Разлика в Уиндоуси?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Разлика в Уиндоуси?

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 23 сеп 2007 19:10

hristian37 написа:...Предстои ми преинсталиране на една слаба машина, която досега беше с ПРО (но тегаво вървеше), дали да и сложа ХОУМ едишън, ...?

Ако можеш подсили слабата машинка с повечко рамец. Поне 256 МВ е минимум за въври що годе нормално. И олекотяването на виндофса помага но трябва да знаеш кое, къде и какво да пипнеш. Визуалните ефекти, и системните услуги и стартъп като за начало. Може да се оставят визуалните стилове за да не прилича на 2000 или 98-ца, но раззните му там плъзгания, заглаждания и тн само бавят излишно. От системните услуги могат да се махнат доста, но там нещата са по-сложни в зависимост за какво ще се ползва машината. А в стартъпа трябва да има минимум неща - защитна стена и антивирусна, евентуално и нещо което се налага да е там. Така виндофса пали доста по-бързо. Иначе много програми се бутат зорлем в стартъпа - като се почне ICQ, Skype и т.н. Успех в начинанието

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 23 сеп 2007 21:49

Home е доста по-бъгав... Smile

Ето я поредната глупост.

а сега де ! То може ли да е нещо по бъгаво нещо , което по принцип си е единица мярка за бъгавост :lol: :lol: просто това е продукт , в който традиционно и винаги бъговете са в такова количество, че не може да влиза в каквато и да е класация :)

Gal

Мнениеот Gal » Пон 24 сеп 2007 8:27

myrshavija написа:
Gal написа:Home е доста по-бъгав... :)

Ето я поредната глупост.

Освен забележки не прочетох конкретно мнение... :shock

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 24 сеп 2007 8:41

Gal написа:
myrshavija написа:

Ето я поредната глупост.

е чети пак значи...след кат казва че е глупост, значи че не е съгласен с твърдението. И е прав - двете неща за които каза че са глупости са наистина глупости, особено пък първото.

Gal

Мнениеот Gal » Пон 24 сеп 2007 8:58

buFka написа:
Gal написа:
myrshavija написа:

Ето я поредната глупост.

е чети пак значи...след кат казва че е глупост, значи че не е съгласен с твърдението. И е прав - двете неща за които каза че са глупости са наистина глупости, особено пък първото.

А казва ли защо не е съгласен? Ако искаш и ти кажи кое не е така точно?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 24 сеп 2007 9:18

Gal написа:
buFka написа:
Gal написа:
myrshavija написа:

Ето я поредната глупост.

аз вече казах кое е по-различно от личния ми опит досега, ама май пак не четеш....

Gal

Мнениеот Gal » Пон 24 сеп 2007 10:03

buFka написа:
Gal написа:
buFka написа:
Gal написа:
myrshavija написа:

Ето я поредната глупост.

аз вече казах кое е по-различно от личния ми опит досега, ама май пак не четеш....

Чета аз, чета, ама май някой друг не чете. Кажи защо според теб Хоум едишън-а да не е по-бъгав от Про-то? Тук трябваше да има мнение, не само коментар... По тая логика и аз ще напиша Глупости след вашите мниения и обяснявайте,че сте прави...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 24 сеп 2007 10:35

Виж ся, пиле, ако някой се нуждае от аргументиране, то това си ти, а не аз. Ти изказваш МНОГО крайно мнение без да се аргументираш. А аз просто не се съгласявам. Не смятам, че ще се намери нормален човек, изкарващ хляба си с компютъра, който да се наеме да определи дали HOME или PROFESSIONAL едишъна на джама е "по-бъгав". Да се открият и опишат бъговете на различните версии на една операционна система е отговорна и трудоемка работа, която ти НЕ СИ вършил. Затова ще те посъветвам да се въздържаш от подобни глупави изказвания и да не заяждаш после когато ги наричат глупави.

Gal

Мнениеот Gal » Пон 24 сеп 2007 11:04

Когато кажеш Глупаво за нещо, каквото и да било, не е заяждане, така ли?
Дали не съм направилА няколкостотин инсталации и като един средностатистически юзер /даже малко повече от средно/ не мога да преценя коя версия се държи по-добре? Защо по принцип Майкрософт са си правили труда да пишат някакви си сървис пак-ове? Ами ако искаш и само за база драйвери ше сравняваме Хоум с Про. От всичките шитави ХР-та, това със СП3 се държи най-прилично..наистина не си намира малко хардуер, особено звуци, и не е официална версия...ама си има екстри, ако знаеш за какво говоря...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 24 сеп 2007 11:53

Липса на драйвери за ВСИЧКО в диска с операционата система не е бъг :D
Предлагам да прекратим с осирането на темата - пийс :beer

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Разлика в Уиндоуси?

Мнениеот Junior » Пон 24 сеп 2007 12:58

hristian37 написа:Здравейте - въпроса ми е за разликата на уиндоус ХР - версиите ПРО и ХОУМ едишън. Предстои ми преинсталиране на една слаба машина, която досега беше с ПРО (но тегаво вървеше), дали да и сложа ХОУМ едишън, който като гледам е доста помалък на размер и би трябвало да е по бърз?
И веднъж съм качвал ХОУМ - и имам бегли спомени, че Ленгуидж пак (който ползвам и превежда уина на български) не работеше при него. Та въпроса ми е има ли такъв пак за ХОУМ?

има в www.zamunda.net малък Уиндоус който е около 300мб и в него има само това което ти е нужно... само драйвъри ако имаш за монитор и тем подобни си ги вземи до 600мб ти е инсталационно :) Поздрави :)

Потребителски аватар
tekion
Автомобил: Meriva
Двигател: 2006
Контакти:

Мнениеот tekion » Пон 24 сеп 2007 13:09

А във фирмата в която работя има 30-тина броя Home и 10-тина Pro и не съм забелязал Home да е "бъгав" :D и така е от няколко години :) И не мисля, че има разлика във вървенето между Home и Pro- истината е в RAM-а! Language-то си бачка, аз слагам това на инжинера: http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm. Успех с инсталацията.
п.п. И тъй като в момента Zamunda-та не се отваря(Сайтът е в процес на ъпгрейд! Моля, опитайте отново по-късно.), ето ти линк http://advokata.data.bg/windows/WINDOWS-XP-SP3-PRE-CORPORATE-VXK-LITE-GAME-EDITION-2006.iso
за едно олекотено XP от data-та.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”