Придърпване и тресене при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Придърпване и тресене при студен двигател

Мнениеот ceza » Чет 20 сеп 2007 21:50

Откакто стана малко по-хладно като е студен двигателят придърпва доста, като се загрее всичко е екстра. От какво може да е проблема?

Потребителски аватар
Bobuu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobuu » Пет 21 сеп 2007 0:35

При мен правеще такъв проблем.Трябваше да му подам газ за да захапе иначе тресе тресе и дайе гаснеше.Това ставашпе при 1-во палене.Като го занесах на майстор ми свалиха ангренажният ремък и се оказа че му е изкочил един зъб или нещо от сорта.Наместиха го и сега сичко е "пушка" Незнам дали е от това или се заблуждавам, но от тогава не ми е правила проблеми колата с паленето

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 21 сеп 2007 9:11

не може сама да им изкочи един зъб...така е била преди от някой майстор който я е зацепвал

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 21 сеп 2007 10:23

Има доста възможни причини за придърпване на студено.Както всички се сещате се започва от температурните датчици - един на въздуха,друг на антифриза.
Друг заподозрян е дебитомера - работи ли,не работи ли? Аз карах 2 дена без закачен дебитомер и на газ и на бенз....може от него да е.
Други заподосряни са свещите - лошо подбрано температурно число и/или свещи за смяна.
Почисти електродите на палеца и капачката на делкото.
Може и комутатора да е почнал да сдава багажа.
Толкова много възможности,че най-добре на чичо доктор да се заведе,ама чичото да е пекан ( и обръщан,при това да не е загорял).
Може и само центровка да му трябва...

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Пет 21 сеп 2007 11:05

Да, затова другата седмица ще я закарам направо в ХЕЕД. Днеска по-малко придърпваше, но пак като натиснеш газта докато е студена пак имаше колебания. Както и да е, благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 21 сеп 2007 16:39

ceza написа:Да, затова другата седмица ще я закарам направо в ХЕЕД. Днеска по-малко придърпваше, но пак като натиснеш газта докато е студена пак имаше колебания. Както и да е, благодаря за отговорите.

при мен бяха свещи...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”