Петиция в подкрепа на образованието

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 26 сеп 2007 11:12

dude написа:
yossarian написа:
dude написа:...

... !

... .
Не може държавата да субсидира една гилдия, а други не
Аз не искам да храня учителите с моите данъци, предпочитам да ги дават за благоустройство и т.н. А не за заплати на пиячи на кафе. Ако са кадърни учителите мисля знаеш какви пари от уроци си докарват

. Държавна субсидя не е равно на предвидените в държавния бюджет средства за заплати.
. Благоустройството предполага наличието на строителни инженери, ландшафтни инженери, архитекти и т.н. високо квалифицирани кадри освен изпълнители, на които не им е нужно повече от основно образование, но все пак образование.
. Ако някой шофьор на автобус е много кадърен, защо ли да не стане шофьор на президента или да прави курсове в чужбина(а градския транспорт да се управлява от некадърни шофьори) например, или ако някой хирург е много добър да си оперира само в скъпа клиника, а масата хора да бъдат оперирани от посредствени хирурзи,а много добърите авто-монтьори да се занимават с ремонт само на скъпи модели автомобили, собственост есествено на богати собственици, а некадърните да се занимават с останалите, в т.ч. и автомобили като твоя и моя. Ако щеш да вземем пример с vaskoto 1, той има инженерно образование и може да каже примерно, че цената за диагностика на компа, без значение дали си с голф от 90 г. или пасат от 2005 г. ще е 60 лв., а не 10 лв., няма ли да подскочиш от това?

Недей така, не си прав.

Това което си посочил в пост по-долу е вярно, според качеството работа да се определя заплащането.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 26 сеп 2007 11:23

Още по-гадно е ,че журналистите се опитват да противопоставят учители и родители...няма по-голяма гадост...едно от основните ми правила като родител на 13 год. ученичка е навсякъде ,във всичко и за всяко нещо да заставам в подкрепа на учителя при взаимоотношенията му с моята дъщеря,това е единствения верен подход.
Жалкото е, че 90% от родителите не го осъзнават и се стига до днешното положение в нашите училища-никаква дисциплина,арогантно отношение на учениците към учителите,класове приличащи на моден подиум,GSM ми звънящи по всяко време ....и няма как да е след като родителите в къщи,журналистите по телевизията и вестниците наричат учителите ''мърша''.
Срам...моята позиция по въпроса е -дълбок поклон пред хората мъчещи се в днешното объркано и трудно време да вкарат малко ум и разум в нашите разглезени деца...всичко друго е жалка демагогия.

d00mEr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d00mEr » Сря 26 сеп 2007 11:25

При двама родители учители (Пенсионери вече) мога много да кажа по темата. Но ще си го спестя.

Само ще кажа, че при такова разсъждение "Да се оправят даскалите или да мрат в кофите" си заслужаваме децата дебилчета, играещи по цял ден CS в кварталния клуб или друсащи се някъде по пейките.

Моя дребосък със сигурност ще получи от баба и дядо много повече
отколкото ако бъде изпратен на детска градина (където финансово немотивирани учители ще се грижат за него).

ПП: А колко от хората в българия могат да си позволят частни училища? Не много нали ? А децата на останалите ...? По пейките и входовете .... Ами да ни е честито, заслужаваме си го

Последна промяна от d00mEr на Сря 26 сеп 2007 11:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 26 сеп 2007 11:26

dude написа:
А дали Милен е простак или не няма значение, нито дали му дреме за стачката, просто това, което каза е вярно.
Не може държавата да субсидира една гилдия, а други не
Аз не искам да храня учителите с моите данъци, предпочитам да ги дават за благоустройство и т.н. А не за заплати на пиячи на кафе. Ако са кадърни учителите мисля знаеш какви пари от уроци си докарват

Естествено пак си в грешка! Има огромно значение че по национална телевизия простаци като милен, цеца, пеца, меца и т.н. определят националните манталитет, ценности и възпитание.

Естествено че държавата трябва да дава пари за образование и навсякъде по света е така. Само един пример, малка европейска страна без никакви природни ресурси. Образованието до висше в национални заведения е безплатно. Най-висок стандарт в Европа, най-висок брой нобелови награди на глава от населението.

Ти не искаш да храниш учителите, ами иди в джунглата тогава! Нали ти казах че имаш проблеми с глобалното мислене. Деца може да и да нямаш, но живееш в България, всеки ден имаш контакти с хора които са ходили на училище и живота ти няма да продължи и 5 мин без тях. Преди да бързаш да ми отговориш, помисли малко! Ще се изненадаш, че не е никак трудно :D

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 26 сеп 2007 12:06

слушай са пич,
първо, национални телевизии има няколко, като не ти харесва, не го гледай милен, милен не е там да говори умно и възвишено, а да има рейтинг, това трябва да ти е ясно.
второ, не е нужно много акъл да проумееш, че нашето образование (държавното и безплатното) е пълна трагедия. Ако не е бил интернетаи самоинициативата, щях още да съм некой мрънкащ сополанко , че ми е малка заплатата. А що е малка, ми щото труда ти не струва бе, елементарно е
Знаеш ли в щатите кои учат в community iили public schools, а? бедняците мой човек. Защото не е престижно, а и не е добра атестация много за лицето, което е завършило там.
Та не говори за субсидиите. Интересно ми е що има толкова много будали да си пращат децата на частно училище.?

Ако отказваш да проумееш, че учителите не заслужават парите си, няма какво да коментирам повече.
И пак казвам, никъде не става по техния начин- дайте ни пари, пък ние ще вдигнем качеството. Навсякъде тоя дето плаща казва , ми вдигнете качеството, ще ви вдигнем и парите.

А и поводо мисленето, който е трябвало е оценил дали мога да мисля, ти не ми плащаш заплатата, така че ми е все тая какво мислиш за мен

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 26 сеп 2007 12:32

Любезни ми DUDE като те слушам и нещо почва да ми се гади....Звучи ми като реч на пролетарски вожд!.Как може да има интелигентни хора,които не могат да разберат,че учителят е личност,която създава личности.....не предаването на информация е неговото основно предназначениеЗащо си толкова неразумен,че не искаш да разбереш,че някой има интерес да няма личности ,а да има стадо подкарвано от овчар.....а най-лесния начин да стане това е да унищожиш тези които създават личности....това унищожение пък става най-лесно като ги доведеш на границата на биологичното съществуване.....гладният първо мисли за храната,а като се нахрани обикновено заспива.....до следващото хранене
ако можеха да те чуят възрожденци като Борис Априлов сигурно щяха да се обърнат в гроба!!!!
YOSSARIAN дълбок поклон пред теб и твоето верую!!!!!Радвам се и вече съм сигурен,че хора като теб ,макар и в чужбина никога няма да спрат да работят в интерес на Родината си!

Последна промяна от joker на Сря 26 сеп 2007 13:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 26 сеп 2007 12:33

dude написа:...първо, национални телевизии има няколко, като не ти харесва, не го гледай милен, милен не е там да говори умно и възвишено, а да има рейтинг, това трябва да ти е ясно...

Ха, сериозно! Добре че ми каза щото аз не го знаех. Ама ти затова ли го гледаш милен, щото е тъп, но има рейтинг?

dude написа:...второ, не е нужно много акъл да проумееш, че нашето образование (държавното и безплатното) е пълна трагедия. ...

Обаче да проумееш причините за това и как да ги прееодолееш, трябва маалко повече акъл от интернет самоинициатива :D

dude написа:...Ако отказваш да проумееш, че учителите не заслужават парите си, няма какво да коментирам повече....

Не би и могъл, интернетата не те е научила да мислиш по нататък от носа си. И каво правим, оставяме учителите да мрат зашото не заслужават заплати. След тях кои са на ред? Лекарите и те са некадърници. И после кой ще ти плаща на теб заплата като всички са неграмотни и болни? Или това не го пише в интернет :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 26 сеп 2007 12:47

Бате , не знам дали ме е научил да гледам по далече от носа си, но определено като си погледна сметките и разходите и не мрънкам , че ми е малка заплатата, не търся кой ми е виновен и т.н.
Понеже гледам, че отговаряш само на въпросите, на които ти изнася, казвам това и приключвам по темата
В пазарния свят никой на никого не е длъжен, и
образно казано наистина ще "мрат", но само некадърните, защото никой не ги ще, и никой не дава пари просто ей така.
Хайде отивай да викаш на площада и внимавай да не дойде Халеевата комета, ако ме разбираш

:lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 26 сеп 2007 13:02

dude написа:Бате , не знам дали ме е научил да гледам по далече от носа си, но определено като си погледна сметките и разходите и не мрънкам , че ми е малка заплатата, не търся кой ми е виновен и т.н.

Е как да мрънкаш, ти си ВЕЛИК изучил си интернетата на пръсти :D но си вече част от стадото за което е писал Джокера.

dude написа:Понеже гледам, че отговаряш само на въпросите, на които ти изнася, казвам това и приключвам по темата.

Кво да се хабя, като всичко ти е ясно? Само дето пропускаш факта че на краварите 50% от висококвалифицираните специалисти са емигранти от европа и азия завършили в държавни университети :D

dude написа:В пазарния свят никой на никого не е длъжен, и
образно казано наистина ще "мрат", но само некадърните, защото никой не ги ще, и никой не дава пари просто ей така.

От доста години работя в пазарна икономика, в която всичко се планира поне 50 години напред, а твоите понятия за пазарна икономика са на ниво тая година компир ли да садим или арпаджик!

dude написа: Хайде отивай да викаш на площада и внимавай да не дойде Халеевата комета, ако ме разбираш

Тц, е те разбрах, но вероято защото и ти не си наясно какво си писал :D

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 26 сеп 2007 13:04

.........................................

Последна промяна от VW-fenka на Сря 26 сеп 2007 13:59, променено общо 2 пъти.

d00mEr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d00mEr » Сря 26 сеп 2007 13:08

VW-fenka написа:Бог да пази България !!! :No

Бог отдавна не е Българин :)

Само за едно лято "беше" :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 26 сеп 2007 13:46

що, бре фенке, в темата има различни гледни точки, това че не съвпадат с твоята не е проблем на темата
добрия тон не е нарушен

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 26 сеп 2007 13:49

VW-fenka

според мен не си права.. човека си има гледна точка ..
защо си мислиш че твойта винаги е вярната попринцип ?! ето това немога да разбера ? ми да ти кажа съм чел доста работи написани от теб в които според мен не си била права. Да съм писал да заключват темата като не ми харесва мнението ти ?

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 26 сеп 2007 14:04

Vizor написа:VW-fenka

според мен не си права.. човека си има гледна точка ..
защо си мислиш че твойта винаги е вярната попринцип ?! ето това немога да разбера ? ми да ти кажа съм чел доста работи написани от теб в които според мен не си била права. Да съм писал да заключват темата като не ми харесва мнението ти ?

Не само аз мисля така ..... но няма значение :wink: Тона не е нарушен в темата така е Pichaga ,но се пишат безумни неща.
както и да аз няма да пиша повече ,а само :039: :039: :039:

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Сря 26 сеп 2007 14:19

над 90% от учениците ходят на часни уроци, нека почнат да си плащат дануци върху приходие от уроци и ще има пари в хазната да им увеличат заплатите. Хората от БАН зимат по малко от тях и не дават уроци и никой не ги жали. Да не говорим че повечето не си вършат работата да не говорим колко взимат проценти от тур оператори за да организират екскурзии с учениците. Стига с тая наглост за 100% увеличение. И нека гледаме медала от двете му страни!!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”