Проблем при паленето след дълъг престой
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем при паленето след дълъг престой
Значи,колата е пасат 2000г. ATJ мотор и се появи следния проблем.Ако я оставя без да я карам повече от 24 ч. автомобила пали трудно.Първоначално я чувам как пали за 1-2 сек. и веднага гасне .След това се налага да въртя 2-3 пъти докато запали.Пробвах рано сутрин / тук сутрините са хладни тия дни-4-5 градуса/ си пали без проблем от раз.Проблема се явява само когато не е палена дълго време.След това няма значение дали се опитвам на обят или когато и да е да запаля.Не пали.Иначе си върви и всичко си е ок.Аз съм от Гоцеделчевския район и не ми се иска много-много да я човъркат разни разбирачи.То наоколо май свестен сервис нямаПрерових с търсачката и при подобни проблеми май някаква помпа е за смяна но не ми стана много ясно.Ще се радвам да видя мнението ви.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия проблем. И моята е помпа дюза. Първо трябва със сигурност да разбереш дали не се връща нафтата назад в резервоара, както ти е написал колегата. Ако не се връща става малко кофти, защото следващия вариант е нова подкачаща помпа - тази дето е закачена вдясно на двигателя. Струва около 200 евро. Аз лично още не съм я сменил, но няма да я издържа дълго така... Все пак потърси добър майстор за да не се окаже нещо дребно. Успех!
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес качих колата на диагностика.Появи се следния проблем-една от дюзите впръсква прекалено малко гориво.Човека каза че може да има запушване но може и да е за смяна
Май предстои разхвърляне на мотора.Препоръките са за СУПЕР ДИЗЕЛ при Цецо.Дали си заслужава да бия 300км.Бих желал да видя мнението ви.А,колата си върви-като пушка е.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
И да не си вървеше пак не бих ти препоръчал СУПЕРДИЗЕЛ - единственото им хубаво нещо е че поне не са хамали и няма да ти разбият колата повече както доста майстори , ама до тук.Имат иначе доста техника ,но като покаже нещо се казвай - СМЕНЯЙ и не се мисли дали е точно от това.Много често ходиш сменяш ама след тва пак стария проблем
Другото нещо е за нищо на света да не даваш да ти разхвърлят мотор налява и надясно щото после няма да е пушка
Иначе да ти видят дюзите трябва само да се отвъртят свещите и после внимателно да се свалят дюзите
Съветвам те да минеш елементарните неща и тогава да гледаш тях за да не плачеш после.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Kombito-нали точно това е идеята на подобна дискусия.А това че на диагностика показа занижени стойности на 4-та дюза съм го видял с очите си.И друго-човека каза че не е задължително веднага да се пипа Но рано или късно ще трябва.Аз съм малко перфекционист и искам всичко по колата да е "копче" доколкото може за втора ръка такава.Това трудно палене при по-дълъг престой ме дразни,а и мененето на обороти при студен мотор / което не винаги го прави-странно защо / ще го отстраня.Въпрос на време е и целта на този форум мисля е да бъда правилно ориентиран какво точно да направя и в какъв сервис да отида-сигурен съм не всички са главорези.
Върни се в “Дизелови агрегати”