Петиция в подкрепа на образованието

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 25 сеп 2007 21:13

leavon написа:Аз пък никъде в текста не видях нещо конкретно свързано с учителската стачка в момента - защо задълбахте натам??
Текстът е много смислен и касае нещата по принцип!
Така че - подкрепям!!!

:deal :kef:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 25 сеп 2007 21:20

Когато тялото е гладно,унизено и в изтъркани стари дрехи.....когато мислиш за телесното си оцеляване.....душата мълчи и се крие в най-тъмните ъгли на сърцето.....а без жива душа сърецто е само просто механична помпа....без живи сърце и душа ти не можеш да съживиш душите на другите!
Срам за всички укоряващи нашите учители съдаващи бъдещето на нацията.....срам за журналисти като МИЛЕН ЦВЕТКОВ и други подобни платени трубадури на властимеющите настройващи обществеността срещу създателите на българската интелигенция......СРАМ и ПОЗОР!!!!!

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Вто 25 сеп 2007 21:21

petko5 написа:Не съм съгласен :? с теб :?
Не маже един шофьор на градския траспорт да взема 800лв чиста заплата, където няма и средно образование, а един учител да взема между 150 и 400лв заплата :?
Това го няма никъде по света :?

Това го има само в България :? :? :? :? :evil: :evil: :evil:

Само не разбирам защо веднага трябва да сравнявате с шофьорите от градския транспорт? Нямали образование. Изобщо не може да се сравняват двете професии. И двете са стресови по свое му. Хайде да не си чешем езиците напразно! Едните са с образование, но работят по около 6ч. на ден, а другите без образование, въртят волана по цял ден, независимо от времето и условията, Стават сутрин в 04ч. за първа смяна, или се прибират в 02ч. от втора смяна. Вярно е, че и от двете професии има хора, които не заслужават тези пари, както има и такива, на които се полага много повече. Мисля, с повечето професии е така в нашата държава. Така, че не виждам смисъл да се разисква въпроса, или да правим сравнения между учители, шофьори, полицаи, или чистачки. Не съм нито учител, нито шофьор в гр. транспорт.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 25 сеп 2007 21:23

joker написа:Когато тялото е гладно,унизено и в изтъркани стари дрехи.....когато мислиш за телесното си оцеляване.....душата мълчи и се крие в най-тъмните ъгли на сърцето.....а без жива душа сърецто е само просто механична помпа....без живи сърце и душа ти не можеш да съживиш душите на другите!
Срам за всички укоряващи нашите учители съдаващи бъдещето на нацията.....срам за журналисти като МИЛЕН ЦВЕТКОВ и други подобни платени трубадури на властимеющите настройващи обществеността срещу създателите на българската интелигенция......СРАМ и ПОЗОР!!!!!

:да: :applause:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 25 сеп 2007 22:14

Само аз ли наимрам, че учителите са прекалено много и прекалено некомпетентни :roll:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 25 сеп 2007 22:16

musura написа:Само аз ли наимрам, че учителите са прекалено много и прекалено некомпетентни :roll:

Това може да е така,но не става въпрос само за учителите :!:

batmilko написа:
leavon написа:Аз пък никъде в текста не видях нещо конкретно свързано с учителската стачка в момента - защо задълбахте натам??
Текстът е много смислен и касае нещата по принцип!

Така че - подкрепям!!!

:deal :kef:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: :))

Мнениеот tyo » Вто 25 сеп 2007 22:21

Perso написа:И аз не ги подкрепям, да се оправя кой как може!
Като не им изнася да хващат "кирките и лопатите" и да бачкат.
А колкото до образованието и възпитанието, това си зависи от семейната среда.

:да:

"Трудът" на учителите е стока! Учителят отивайки на работа продава тази стока. Затова се казва "пазар на труда" И като при всеки пазар важи закона за "Търсене и предлагане" След като не са добри заплатите, да не я работят тази работа! След като, примерно 40~50% от всички учители се откажат ще се получи огромен "вакум" на кадри и от МОН и общинските администрации щат-нещат ще вдигнат заплатите.Живеем в свободна държава! Всеки сам решава какво да работи.

п.п. между другото огромни средства в основното образование се пилеят в слабо населените райони (предимно населени с турци, цигани и помаци) за да се поддържат училища с по 10~20 ученика. Но там пак се усеща "дългата ръка на ДПС"
Ако тези селски училища се закрият ще останат достатъчно средства за увеличениние на заплатите в претъпканите с деца градски.

Последна промяна от tyo на Вто 25 сеп 2007 22:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 25 сеп 2007 22:22

Едно е вярно - трябва много сериозна реформа в цялата ни образователна система, защото е адски закостеняла и неефективна. Методите на преподаване и възпитание целят единствено да пречупят всяка индивидуалност и проблясък в личността на обекта на обучение и да създадат от него едно кубче, с нищо по-различно от останалите... Това са неща останали още от дъгото комунистическо управление, което все още живее в главите на 50% от преподавателите, възпитателите, учителите, научните работници и т.н. кадри от бранша... Тези хора не могат по друг начин да работят... а надали ще приемат лесно да ги наритат на улицата...

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Вто 25 сеп 2007 22:24

joker написа:Когато тялото е гладно,унизено и в изтъркани стари дрехи.....когато мислиш за телесното си оцеляване.....душата мълчи и се крие в най-тъмните ъгли на сърцето.....а без жива душа сърецто е само просто механична помпа....без живи сърце и душа ти не можеш да съживиш душите на другите!

Браво колега, напълно подкрепям!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 25 сеп 2007 22:52

musura написа:Само аз ли наимрам, че учителите са прекалено много и прекалено некомпетентни :roll:

Брой и мен !

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 25 сеп 2007 23:07

Joker, много патетично от твоя страна! Съгласен съм само с първия абзац! За втория - ще си позволя да се противопоставя!
Не ме е срам "да укорявам учителите, които създават бъдещето на нашата нация", защото това, което правят те сега, е равносилно на това, хирург да забрави инструментите си в корема на пациента или само да го отвори и затвори, защото толкова му плащат!
За Милен Цветков - подминавам!
Не бих твърдял, че учителите в момента създават българската интелигенция - самите те (в по-голямата си част) са много далеч от това понятие! За най-голямо съжаление!!

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 25 сеп 2007 23:37

Stivi написа:

Брой и мен !

Поздравления, момчета! Продължавайте да живеете с мисълта, че тези в Парламента, от които зависи всичко в държавата, са прекалено малко и напълно компетентни, а бих допълнил и до такава степен "скромни", че дори и един път не вдигнаха глава да стачкуват... И защо ли? Те хората си събират от закуски, за коли, имоти, заплатите са им малки, но лишават се хората..., за да имат.
... Но да не политизираме нещата, по темата, аз вече гласувах... и още нещо... На времето, имаше една песен на Роси Кирилова, "Учителко, целувам ти ръка". Песен, която и днес, като я чуя... очите ми се насълзяват, така че използвам случая да кажа, че съм БЛАГОДАРЕН на всички мои учители, за това което съм, а че трудът им не винаги е оценен и още повече реално заплатен си е друг въпрос....

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 26 сеп 2007 8:01

leavon написа:Joker, много патетично от твоя страна! Съгласен съм само с първия абзац! За втория - ще си позволя да се противопоставя!
Не ме е срам "да укорявам учителите, които създават бъдещето на нашата нация", защото това, което правят те сега, е равносилно на това, хирург да забрави инструментите си в корема на пациента или само да го отвори и затвори, защото толкова му плащат!
За Милен Цветков - подминавам!
Не бих твърдял, че учителите в момента създават българската интелигенция - самите те (в по-голямата си част) са много далеч от това понятие! За най-голямо съжаление!!

Сигурно така изглежда.....но аз наистина мисля така....Просто благодарение на моите учители от всички нива на образованието ми(и самообразоването ми) сърцето ми и душата ми останаха събудени ,а очите отворени за да виждам това,което повечето хора не виждат и да не ме омайват в журналист-индуцирани групови сеанси....Вероятно сме живели в доста различни времена с теб,но благодарение на моите учители точно във времето на най-мрачния тоталитаризъм ние намирахме духовна свобода и въпреки,че ни мереха косите с линийки и ходехме на училище с униформи и до ден днешен няма да забравя съзаклятническите усмивки на моите учители (Бог да блогослови живите!!!...и Бог да прости покойните от тях...............) "пазещи" ученическите "забави",когато салонът се тресеше от ритъма на Deep Purple,Uriah Heep,Black Sabbath ,Slate и т.н. и т.н....а ние обладани от сладкия нектар на свободната музика в безумен транс политахме някъде високо,високо в онези розови облаци на юношеските идеали,които ни ги създаваха точно тези учители....ЕЕЕЕЕх какво знаеш ти за онези времена(всъщност,ако си гледал филма "Вчера"...всичко беше точно така 1:1!!!!)Знаеш ли какво означава човек да остане свободен когато цялата система отвсякъде го притиска!!!!!!И това благодарение именно на нашите учители-будители!!!!
Никой не може да съди учителите си защото това означава,че осъжда себе си......той е това,което е само благодарение на тях!!!!!
Всеки високоинтелектуален труд е много специфичен и може да се оценява САМО от съответния специалист.....трудът на учителя може да бъде оценен САМО от учител,на счетоводителя САМО от счетоводител,на инженера-САМО от инженер....Другото е комунистическа идеология, където пролетариата оценява всичко......на вкус!!!!!!!
По дяволите !!!!....на моменти се чувствувам като последния мохикан!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 26 сеп 2007 8:05

"държава", в коятпо шофьорите получават заплати по-големи от тези на учителите и медиците с срам и позор
в тази просташка "държава", където чалгата е на почит и простотията е взела връх на всякъде и във всичко няма как да цени образованието......
за учителите "правителството" ще намери начин да направи локаут, за шофьорите не успя......какво Ви говори това ???? че е по-лесно да се намерят учители и възпитатели отколкото шофьори .

ЕБАХ ШИБАНИТЕ "български политици".....

преди години стачката на шофьорите в Ню Йорк беше ликвидирана за 2 дни - на мястото на стачкувашите дойдоха шофьори от армията и ония се насметоха набързо......
ех родино родино...

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: :))

Мнениеот dude » Сря 26 сеп 2007 8:22

Perso написа:И аз не ги подкрепям, да се оправя кой как може!
Като не им изнася да хващат "кирките и лопатите" и да бачкат.
А колкото до образованието и възпитанието, това си зависи от семейната среда.

:да: :да: :да: :да: :да:
абсолютно съгласен, никой не ги е карал да стават учители,
като не им харесва- ми напуснете бре, то и без това половината са пиещи кафе и рецитиращи едно и също по 8 часа. Това е пазарна икономика, нека идат в частно училище? Ама не щат нали, щото там като ги видят как работят иайде шут в гъза и да си одат на село да копат домато

А иначе че дадоха на ватманите по 800 лева е грехота, ама споко, като не им ги вдигант една две години и ще стане работата:)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”