Запушена дюза чистачки + отлепен плат на тавана

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Запушена дюза чистачки + отлепен плат на тавана

Мнениеот ori » Нед 23 сеп 2007 16:00

И тъй като 1 зло не идва само - дойдоха ми 2 накуп...

Първо ми се запуши дюзата на пръскалката на задната чистачка - само тече по-малко, но не ще да пръска (защото е запушена). И друг път ми се се случвало, но с 1 кърфица са оправя моментално. Сега обаче не ще. Някакви идеи? :roll: А, и да си призная без бой - това лято не сипвах течност за чистачки, а карах на чешмяна вода :oops:

Та ми си разлепи и плата, който покрива тавана точно между огледалото и предното стъкло. Като пусна климатика и се вее като платно на пиратски кораб :lol: Та се чудя с какво да го залепя тва нещо...

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 23 сеп 2007 23:54

Пробвай да отпушиш с оцет ... ако не стане проследи маркучите да не се отскубнал от някъде .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 24 сеп 2007 6:56

За отлепеното има мн изписано по темите с какво и как се лепи.Беше едно лепило на Henkel в тубичка (жълто-черна) ама като не помня......потърси.
Успех!

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Пон 24 сеп 2007 9:58

Ъ-ъ-ъ, тва с оцета как се прави - налива се в казанчето или може би в дюзата със спринцовка? :? А няма ли направо някаква течност специално за целта, която да сипя в казанчето? Но категорично не е от маркучите - църцори по малко вода, но няма сила да пръсне на стъклото.

Ще ми дадете ли линк на тема за тапицерията на тавана, защото в сърча не пожънах успех... :lol:

Потребителски аватар
Jorge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jorge » Пон 24 сеп 2007 10:37

Ето ти два линка

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%E2%E0%ED

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%E2%E0%ED

Аз наскоро си претапицирах тавана с плат и лепило от Ауто Текстил в Горубляне!
Специални благодарности на колегите da6o_amvr и Schwepsi
:beer

Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Запушена дюза чистачки + отлепен плат на тавана

Мнениеот Zloto » Пон 24 сеп 2007 10:58

ori написа:И тъй като 1 зло не идва само - дойдоха ми 2 накуп...

Първо ми се запуши дюзата на пръскалката на задната чистачка - само тече по-малко, но не ще да пръска (защото е запушена). И друг път ми се се случвало, но с 1 кърфица са оправя моментално. Сега обаче не ще. Някакви идеи? :roll: А, и да си призная без бой - това лято не сипвах течност за чистачки, а карах на чешмяна вода :oops:

Та ми си разлепи и плата, който покрива тавана точно между огледалото и предното стъкло. Като пусна климатика и се вее като платно на пиратски кораб :lol: Та се чудя с какво да го залепя тва нещо...

Пич една нова дюза е 4,20 ако не ти се занимава да правиш аз миналата седмица счупих моята и си взех нова
ако ти се заинмава казаха ми че може да се пробие леко със боргия 0.5мм или 1 мм така че може да опиташ

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 27 сеп 2007 1:04

Отцет направо в казанчето ... с вода или без ще предцениш сам, колко трябва ако не се е отпушило.
Ако не стане нова дюза щом е толкоз тънка, аз и с игла бих бръкнал докато не се окаже че козата си сака пръч (сиреч че си е за нова дюза).

Потребителски аватар
Snoopy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snoopy » Чет 27 сеп 2007 13:22

Мойте ги чистих с тънка игла, може и с кламер, ама от малките, колкото да бръкнеш и да разчовъркаш. :)
При мен проблемът беше на дясната пръскалка отпред и с малко човъркане и пръскане, човъркане, пръскане и всичко се оправи. :wink:

Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zloto » Чет 27 сеп 2007 13:53

Pavcho2 написа:Отцет направо в казанчето ... с вода или без ще предцениш сам, колко трябва ако не се е отпушило.
Ако не стане нова дюза щом е толкоз тънка, аз и с игла бих бръкнал докато не се окаже че козата си сака пръч (сиреч че си е за нова дюза).

Ако дюзата е стара като я извадищ ще се счупи и пак за нова ще опре при мен това и стана бръкнах се за нова и си реших проблема

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Пон 01 окт 2007 10:06

Проблема е решен само с кламер и малко инат.

1 - Малко ръчкане с иглата 2 - Редуване на 10 сек. непрекъснато натискане на пръскалката (дори да не пръска) и после 10 пъти по 1 сек. натискане на пресекулки 3 - Повтаряне на 1 и 2 няколко пъти

За 2-3 мин. реших проблема :wink:

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Вто 05 апр 2011 13:30

Колеги, как е по-добре с дестилирана вода или с чешмяна за през лятото? :beer

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Вто 05 апр 2011 13:33

С дестилирана вода е по добре. Чешмяната има варовик и други боклуци който се натрупват и запушват системата. Така, че си вземи дестилирана, а и нея я наливат и за разреждане на антифриза пак по същата причина. Чешмяна, ако си на път и нямаш дестилирана пак ще ти свърши работа, но не е желателно да се използва тя.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 05 апр 2011 19:31

инструменти :
1. парцал
2. клещи по възможност без зъбци или с изпилени.

парцала в/у дюзата, въртиш леко нляво надвясно и изтегляш с клещите . Излиза навън /има 2 ребра на които се запъва , те са за уплътнение. накисваш 1 вечер в истински винен оцет и си готов.
Преди монтаж пръсни няколко пъти, ако има парченца варовик или боклуци в шлаухката да ги изхвърли.
Поставянето е лесно наместваш дюзата по чисдтачката, чукваш я леко с дървено трупче и пускаш 1 път без да пръскаш да видиш дали е праилно ориентирана. След това я набиваш на мястото.
профилактика 1 път годишно особено след зимно пролетния период.От многото кал може да се затлачи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”