за ППХ(поне си мисля,че е това....една елекрическа клапа на изхода на изпарителя) и е монитрано в Италия....така я купих колицата...Трета година карам и не съм пипал нищо по него(е освен в началото когато почисстихме цедката на високото налягане на газта)....тюх сега да не вземе да ме чуе дяволът....
Върни се в “Автогазови уредби”