1,20 лв на километър дневна тарифа
- AdIoSsSs_AmIg0
- Автомобил:
- Двигател:
Колега кой не ги мрази.Аз ги мразя задето карат некадърно и псуват по пътя.Много се бавят в Ямбол за да изкарат някой друг лев.Интересно ми е колко ли ще стане такифата в Ямбол??mishu написа:Аз пък съм за. Таксито не е за ежедневна употреба. Те в София бакшишите станаха повече от другите коли. Лично аз избягвам да се возя на бакшиш, дори ако трябва да пребродя половим София пеша. Хем по-полезно, хем по-евтино. И отделно, че много ги мразя!
както написа колегата карбовски ....
Съгласен съм да плащам на таксиметров шофьор от "Красна поляна" до хотел "Плиска" повече от 20 лева. Но за целта имам някои изисквания.
Първо шофьорът да се е къпал днес, ако може. Второ - колата да е нова. Трето - да мирише добре. Четвърто - в нея да мога да избирам каква музика да слушам. Пето - да не се пуши. Шесто - да има кафе и закуски. Седмо - всяка компания да има свои униформи с каскети. Осмо - да ми се отваря вратата, когато влизам в таксито. Девето - да мога да чета спокойно вестник и бакшишът да не псува, докато кара ("ей, кукло, колко свирки направи за таа кола, ше те скъсам"). Десето - да знае всеки адрес в града ми. Единадесето - да имат да ми върнат ресто. Повтарям единадесето - да имат да ми върнат ресто. Дванадесето - да ми се усмихват. Тринадесето - колата да е измита - отвън също.
цялата статия : http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-09-22&article=204567
Съгласен съм да плащам на таксиметров шофьор от "Красна поляна" до хотел "Плиска" повече от 20 лева. Но за целта имам някои изисквания.
Първо шофьорът да се е къпал днес, ако може. Второ - колата да е нова. Трето - да мирише добре. Четвърто - в нея да мога да избирам каква музика да слушам. Пето - да не се пуши. Шесто - да има кафе и закуски. Седмо - всяка компания да има свои униформи с каскети. Осмо - да ми се отваря вратата, когато влизам в таксито. Девето - да мога да чета спокойно вестник и бакшишът да не псува, докато кара ("ей, кукло, колко свирки направи за таа кола, ше те скъсам"). Десето - да знае всеки адрес в града ми. Единадесето - да имат да ми върнат ресто. Повтарям единадесето - да имат да ми върнат ресто. Дванадесето - да ми се усмихват. Тринадесето - колата да е измита - отвън също.
цялата статия : http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-09-22&article=204567
- slance
- Автомобил: Audi A6 3.0TDI
- Двигател:
темата е за такситата.та днес сутринта един такьв тип се опита да се бори с един от львовете на львов мост. http://www.bgphoto.net/photos/14825/o633260747063593750.JPG лошо няма, нека се самоубива,но беше ударил москвич по средата в колонките.на снимката е успоредно на таксито зад него.точно там винаги има много пешеходци и дано не е пострадал някой.ДОКОГА в тая дьржава ще се тьрпят тези произволия?за маршрутките неискам да си отварям устата защото няма да ми стигне цял ден.за техните шофьори само
трябва да се вземат някакви мерки,да не блокират пак София.

Последна промяна от slance на Съб 22 сеп 2007 15:20, променено общо 1 път.
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
само знам, че 90 % от коментарите са на хора, които въобще не са наясно нито с бизнеса, нито с таксите за плащане и т.н. За сведение ще кажа, че освен голфа който ми е личен имам една NEXIA, а преди месец купих Elantra GLS. За да изкарам разрешителни, лепенки, и всичките му неща на Хюндая няма да ви казвам колко съм дал. Още ми седи чисто нова с гаража, защото чакам разрешително. Някой, знае ли колко струва поддръжката на едно такси ? Някой наясно ли е тези, които плащат лизинги ( които не са в сивия сектор ), като теглят чертата, колко им остават. 1.20 на к/м е много. 80 ст. е нормално.
Цената не се определя от бензина, газта и т.н
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
moleo написа:само знам, че 90 % от коментарите са на хора, които въобще не са наясно нито с бизнеса, нито с таксите за плащане и т.н. За сведение ще кажа, че освен голфа който ми е личен имам една NEXIA, а преди месец купих Elantra GLS. За да изкарам разрешителни, лепенки, и всичките му неща на Хюндая няма да ви казвам колко съм дал. Още ми седи чисто нова с гаража, защото чакам разрешително. Някой, знае ли колко струва поддръжката на едно такси ? Някой наясно ли е тези, които плащат лизинги ( които не са в сивия сектор ), като теглят чертата, колко им остават. 1.20 на к/м е много. 80 ст. е нормално.
Не че нещо ама за тези неща се мисли предварително! Ако мислиш че няма да изкарваш пари на тези тарифи дето са в момента защо изобщо се захващаш с тази работа ! Как километър возене с такси да е 1/20 от минималната работна заплата,не че тези с минималната са клиентите на такситата но както е тръгнало само тези мениджъри дето взимат по 2-3000лв ще останат да се возят

- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:moleo написа:само знам, че 90 % от коментарите са на хора, които въобще не са наясно нито с бизнеса, нито с таксите за плащане и т.н. За сведение ще кажа, че освен голфа който ми е личен имам една NEXIA, а преди месец купих Elantra GLS. За да изкарам разрешителни, лепенки, и всичките му неща на Хюндая няма да ви казвам колко съм дал. Още ми седи чисто нова с гаража, защото чакам разрешително. Някой, знае ли колко струва поддръжката на едно такси ? Някой наясно ли е тези, които плащат лизинги ( които не са в сивия сектор ), като теглят чертата, колко им остават. 1.20 на к/м е много. 80 ст. е нормално.
Не че нещо ама за тези неща се мисли предварително! Ако мислиш че няма да изкарваш пари на тези тарифи дето са в момента защо изобщо се захващаш с тази работа ! Как километър возене с такси да е 1/20 от минималната работна заплата,не че тези с минималната са клиентите на такситата но както е тръгнало само тези мениджъри дето взимат по 2-3000лв ще останат да се возят
аз ще изкарвам, тоест ще ми изкарват. Колата ми не е лизингова, а на 90 % са лизинги.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
maiz написа:Много филми е гледалКарбовски.
Не е луд Карбовски, и не е гледал филми.Той просто казва при кви условия би се возил и кое трябва да е задължително за да ме накарат да дам толкова пари за това разстояние.И мисля че е пропуснал едно нещо, а именно "Да пускат климатиците през лятото, а не да пестят метан."
viva la karbovski
много си е прав човека !! за тези пари ..не знам кво ...не стига , че най-елементарна култура и образование нямат...тръгнали да искат заплати колкото адвокатите едва ли не ...аре да си гледат работата....цял живот не си мръднал пръста и не си седнал на седалището да учи ...такъв филм нема, господа бакшиши...слезте малко на земята и се огледайте на около ...не може само да ИСКАТЕ ...трябва и да дадете малко .... къпете се по-редовно..пускайте си климатика лятото...чистете си колите..не пушете вътре ..и т.н. и т.н. ....
п.с. : колега moleo...нищо лично...просто признай, че 90 % от бакшиште имат акъл колкото кокошка...не са чистоплътни, грам култура и уважение към клиентите нямат.... и само гледат как да се направят на разсеяни за 20 стотинки ...

п.с. : колега moleo...нищо лично...просто признай, че 90 % от бакшиште имат акъл колкото кокошка...не са чистоплътни, грам култура и уважение към клиентите нямат.... и само гледат как да се направят на разсеяни за 20 стотинки ...
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
moleo написа:само знам, че 90 % от коментарите са на хора, които въобще не са наясно нито с бизнеса, нито с таксите за плащане и т.н. За сведение ще кажа, че освен голфа който ми е личен имам една NEXIA, а преди месец купих Elantra GLS. За да изкарам разрешителни, лепенки, и всичките му неща на Хюндая няма да ви казвам колко съм дал. Още ми седи чисто нова с гаража, защото чакам разрешително. Някой, знае ли колко струва поддръжката на едно такси ? Някой наясно ли е тези, които плащат лизинги ( които не са в сивия сектор ), като теглят чертата, колко им остават. 1.20 на к/м е много. 80 ст. е нормално.
Е как тогаз аджеба става тъй че цените ги качваме щото били скъпи горивата ,а пък като се тегли ена черта всъщност тя цената почти не се определяла от горивото-май си говорим когат и квот ни изнася

- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:moleo написа:само знам, че 90 % от коментарите са на хора, които въобще не са наясно нито с бизнеса, нито с таксите за плащане и т.н. За сведение ще кажа, че освен голфа който ми е личен имам една NEXIA, а преди месец купих Elantra GLS. За да изкарам разрешителни, лепенки, и всичките му неща на Хюндая няма да ви казвам колко съм дал. Още ми седи чисто нова с гаража, защото чакам разрешително. Някой, знае ли колко струва поддръжката на едно такси ? Някой наясно ли е тези, които плащат лизинги ( които не са в сивия сектор ), като теглят чертата, колко им остават. 1.20 на к/м е много. 80 ст. е нормално.
Е как тогаз аджеба става тъй че цените ги качваме щото били скъпи горивата ,а пък като се тегли ена черта всъщност тя цената почти не се определяла от горивото-май си говорим когат и квот ни изнасяОтделно като теглиш чертата в края на месеца също не изнася по ена причина- по стоянките е пълно с безработни търтей стоящи и се мръщещи на близки разстояния.Като се замисля нямам нищо напротив да станат бакшиште 1.20 на километър-ще почне почти никой да не се качва-хем трафика ще намалее ,хем ще фалират мързеливите търтей и щат нещат ще земат да бачкат
трафика се определя от това, колко от село идват да поработят в софия. Като стане платен центъра по 2000лв на месец на кола ще е супер

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”