Колата е Голф 3 ..... при всяко палене климатроника се "рестартира" т.е. като дам на контакт вместо да си светнат градусите и другите неща мигат абсолютно всички графики на климатроника за около от 5 до 8 секунди(с натискане на копчета не става нищо) и след това всичко се оправя ....... това става на 2-3 паления по 1 път ....... От какво може да е ...... това започва да зачестява затова питам ... преди да не кажа че не го правеше изобщо....
Благодаря предварително.
"Рестартиране" на климатроник
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Ами не съм сигурен дали е от това ама може да е вариант :
Аз на пасат-а го имах същия проблем и си го създадох сам като откачих датчика за температурата в купето (онзи с вентилаторчето) да го почистя.При всяко пускане тръгваше така докато не си закачих обратно въпросния датчик.
Той се намира вътре в купето и е снабден с едно вентилаторче (на Г3 незнам къде е - на Пасата е на таблото зад една решетчица)
Това е с което мога да и бъда полезен.
Успех!
Аз на пасат-а го имах същия проблем и си го създадох сам като откачих датчика за температурата в купето (онзи с вентилаторчето) да го почистя.При всяко пускане тръгваше така докато не си закачих обратно въпросния датчик.
Той се намира вътре в купето и е снабден с едно вентилаторче (на Г3 незнам къде е - на Пасата е на таблото зад една решетчица)
Това е с което мога да и бъда полезен.
Успех!
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Според мен при палене ти пада напрежението под някаква определена граница, при която се рестартира климатроника. Може да се получи от стар акумулатор или недобре работещ реле регулатор. При мен при палене се рестартира cd-то понякога.
Ето ти идея как да пробваш - при мен като е работил двигателя и като загася за 2 мин и запаля ( примерно сипвам бензин ) не се рестартира. Ако паля сутрин и преди да запаля съм сложил панела - се рестартира всеки път.
Ето ти идея как да пробваш - при мен като е работил двигателя и като загася за 2 мин и запаля ( примерно сипвам бензин ) не се рестартира. Ако паля сутрин и преди да запаля съм сложил панела - се рестартира всеки път.
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен не правеше този номер никога, лятото започна и след месец блокира пускова клапа управляваща компресора /оправиха ми я/ и сега отново е ОК.
Според мен това мигане се дължи на проблем със ситемата - прегледаи дали клапите които управляват въздушни потоци не са блокирали, дали има достатачно фреон - лично бих препоръчал диагностика.
Имам познат който от друга страна си кара така 2 години вече.......
BRUM - панела на твоя климатроник се сваля като на CD ?
Според мен това мигане се дължи на проблем със ситемата - прегледаи дали клапите които управляват въздушни потоци не са блокирали, дали има достатачно фреон - лично бих препоръчал диагностика.
Имам познат който от друга страна си кара така 2 години вече.......
BRUM - панела на твоя климатроник се сваля като на CD ?
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Ей ги на кодовете и как се борави с рестарта:
http://vwclub.bg/articles.php?id=17
P.S. Таблицата не е пълна,но и това върши работа.
- zfa159
- Контакти:
Vasseto написа:Ей ги на кодовете и как се борави с рестарта:
Това важи ли и за климатроник на В3 93-та? (не е слаган допълнително и механиката му е Valeo ако е от значение).
Благодаря!
-
el_nino
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Между другото .... имам проблем с клапата на централната конзола ..... малко се е побъркала и много вероятно да е от нея .... отваря ... затваря когато си поиска .......
П.С. мисля че усештам и друг пролем ..... клапата за топло или студено ..... както си карам на изключен климатроник .... и изведнъж почва да влиза топъл въздух ..... не да духа а само да навлиза ..... се едно клапата се е преместила на топло ....
Ако проблеми ми е подобен ... каква е оправията ?
П.С. мисля че усештам и друг пролем ..... клапата за топло или студено ..... както си карам на изключен климатроник .... и изведнъж почва да влиза топъл въздух ..... не да духа а само да навлиза ..... се едно клапата се е преместила на топло ....
- zfa159
- Контакти:
el_nino написа:Между другото .... имам проблем с клапата на централната конзола ..... малко се е побъркала и много вероятно да е от нея .... отваря ... затваря когато си поиска .......
Хъм това че влиза каквото и да е значи че не ти затваря клапата за входен въздух (тази дето определя външна/вътрешни циркулация на въздуха).При мен като загася климатроника и тази клапа се затваря и нищо не духа вътре.
Ако отпред нямаш филтър (аз примерно нямам нищо освен една решетка ама си търся да си сложа) може да е влзнал някакъв буклук и да пречи да се затвори клапата....оттам и грешката.
Иначе щом влиза нещо то трябва да е топло - нулевото положение на клапата за топло/студено при изключен климатроник е такова,че да е отворен потока през топлото.При мен като завее климатроника докато се нагласят клапите вкарва топъл въздух.Дори до го пусна на 16 градуса отраз веднага щом запали пуска една силна гореща струя (ако колата е загряла) и се чува как се премества клапата и минава в другото положение,където като се размърда фреона завява хлад.
-
Ivo_
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Това че мигат всички индикации едновременно показва със сигурност грешка. Според мен тя може да бъде всякаква. Освен изброените по-горе ще добавя, че при мен започна да мига всеки път при палене, когато нивото на фреона спадна под минималното. Компресора спря да включва. След като отстранихме теча всичко си дойде на място и спря да мига. Просто си бях пробил радиатора на някакъв храст 
-
el_nino
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_ написа:el_nino написа:А на климатрониците които са с копче ЕКОН а не ОФФ как става виждането на грешките ...... някои да обясни по подробно ..... с ЕКОН + ТЕМП + не става ....
И аз искам да знам,ако някой знае,да казва.
Дано се намери някои по любознателен и прочел по руските форуми защото аз не разбирам руски а хората с климатроници са много малко камо ли с ЕКОН .
П.С. ако климатроника си се включи нормално .... системата ОФФ/ЕКОН + ТЕМП+ ..... изкарва ли някакви кодове .... при мен не изкарва нищо ....
Дано се намери някои да обясни въпроса с вклизането в ERROR CODES
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”