Въпрос за шофиране на кола с немска регистрация в БГ
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за шофиране на кола с немска регистрация в БГ
Искам да попитам ако си внеса нещо акцизно,какъв е редът да си го карам с чужди номера, при условие, че всяка година плащам данъци в германия и застраховки и т.н?Какво казва законът по този въпрос?А и какво е вашето лично мнение?
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- DarkRider
- Автомобил:
- Двигател:
Ами би трябвало в КАТ да знаят, за което обаче много се съмнявам. Любопитно ми е обаче защо си решил да си навличаш такива проблеми на главата - кола с немски номера в БГ!
Това значи да плащаш данъци и застраховки в Германия, които са с пъти в повече от тези в БГ! Освен това трябва да се минава год. преглед също там... някак си не виждам никаква логика в това. Обикновено се прави обратното - коли с бг регистрации се карат в Германия заради по-евтините застраховки тук.
Същинският проблем обаче идва от актуалната ти адресна регистрация. Ако постоянният ти адрес е в БГ мисля, че няма как да стане да караш кола с чужда регистрация - води се укриване на данъци и си подсъдим. Предполагам има и вратички как да се измъкнеш, но тях трябва да ти ги каже някои друг, аз не ги знам.

Същинският проблем обаче идва от актуалната ти адресна регистрация. Ако постоянният ти адрес е в БГ мисля, че няма как да стане да караш кола с чужда регистрация - води се укриване на данъци и си подсъдим. Предполагам има и вратички как да се измъкнеш, но тях трябва да ти ги каже някои друг, аз не ги знам.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Само да допълня към колегата DarkRider:
6 месеца имаш право да караш в Германия с чужд номер, след това трябва да пререгистрираш колата с немски номера.
НО ако колата не е твоя, а ти си само "водача", имаш право да караш и повече.
Аналогично би трябвало да важи и за БГ.
В конкретния случай проблема ти се решава ако имаш фирма в Германия, на чието име да е регистрирана колата.
6 месеца имаш право да караш в Германия с чужд номер, след това трябва да пререгистрираш колата с немски номера.
НО ако колата не е твоя, а ти си само "водача", имаш право да караш и повече.
Аналогично би трябвало да важи и за БГ.
В конкретния случай проблема ти се решава ако имаш фирма в Германия, на чието име да е регистрирана колата.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="DarkRider"]...Това значи да плащаш данъци и застраховки в Германия, които са с пъти в повече от тези в БГ! Освен това трябва да се минава год. преглед също там... някак си не виждам никаква логика в това. Обикновено се прави обратното - коли с бг регистрации се карат в Германия заради по-евтините застраховки тук...
quote]
Данък и гражданска БЕЗотговорност - да, но каско в определени случаи може да е далеч по-евтино отколкото в България
quote]
Данък и гражданска БЕЗотговорност - да, но каско в определени случаи може да е далеч по-евтино отколкото в България

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”