Колеги, как да разбера течността в казанчето за чистачките ми дали е лятна или зимна, щото не искам да ми замръзне през зимата.
Купих колата с пълно казанче,течноста е хубава иначе - пени се ,мие добре стъклото и мирише хубаво,ама като не знам дали ще замръзне, пък и не виждам как мога да я източа цялата и заменя евентуално с нова такава.Как мога да изпразня казанчето, като не виждам никакви пробки(тапи) по него.
Течност за чистачки
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Течност за чистачки
katri71 написа:Как мога да изпразня казанчето
с един маркуч и малко физика:
1. потапяш едно маркуче цялото в казанчето, така че да се запълни от вътре с течност
2. стискаш/запушваш горният край
3. изтегляш същият горен край на маркучето до ниво по-ниско от това на края който е останал в резервоара и опира в дъното му (желателно е ако искаш да източиш цялата течност)
4. отпушваш горният край (който вече е станал долен)
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:katri71 написа:Как мога да изпразня казанчето
с един маркуч и малко физика:
1. потапяш едно маркуче цялото в казанчето, така че да се запълни от вътре с течност
2. стискаш/запушваш горният край
3. изтегляш същият горен край на маркучето до ниво по-ниско от това на края който е останал в резервоара и опира в дъното му (желателно е ако искаш да източиш цялата течност)
4. отпушваш горният край (който вече е станал долен)

- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
katri71 написа:мирише хубаво,ама като не знам дали ще замръзне
подушваш ли спирт

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=12941
-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Кандидат за приза "Най-безсмислена тема"
Абсолютно.
Зимна/лятна,когато е разредена подходящо не замръзва нивга.То в БГ вече и зима няма.Май-май зимна/лятна само по цвят се различават.
Последна промяна от andro_ на Сря 26 сеп 2007 21:19, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
[/quote] Зимна/лятна,когато е разредена подходящо не замръзва нивга.То в БГ вече и зима няма.Май-май зимна/лятна само по цвят се различават.
Е с този отговор вече съм спокоен - течноста е хубава(оригинална) в това съм сигурен поне, значи няма опасност от замръзване
Иначе въпроса според мен не е хич тъп, защото съм си патил друг път от замръзване на течността в казанчето,то не можа да се спука,ама замръзна турбинката на моторчето и се счупи,та после смениах цялото казанче,комплект с моторчето,щото поотделно не се продаваха
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зимна/лятна,когато е разредена подходящо не замръзва нивга.То в БГ вече и зима няма.Май-май зимна/лятна само по цвят се различават.
Е с този отговор вече съм спокоен - течноста е хубава(оригинална) в това съм сигурен поне, значи няма опасност от замръзване
Иначе въпроса според мен не е хич тъп, защото съм си патил друг път от замръзване на течността в казанчето,то не можа да се спука,ама замръзна турбинката на моторчето и се счупи,та после смениах цялото казанче,комплект с моторчето,щото поотделно не се продавахa[/quote]
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”