Колеги отдавна ми сълзи от там и сега след като съм я разколачил развих и въпросния тройник.
Мислех че ще намеря гарнитура там а остъргах само нещо жълто като препечена грес.
Та питам дали се слага гарнитура(клингеритова) между тройника на термодатчика и главата?
Нямаше да се двоумя ама отвътре има някакъв гумен пръстен.
Гарнитура между тройника на термодатчика и главата
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, няма гарнитура. Само О-пръстена е.
Това, което си изстъргал е някакъв вид лепило-херметик. Аз преди 2 седмици си смених този тройник и освен пръстена сложих и малко силикон. За сега - без грешка
Провери, обаче, да няма язвички по метала на блока. Ако има, зачисти с шкурка. Колкото по-плътно прилепва- по-добре (ейиии, открих америката!
) Провери и да не се е изкривила повърхноста на самия тройник. Почистваш хубаво, навлажняваш едно парче стъкло и поглеждаш отдолу дали прилепва добре навсякъде. Ако леко отзява на някое местенце... тирешаваш, на твой риск!
Ама ако е много - по-добре сменяй!
Не забравяй да се снабдиш и с нови О-пръстенчета за самите датчици, ако си ги свалял. Старите се втвърдяват от жегата там и не стават за втора употреба. Текват.
Това, което си изстъргал е някакъв вид лепило-херметик. Аз преди 2 седмици си смених този тройник и освен пръстена сложих и малко силикон. За сега - без грешка

Провери, обаче, да няма язвички по метала на блока. Ако има, зачисти с шкурка. Колкото по-плътно прилепва- по-добре (ейиии, открих америката!

Ама ако е много - по-добре сменяй!
Не забравяй да се снабдиш и с нови О-пръстенчета за самите датчици, ако си ги свалял. Старите се втвърдяват от жегата там и не стават за втора употреба. Текват.
- iurimil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с червен силикон става ли?
с червен силикон става ли?
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Марката е ELRING ,а модела е DIRKO и струва 20-ина лева
Ето тук най-долу обясних защо няма смисъл от силикони и други такива. По-добре си вземи нов тройник по-евтин е от DIRKO-то

Ето тук най-долу обясних защо няма смисъл от силикони и други такива. По-добре си вземи нов тройник по-евтин е от DIRKO-то

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
varbanoff написа:На мен ми го правиха със силикон(червен) и нямам никакви проблеми,но щом казвате че не е хубаво поне кажете защо.
При мазането със силикон остават частици от вътрешната страна, които се отлагат на по-тесните места по охладителната система и започват да запушват същата.
В резултат самата охладителна система започва да работи с по-малък капацитет и колата започва да загрява. Последиците от това са различни, но никога не са положителни, в зависимост от запушването.
Лично при ваското1 съм виждал всмукателен колектор, на който главната водна магистрала е запушена 100% от слагането на силикон.
Последиците за същия бяха - шлайфане на глава, нова гарнитура и всичките му там салтанати...
Немеца го е измислил с О-пръстени и те работят достатъчно ефективно и безпроблемно, ако повърхноста е равна и чиста.
Правете си сами изводите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”