Нали различаваш ценитеchefito написа:jagler написа:По принцип разликата между зимните и летните гуми е в самия грайфер на гумата и най-вече в твърдоста на каучука.Т.е. лятната гума е с по-твърд каучук и предимно с големи канали за отвеждане на водата настрани,а зимната се отличава с много набраздявалия по повърхноста и много мек каучук тъй като през зимата да има по-голямо сцепление със снега,за леда няма да говорим защото всяка гума там се влузга освен тези с шиповете по тях.Та и аз не съм много привърженик на тези така наречени /всесезоно гуми/ които както се казва не са нито рак нито риба.През зимата няма да се държат като зимни, а през лятото ще се търкат като кашкавал на ренде образно казано.
веднага се обади да кажеш на производителите...те сигурно не знаят че зимата е студено, а лятото топло...замислете се колко голям екип от химици, инжинери, разработчици и прочие са умували над тази гума...представи си колко тестове е минала, колко пъти са я подобрявали докато докарат нещо оптимално, което да има високо качество и добри характеристики през всички сезони...все пак ще представя марката производител...повече от ясно е че ще е отстъпва с малко на зимните и с малко на летните, но за един не толкова изявен климат, който се наблюдава от няколко години в Бг една такава гума е добро решение...ако си нормален редови шофер просто си пъплиш из градо няма и да усетиш разлики с другите гуми....това от мен и всеки си има глава на раменете..
Въпрос за размер на всесезонни гуми Г 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:последните двама с кратките си леко саркастични мнения не успяха да събудят никва искра в мен...бъдете по многословни, защото определено ми е по-ясно защо мравките вървят на запад, от колкото вашите кратки намеци за нещо което е родила главицата ви...
Аз съм карал с всесезонки,подкрепям Чефито,че за градски условия в град като Пловдив спокойно се кара с такива гуми.Вече за С.БГ и планините - много ясно,че зимни.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”