leavon написа:Аз пък никъде в текста не видях нещо конкретно свързано с учителската стачка в момента - защо задълбахте натам??
Текстът е много смислен и касае нещата по принцип!
Така че - подкрепям!!!

petko5 написа:Не съм съгласенс теб
![]()
Не маже един шофьор на градския траспорт да взема 800лв чиста заплата, където няма и средно образование, а един учител да взема между 150 и 400лв заплата![]()
Това го няма никъде по света
Това го има само в България![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
joker написа:Когато тялото е гладно,унизено и в изтъркани стари дрехи.....когато мислиш за телесното си оцеляване.....душата мълчи и се крие в най-тъмните ъгли на сърцето.....а без жива душа сърецто е само просто механична помпа....без живи сърце и душа ти не можеш да съживиш душите на другите!
Срам за всички укоряващи нашите учители съдаващи бъдещето на нацията.....срам за журналисти като МИЛЕН ЦВЕТКОВ и други подобни платени трубадури на властимеющите настройващи обществеността срещу създателите на българската интелигенция......СРАМ и ПОЗОР!!!!!
musura написа:Само аз ли наимрам, че учителите са прекалено много и прекалено некомпетентни
batmilko написа:leavon написа:Аз пък никъде в текста не видях нещо конкретно свързано с учителската стачка в момента - защо задълбахте натам??
Текстът е много смислен и касае нещата по принцип!
Така че - подкрепям!!!
![]()
Perso написа:И аз не ги подкрепям, да се оправя кой как може!
Като не им изнася да хващат "кирките и лопатите" и да бачкат.
А колкото до образованието и възпитанието, това си зависи от семейната среда.
"Трудът" на учителите е стока! Учителят отивайки на работа продава тази стока. Затова се казва "пазар на труда" И като при всеки пазар важи закона за "Търсене и предлагане" След като не са добри заплатите, да не я работят тази работа! След като, примерно 40~50% от всички учители се откажат ще се получи огромен "вакум" на кадри и от МОН и общинските администрации щат-нещат ще вдигнат заплатите.Живеем в свободна държава! Всеки сам решава какво да работи.
п.п. между другото огромни средства в основното образование се пилеят в слабо населените райони (предимно населени с турци, цигани и помаци) за да се поддържат училища с по 10~20 ученика. Но там пак се усеща "дългата ръка на ДПС"
Ако тези селски училища се закрият ще останат достатъчно средства за увеличениние на заплатите в претъпканите с деца градски.
joker написа:Когато тялото е гладно,унизено и в изтъркани стари дрехи.....когато мислиш за телесното си оцеляване.....душата мълчи и се крие в най-тъмните ъгли на сърцето.....а без жива душа сърецто е само просто механична помпа....без живи сърце и душа ти не можеш да съживиш душите на другите!
Срам за всички укоряващи нашите учители съдаващи бъдещето на нацията.....срам за журналисти като МИЛЕН ЦВЕТКОВ и други подобни платени трубадури на властимеющите настройващи обществеността срещу създателите на българската интелигенция......СРАМ и ПОЗОР!!!!!
Stivi написа:musura написа:Само аз ли наимрам, че учителите са прекалено много и прекалено некомпетентни
Брой и мен !
leavon написа:Joker, много патетично от твоя страна! Съгласен съм само с първия абзац! За втория - ще си позволя да се противопоставя!
Не ме е срам "да укорявам учителите, които създават бъдещето на нашата нация", защото това, което правят те сега, е равносилно на това, хирург да забрави инструментите си в корема на пациента или само да го отвори и затвори, защото толкова му плащат!
За Милен Цветков - подминавам!
Не бих твърдял, че учителите в момента създават българската интелигенция - самите те (в по-голямата си част) са много далеч от това понятие! За най-голямо съжаление!!
Perso написа:И аз не ги подкрепям, да се оправя кой как може!
Като не им изнася да хващат "кирките и лопатите" и да бачкат.
А колкото до образованието и възпитанието, това си зависи от семейната среда.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 218 госта