Как да не уважаваш КАТ?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 21 сеп 2007 16:30

може да се обади за заповед.. и да ти разкачат колата.. и да те оставят да си я събереш .. виждал съм го това

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пет 21 сеп 2007 16:32

как така да ми я разкачат ?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 21 сеп 2007 16:32

timon_tg написа:как така да ми я разкачат ?

примерно да ти я разглобят на основни чаркове да проверят за наркотици ..

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пет 21 сеп 2007 16:35

е ок . моя случай е , че ми се заядоха, че карам на газ а нямам лепенка и искаха да видят дали имам газова...какво гледат като така или иначе не могат да ми пишат акт? или могат вече ?

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 21 сеп 2007 16:44

"хайде прочети закона,"
Чел съм го достатъчно старателно - освен за тоалетна хартия за друго не става. :-) Жалка полюция, от хора с фуражки друго не може и да се очаква.

А на жълто имаш право да навлизаш. Без значение е какво пише в някакъв лайнян ЗДП - той не може да отмени законите на физиката. :-)
Ти ако имаш кола със спирачен път нула метра, това вече е друго ...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 21 сеп 2007 17:05

psstv18rp написа:"хайде прочети закона,"
Чел съм го достатъчно старателно - освен за тоалетна хартия за друго не става. :-) Жалка полюция, от хора с фуражки друго не може и да се очаква.

А на жълто имаш право да навлизаш. Без значение е какво пише в някакъв лайнян ЗДП - той не може да отмени законите на физиката. :-)
Ти ако имаш кола със спирачен път нула метра, това вече е друго ...

не нямаш...
Ти трябва да се движиш с такава скорост, че да можеш да спреш..
въпроси?

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

й

Мнениеот lubo007 » Пон 24 сеп 2007 21:48

за жалост не всички като теб си знаем правата! евала колега

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Съб 27 дек 2008 16:49

Колеги можете ли да ми кажете към кой трябва да се обърна защото в нашият град синчета на полицайчета си правят каквото си искат, карат си колите на бащите без дори да са навършили 18 ( да не говорим за книжка)
Карат си скутери и познайте никой нищо не им казва. Започнах да се изнервям от такива газарчета и ми писна ......
Един мой познат беше спрян от полицай на който синът му кара колата си вече година без да има навършени години. Моят познат беше в нарушение (неправилно паркиране)
когато полицаят е започнал да говори на нарушителят той му е казал значи синът ти може да кара колата без никой нищо да му казва а ние че сме паркирали неправилно ще ми пишеш акт !
Полицаят е побеснял сами си правете изводи какво е последвало!!!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 27 дек 2008 20:12

Ако съм спрял така /на булеварда пред тролейбусната спирка/ и си мигам с аварийките една купчина време и някой полицай ми направи забележка се предполага че има основание а не че просто иска да се заяжда с мен и ще си омета парцалите на по подходящо място без да се правя на велик и да се оплаквам на всички че съм бил "репресиран" от органите на реда :wink:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 27 дек 2008 20:25

Stivi написа:Ако съм спрял така /на булеварда пред тролейбусната спирка/ и си мигам с аварийките една купчина време и някой полицай ми направи забележка се предполага че има основание а не че просто иска да се заяжда с мен и ще си омета парцалите на по подходящо място без да се правя на велик и да се оплаквам на всички че съм бил "репресиран" от органите на реда :wink:

И аз това щях да кажа, ако аз съм полицай и всеки гражданин ми оспорва решенията, аз направо хвърлям фуражка и отивам на село да гледам прасета...
Ония като ти казва да се преместиш, не е щото си му спрял в двора, а защото е преценил че не ти е там мястото и може да предизвикаш нещо неприятно. Аз не виждам да има личен интерес от тая работа, ама нали трябва да се успори всичко...
Тук всички теми с оплаквания от полицаи, започват с "Паркирал съм си аз най-спокойно на пешеходната пътека..."

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Съб 27 дек 2008 21:46

От кога пък спирането за престой е нарушение на закона?
Вместо да ходят да глобяват тия дето карат с 200, пияни, те седнали да хапят хората за спиране за престой при положение, че има знак който го разрешава ...
сиктир... :x

[X]

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 27 дек 2008 22:01

Колега дано успееш да направиш нещо по въпроса! Искрено ти съчувствам и знам как човек се чувства в такава ситуация в която видимо можеш да се оправиш, но той иска да се изплъзне и ти нищо не можеш да му сториш :cry:

Ей точно заради такива циркаджий сумато и народ си замина от България защото им писна вече на хората, но не ги виня :idea:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 27 дек 2008 22:05

Insect, на има извадка от закона на предишната страница:
wili98 написа:Вие май не четете внимателно закона:
Чл. 93. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-
разтоварни работи в присъствието на водача.

когато седиш на едно място в колата, някой слиза ли, качва ли се?
върши ли се товаро разтоварителна дейност?
ако си вземеш някой, дето слиза и се качва постоянно в колата.. тогава няма пробс.. ма иначе си в нарушение.
.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 27 дек 2008 22:11

Адвоката е пуснал темата преди година и полвина, ама... вижте там, дайте му някой друг правен съвет... Дано се оправи, момчето! :lol:

shemkov написа:Колеги можете ли да ми кажете към кой трябва да се обърна защото в нашият град синчета на полицайчета си правят каквото си искат, карат си колите на бащите без дори да са навършили 18 ( да не говорим за книжка) ...

Начина е сигнал до шефа на КАТ.
Ако не се окаже достатъчно- до шефа на Областната дирекция!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 28 дек 2008 0:20

radotom написа:Адвоката е пуснал темата преди година и полвина, ама... вижте там, дайте му някой друг правен съвет... Дано се оправи, момчето! :lol:

shemkov написа:Колеги можете ли да ми кажете към кой трябва да се обърна защото в нашият град синчета на полицайчета си правят каквото си искат, карат си колите на бащите без дори да са навършили 18 ( да не говорим за книжка) ...

Начина е сигнал до шефа на КАТ.
Ако не се окаже достатъчно- до шефа на Областната дирекция!

В Сандански е дебела работата! Може да се набута на кофти места с кофти хора...
Аз не бих се занимавал...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”